Print Friendly, PDF & Email

Πανελλαδική – Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη! (spot)

Κάλεσμα κοινής πάλης απευθύνουν στα εκπαιδευτικά Σωματεία, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές,  Σύλλογοι Εκπαιδευτικών και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη στις 3 Νοέμβρη.

Απευθύνονται με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει Πανελλαδική Συγκέντρωση Συλλόγων – ΕΛΜΕ – Επιτροπών Αναπληρωτών στην Αθήνα στις 23 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια,

με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζομένων στο Δημόσιο.

Επίσης, νέα σύσκεψη συντονισμού την ίδια μέρα, απαιτώντας από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη, αν υπάρξει νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση.

Πανελλαδική - Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη
Πανελλαδική – Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη

Τα Σωματεία προβάλλουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο για το δικαίωμα των μαθητών σε ολόπλευρη μόρφωση, το δικαίωμα των εκπαιδευτικών σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μια σειρά σύγχρονες ανάγκες της Εκπαίδευσης:

Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά! Την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών και αναγκών στα σχολεία.

Την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που διατηρεί και η σημερινή κυβέρνηση και οδηγεί σε περικοπές και υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης (π.χ. ΥΑ για Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, Ολιγομελή κ.α.).

Τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών – συμβασιούχων εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.

Να καταργηθεί το προσοντολόγιο – ο νόμος Γαβρόγλου 4589/2019. Την εξίσωση των δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τα μέτρα στήριξης των συναδέλφων που εργάζονται μακριά από το τόπο τους (μεταφορά, στέγαση, σίτιση κ.α.).

Την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου για το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ και το Λύκειο, που εφαρμόζει με ιδιαίτερη ζέση η ΝΔ και θέλει να το κάνει ακόμα χειρότερο.

Την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και παιδαγωγικές προϋποθέσεις.

Την έγκριση όλων των «ολιγομελών» τμημάτων σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, την άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Π.Δ.Σ.

Την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, από το στάδιο της διάγνωσης (ΚΕΣΥ) έως το επίπεδο της σχολικής μονάδας (στελέχωση Ειδικών Σχολείων, Τ.Ε, Παράλληλη Στήριξη).

Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αποκλειστικά Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης. Μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ώστε να μην κάνουμε μάθημα στα εγγόνια μας.

Ισότιμη ένταξη όλων των προσφυγόπουλων στο Δημόσιο σχολείο, με κατάλληλη στήριξη, με την ίδρυση παντού Τάξεων Υποδοχής, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη και μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους, την αναγκαία υγειονομική περίθαλψη και τη σίτιση.

Να μετακινηθούν ελεύθερα όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες προς τις χώρες του τελικού προορισμού τους, σε αντιπαράθεση με τις απαράδεκτες συνθήκες ΕΕ – Τουρκίας που εντείνουν τον διπλό εγκλωβισμό.

Να ακυρωθεί η συμφωνία ντροπής ΕΕ – Ελλάδας – Τουρκίας. Να σταματήσει ο πόλεμος. Να επανενωθούν άμεσα οικογένειες που ζουν χωριστά.

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στις επεμβάσεις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές, ενάντια στους ανταγωνισμούς για τα κέρδη και το μοίρασμα των αγορών, που είναι και οι πραγματικές αιτίες της προσφυγιάς και της εκμετάλλευσης.

Πανελλαδική - Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», Νέας Ιωνίας – Ηρακλείου «Γ. Σεφέρης», Περάματος – Κερατσινίου «Ν. Πλουμπίδης», Βύρωνα – Καισαριανής «Ρ. Ιμβριώτη», Αργυρούπολης – Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης», Χαϊδαρίου, Λήμνου και Ικαρίας.

Οι ΕΛΜΕ: Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς – Ιθάκης, Λήμνου, Φθιώτιδας, Πειραιά, Β’ Αχαΐας, Β’ Δωδεκανήσου,

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλλονιάς της ΑΔΕΔΥ, αλλά και η «Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών».

Επίσης, τονίζοντας ότι βασικό αίτιο για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία είναι η συνεχιζόμενη τόσο από την σημερινή όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση υποχρηματοδόστηση της Παιδείας, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί τα Σωματεία Καθαριστριών και Τραπεζοκόμων, τους Εργαζόμενους Κοινωφελούς Εργασίας, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στην κινητοποίηση.

Πανελλαδική – Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη! (spot)

Πηγή: 902.gr

(Visited 106 times, 1 visits today)