Print Friendly, PDF & Email

Η πανδημία δεν είναι ζώδια και θρησκεία να λέμε «πιστεύω ή δεν πιστεύω»

Τις προηγούμενες μέρες βοηθούσα μια φίλη στην καθαριότητα στο σπίτι που ανακαίνισε στις Συκιές. Τα πρωινά πήγαινε συνεργείο μαστόρων και τα απογεύματα εμείς.

Προχθές μου τηλεφώνησε έντρομη. Ο ένας μάστορας βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Σταματάνε όλα. Και όλοι θεωρούμαστε ύποπτα κρούσματα άσχετα αν έχουμε συμπτώματα ή όχι.

Αρχίζω και σκεφτομαι με πόσους ήρθα σε επαφή στη δουλειά, φίλους, οικογένεια, μαγαζιά…

Εγώ είχα το νου μου, φορούσα γάντια και παρότι δεν έχω κανένα σύμπτωμα, τηλεφωνώ στον ΕΟΔΥ.

Η φίλη μου με ήπια συμπτωματολογία είχε έρθει άμεσα σε επαφή με το συνεργείο και τηλεφωνεί κι αυτή στον ΕΟΔΥ. Εγώ έχω έρθει σε άμεση επαφή μαζί της και σε κλειστό χώρο όπου δούλευε το συνεργείο.

Ο ΕΟΔΥ συμβούλεψε και στις δυο μας να μείνουμε 15 μέρες καραντίνα και μας απέτρεψαν από το να κάνουμε τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο.

ΠΑΜΕ: Άδειες και εργαζόμενοι στην εποχή του κορωνοϊού

Εδώ τίθεται το ερώτημα:

15 μερες προληπτικά καραντίνα, ειδικά για μένα που δεν έφερα συμπτώματα, πώς δικαιολογούνται στη δουλειά; Υπάρχει γιατρός που θα βεβαιώσει ασθένεια χωρίς εξετάσεις;

Επιπλέον, για 15 μέρες ποιος φροντίζει τον άνθρωπο που μπαίνει σε καραντίνα; Υπάρχει κορωνοάδεια;

Στον ΕΟΔΥ λοιπόν οι οδηγίες για όσους έχουν ηπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί είναι «καθήστε σπίτι».

Ούτε ιχνηλάτηση ούτε τίποτα. Μόνο σε νοσοκομείο μην πάτε. Μόνο μην τυχόν και απαιτήσετε τεστ σε δημόσιο νοσοκομείο.

Οπότε αν είσαι λίγο ευσυνείδητος και θες να βεβαιωθείς, σε σπρώχνουν στην αγκαλιά του ιδιώτη. Εγώ λοιπόν επέλεξα να κάνω τεστ σε ιδιωτικό διαγνωστικό.

Πείτε μου όμως πόσοι άνθρωποι που δεν εμφανίζουν συμπτώματα, απλά έχουν έρθει εμμέσως σε επαφή με βεβαιωμένο κρούσμα, μπορούν να πληρώσουν ένα τεστ; Κι αν μπορούν αυτό θα γίνει μια φορά, όχι συνέχεια.

Κι αν το έκανα δεν είναι γιατι μου περισσεύουν, αλλά γιατί δεν ήθελα να διασπείρω τον ιό… Αλλά κι επειδή το να μπεις 15 μερες σε καραντίνα, χωρίς μάλιστα να είσαι βέβαιος ότι νοσείς, είναι βλακεία.

Αφού λοιπόν από τον ΕΟΔΥ σου κλείνουν την πόρτα του δημοσίου, το οποίο πληρώνουμε για να έχουμε σε περίπτωση ανάγκης, σε αναγκάζουν να πας στον ιδιώτη.

Κάναμε λοιπόν μια έρευνα. Μπήκαμε στη σελίδα της «Βιοϊατρικής» και εκεί γράφει ότι το τεστ για τον Covid-19 κοστίζει 80 ευρώ. Πηγαίνει ο ασθενής εκεί, παραλαβή αποτελεσμάτων κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Όταν όμως πάρεις τηλέφωνο για ραντεβού το τεστ κοστίζει 150 ευρώ! Κι όταν τους λες για τη σελίδα τους που άλλα γράφει, δύο λαλούν και τρεις χορεύουν!

Επέλεξα λοιπόν την «KARYO» στην Ερμού. Με πολύ λιγοτερα χρήματα ήρθε την ίδια κιόλας μέρα νοσοκόμα ντυμένη αστροναύτης σπίτι μου και πήρε επίχρισμα.

Τα αποτελέσματα βγήκαν λιγες ώρες μετά και αποστέλλονται και με μέιλ που ανοίγει με κωδικό. Η πολιτική τους μου άρεσε πολύ. Έτσι ένας άνθρωπος που έχει τον ιό μένει πραγματικά μέσα.

Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Προς το παρόν τη γλιτώσαμε. Η φίλη πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο και εκεί προς τιμή των γιατρών δεν της αρνήθηκαν το τεστ. Όμως κοιτάξτε τι γίνεται.

Υπάρχει η κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα είχε χρόνο να προετοιμαστεί για δεύτερο κύμα και δεν έχει πάρει μέτρα ούτε στη υγεία, ούτε μέτρα που θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους.

Συλλαλητήρια ψεκασμένων αρνητών της πανδημίας (κι όχι μόνο)
Η πανδημία δεν είναι ζώδια και θρησκεία να λέμε «πιστεύω ή δεν πιστεύω»

Και υπάρχουν και αυτοί που δεν προσέχουν γιατί πιστεύουν πως δεν υπάρχει ιός. Με αποτελεσμα να διασπείρεται παντού.

Και εδώ αναρωτιέμαι:

Πώς γίνεται μερικοί από αυτούς να πιστεύουν σε ζώδια, θεούς και δαίμονες που δεν τους έχει δει ποτέ κανείς (είναι δηλαδή στη σφαίρα της φαντασίας) και δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό που τον βλέπουν καθημερινά γιατροί σε όλο τον κόσμο στα διαγνωστικά και γνωρίζουμε ακόμη και ποια μορφή έχει;

Λοιπόν η πανδημία δεν είναι ζώδια και θρησκεία να λέμε «πιστεύω ή δεν πιστεύω» αν υπάρχει.

Υπάρχει, ασχέτως τι πιστεύει κάποιος.

Και αν κάποιοι άλλοι σκέφτονται πως δεν είχαν γνωστούς που νόσησαν, να ξέρετε πως κάποιοι άλλοι είχαμε γνωστούς που νόσησαν. Και σε μερικές βδομάδες θα δείτε πως θα έχουμε όλοι μας γνωστούς νοσούντες.

Η πανδημία δεν είναι ζώδια και θρησκεία να λέμε «πιστεύω ή δεν πιστεύω»
Η πανδημία δεν είναι ζώδια και θρησκεία να λέμε «πιστεύω ή δεν πιστεύω»

Δε θα έχουμε όμως επιδόματα, δε θα έχουμε ΜΕΘ για όλους αυτούς. Δε θα έχουμε γιατρούς και νοσηλευτές.

Γιατί με τα χειροκροτήματα ΜΕΘ δεν ανοίγουν.

Από τον τοίχο της Κατερίνα Κ.

(Visited 517 times, 1 visits today)
Back2Top