Print Friendly, PDF & Email

ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ στις 3/9

Αντίστοιχες δράσεις οργανώνουν τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στις 8 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30) διοργανώνει το ΠΑΜΕ τονίζοντας:

«Όχι στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στις διακοπές ρεύματος στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στις απολύσεις. Ρεύμα φτηνό για το λαό».

Επίσης, την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 9 π.μ. σε κινητοποίηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια καλούν Σωματεία και φορείς του Πειραιά.

Ακόμη, σε συγκέντρωση την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, στις 9.π.μ., στα γραφεία της ΔΕΗ στην Ελευσίνα, καλούν σωματεία της περιοχής.

Την ίδια μέρα, σε κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ καλεί  και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Το δηλητήριο προβάλλεται ως φάρμακο για τη ΔΕΗ
ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ στις 3/9

Συγκεκριμένα, στις 10.30 π.μ. στα Ανατολικά (οδός Βούλγαρη 35) και στα Δυτικά στις 10.30 π.μ., έναντι των Δικαστηρίων (οδός 26ης Οκτωβρίου 28).

Στη Λάρισα θα γίνει την ίδια μέρα στις 11 το πρωί στη ΔΕΗ (Καρδίτσης 99).

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί και στην Κοζάνη την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με μεγάλη ταχύτητα ολοκληρώνει το έργο που παρέλαβε από το ΣΥΡΙΖΑ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την παράδοση της παραγωγής ενέργειας και των δικτύων στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

και ταυτόχρονα κλιμακώνει την επίθεση στα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά με νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με νέους εκβιασμούς και απειλές για δεκάδες χιλιάδες διακοπές συνδέσεων.

Το δηλητήριο προβάλλεται ως φάρμακο για τη ΔΕΗ
ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ στις 3/9

Η κυβέρνηση της ΝΔ εξήγγειλε νέα αντιλαϊκά μέτρα άμεσης εφαρμογής που προβλέπουν:

  • Αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος από 16,4% έως 19,4%, ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης την ώρα που την τελευταία δεκαετία, στο πλαίσιο πάντα της πολιτικής της «απελευθέρωσης», που ακολούθησαν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί ήδη κατά 150%! Σε αυτά έρχονται τώρα να προστεθούν και οι νέες αυξήσεις.
  • Μείωση της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ στους συνεπείς πελάτες της από το 10% στο 5%. Όπως και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η μείωση από το 15% στο 10%.
  • Επιβολή «ρήτρας ρύπων» εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η οποία θα επιβαρύνει πρόσθετα τα τιμολόγια.
  • Χιλιάδες απολύσεις με τη μορφή της «εθελούσιας εξόδου» και υλοποίηση του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων.

Οι σχεδιασμοί αυτοί δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Μήνες τώρα με πρόσχημα την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ ΑΕ, η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στρώνουνε από κοινού το έδαφος με απώτερο στόχο να διασφαλίσουν τα επιχειρηματικά κέρδη της ΔΕΗ ΑΕ από τη μια

και από την άλλη να απελευθερώσουν πλήρως την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ που μετατρέπει το ηλεκτρικό ρεύμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Ας πάψουν λοιπόν να κοροϊδεύουν το λαό και τους εργαζόμενους ότι ο στόχος τους είναι να «σώσουν» τη ΔΕΗ από την κατάσταση που οι ίδιοι την έφεραν.

Το δηλητήριο προβάλλεται ως φάρμακο για τη ΔΕΗ

Την τελευταία δεκαπενταετία, η λαϊκή οικογένεια είδε απανωτές ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, την ώρα που οι βιομήχανοι απολαμβάνουν ολοένα και φτηνότερο βιομηχανικό ρεύμα, την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ενέργεια εκτόξευσαν τα κέρδη τους τα προηγούμενα χρόνια, θησαύρισαν αγοράζοντας φθηνά και πουλώντας και εξάγοντας ακριβά.

Με την αποστολή χιλιάδων εξώδικων απειλούν και εκβιάζουν για διακοπές ρεύματος τα λαϊκά στρώματα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση.

Από την άλλη, αυτοί που χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ μένουν στο απυρόβλητο και ο διακανονισμός που προβλέπεται ορίζει να προκαταβάλλεται το 10%.

Καμιά αναμονή. Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τα εργατικά σωματεία σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να δώσουν άμεσα αγωνιστική απάντηση.

Παλεύουμε:

  • Όχι στις αυξήσεις των τιμολογίων. Ρεύμα φθηνό για το λαό
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργαζόμενο, άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη, σε οικογένειες που έχουν ΑμΕΑ και άλλες ευπαθείς ομάδες.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων.
  • Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της απελευθέρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση).
  • Καμία απόλυση εργαζομένων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ.
  • Όχι στην εντατικοποίηση και στο δουλεμπόριο των εργολάβων, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες.

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους εργαζόμενους της Αθήνας σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη και ώρα 8 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη 30)».

ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ στις 3/9
ΠΑΜΕ: Κινητοποίηση ενάντια στις αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ στις 3/9

Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατησίων – Κυψέλης.

Πηγή: 902.gr

(Visited 117 times, 1 visits today)