Print Friendly, PDF & Email

Οταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ!

Οι «τσουτσουνοπαίχτες» ζητούν και τα ρέστα στην Πάτρα

Αν κάτι αναδείχθηκε στη χθεσινή παρέλαση των καρναβαλικών αρμάτων στην Πάτρα, είναι πως κανένα θέμα λογοκρισίας αρμάτων δεν υφίσταται, όπως με πάθος διέδιδαν οι Συριζαίοι.

Οταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ

Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, προφανώς δε θα βλέπαμε να κυκλοφορεί το άρμα «Τσουτσουνοπαίχτες», το οποίο εκτός από τα πέη ανάμεσα στα οποία εικονίζει τον Πελετίδη (που θα μπορούσε απλώς να τα αποδώσει κανείς σε αποκριάτικο έθιμο), εκτός από τις εξυπνάδες περί «Περισσού», αναπαρήγαγε και τη γνωστή προπαγάνδα για τη «βίλα» Πελετίδη.

Πράγματα που δεν προκαλούν έκπληξη, αν σκεφτεί κανείς πως ο αρχηγός του εν λόγω γκρουπ είναι εκπρόσωπος του Σύριζα στο ΔΣ του καρναβαλικού οργανισμού της πόλης.

Αφού λοιπόν τα φιλοκυβερνητικά εξαπτέρυγα κατόρθωσαν να εκτεθούν διπλά, τόσο με την εμπάθεια και την κακογουστιά τους, όσο και με το γεγονός πως ουδεμία παρέμβαση υπήρξε στη «σάτιρά» τους, επιχείρησαν να εμφανιστούν με το ζόρι ως… διωκόμενοι, με μια εκ των μελών της ομάδας, να αυτοσυγχαίρεται για το άρμα και να καλεί τους «συντρόφους» της να «μη μασάνε».

Ολα καλά ως εδώ θα πει κανείς, μόνο που ακολούθησε διάλογος στα σχόλια, με την ίδια να συμμετέχει, όπου αναφέρονταν διάφορες ανοησίες για «γκούλακ» (sic) και Γυάρο (!), στην οποία φαίνεται πως ξέχασαν ποιοι ακριβώς αποστέλλονταν κι από ποιους.

Οταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ
Οταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ!

Αλλά άμα έχεις στείλει Κατρούγκαλο να βγάζει σέλφι στη Μακρόνησο, τέτοιες συγκρίσεις είναι απλά οδοντόκρεμες.

Αντί άλλου σχολίου, παραθέτουμε μια εύστοχη απάντηση που αλιεύσαμε από τον τοίχο του Στέλιου Παλαρμά.

Πηγή: Κατιούσα

Η σάτιρα είναι άτιμο πράγμα

Η σάτιρα είναι «άτιμο» πράγμα, γιατί εκεί που πας να σατιρίσεις κάποιον χωρίς έμπνευση και κυρίως με εμπάθεια γίνεται μπούμερανγκ και γυρίζει εναντίον σου.

Προφανώς και μιλάω για το άρμα που είδαμε χτες με τον Κ. Πελετίδη, την Κ. Γεροπαναγιώτη κι ένα πιάνο να στηρίζεται σε πέη .

Να καταθέσω λοιπόν κι εγώ μερικές σκέψεις γύρω από αυτό.

Οταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ

Καταρχάς είναι δικαίωμα του καθενός να περιφέρει την αισθητική του, τις απόψεις του, αυτό που θεωρεί σάτιρα και χιούμορ στο δημόσιο λόγο και πολύ περισσότερο στο καρναβάλι.

Ομως έχουν κάθε δικαίωμα και όσοι συμμετέχουν ή παρακολουθούν να κρίνουν αυτά που βλέπουν.

Και για το συγκεκριμένο άρμα έχει πέσει κράξιμο και μιλάμε για άγριο κράξιμο από πολλές εκατοντάδες πατρινούς, από τους οποίους οι περισσότεροι καμία σχέση δεν έχουν με τη Δημοτική Αρχή και τον Κώστα Πελετίδη.

Βγήκαν λοιπόν σεργιάνι κάποια στελέχη του Σύριζα και απαξιώνουν όσους κάνουν κριτική τους χαρακτηρίζουν ασχέτους βαλτούς.

Για να καταλάβω, αναγνωρίζουν μόνο στους ίδιους το δικαίωμα στη σάτιρα και στην κριτική;

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που έχουν αντιληφθεί τη «χοντρή πατάτα» που έχουν κάνει και προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν λέγοντας ότι ο Σύριζα της Πάτρας δεν έχει σχέση με αυτά ή απλά δε λένε κουβέντα .

Πάνε να μας τρελάνουν!

Ο αρχηγός του συγκεκριμένου γκρουπ δεν είναι ο εκπρόσωπος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του καρναβαλικού οργανισμού;

Οι λαλίστατοι μέχρι χτες ο Γ. Ρώρος και άλλα στελέχη της παράταξης του Σύριζα σε ό,τι αφορά το καρναβάλι τι έχουν να πουν για το άρμα του εκπροσώπου τους;

Όταν η «σάτιρα» γυρίζει μπούμερανγκ

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόγνωση και η απελπισία δεν είναι καλοί σύμβουλοι και μάλιστα σε όσους καταθέτουν δημόσιο λόγο.

Διάβασα πολλούς χαρακτηρισμούς για το συγκεκριμένο άρμα όπως:

Χυδαίο, πρόστυχο, κακόγουστο, εμετικό, απαράδεκτο, άθλιο, αντιαισθητικό κτλ.

Και όλα αυτά συμπυκνώνονται στην πολιτική ουσία του άρματος.

Το άρμα ανακυκλώνει τα περί μάντρας του σπιτιού Πελετίδη που έφεραν στη δημοσιότητα ένα στέλεχος της Χ.Α. και ο Ν. Νικολόπουλος.

Παρουσιάζει τον Πελετίδη να εκτελεί απλά τις οδηγίες καθοδηγούμενος, αναπαράγοντας και κυρίως νομιμοποιώντας όλα αυτά που λέει ο ακροδεξιός Ν. Νικολόπουλος όταν χαρακτηρίζει τον δήμαρχο ρομπότ, μαριονέτα, άβουλο, κτλ.

Αν διαβάσει κανείς τα όσα λέει ο Νικολόπουλος, αμέσως θα τα δει σε αυτό το άρμα.

Είναι πραγματικά θλιβερό να νομιμοποιούν αυτές τις απόψεις και από την άλλη να μιλάνε υποκριτικά για ακροδεξιά μέτωπα.

Θα μου πει κάποιος καλόπιστος έλα μωρέ, χαλαρώστε, καρναβάλι είναι και ο Πελετίδης έχει αποδείξει ότι απολαμβάνει τη σάτιρα.

Θα συμφωνήσω, αυτός είναι ίσως και ο λόγος που κανένας από τη Δημοτική Αρχή δεν έχει αναφέρει κάτι σε σχέση μ’ αυτό.

Πελετίδης

Ομως θεωρώ ότι του Πελετίδη, που είναι ένα πολιτικό πρόσωπο πανελλήνιας εμβέλειας, του «αξίζει» πολλή και καλή σάτιρα.

Και υπάρχουν τόσα να σατιρίσεις και να βγάλουν γέλιο και όχι απέχθεια.

Δεν ξέρω του χρόνου μάλλον πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία να σατιρίσουμε εμείς τον Δήμαρχο Πελετίδη.

Στέλιος Παλαρμάς

(Visited 495 times, 1 visits today)