Print Friendly, PDF & Email

Πάτρα – Πουλάνε «τρέλα» για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στο λιμάνι! (vid)

Τσελέντης για Πελετίδη: «Έχει δίκιο! Η περιοχή της Πάτρας είναι σεισμογενής και δεν ενδείκνυται η εγκατάσταση μονάδας LNG γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος».Όμως κανένα ΜΜΕ δεν δημοσιοποίησε την επιστημονική του θέση!

Πριν από, περίπου, ενάμισι χρόνο, ο τ. υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης είχε απορρίψει το σχέδιο του ΟΛΠΑ για εγκατάσταση μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου στο νέο λιμάνι (στις εκβολές του Γλαύκου) επειδή, όπως έλεγε στην έγγραφη απόφασή του, η προτεινόμενη θέση εγκατάστασης βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πάτρα – Πουλάνε «τρέλα» για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στο λιμάνι
Πάτρα – Πουλάνε «τρέλα» για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στο λιμάνι!

Ο Υπουργός επικαλείτο λόγους επικινδυνότητας σε περίπτωση ατυχήματος και ζητούσε από τον ΟΛΠΑ να βρει και να προτείνει πιο ασφαλή θέση εγκατάσταση της μονάδας.

Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, εγκρίνει τη συγκεκριμένη θέση και άναψε έτσι το πράσινο φως για τοποθέτηση μιας βόμβας μεγατόνων μες στα πόδια μας!

Με την ανεύθυνη απόφασή του ο κ. Καραμανλής προκειμένου να κάνει το χατίρι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο (η μονάδα αυτή θα είναι για ναυτιλιακή χρήση και μόνο) ώστε να εξασφαλίζουν πιο φθηνή ενέργεια και να αυξάνουν τα κέρδη τους, επιτρέπει την εγκατάσταση μιας πυριτιδαποθήκης δίπλα από γειτονιές αδιαφορώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας.

Ο Δήμος Πατρέων αντέδρασε και πάλι με τη νέα εξέλιξη (είχε εναντιωθεί και πριν 3 χρόνια όταν τέθηκαν αυτά τα σχέδια επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ), αλλά όπως και τώρα, έτσι και τότε, ήταν ο μόνος φορέας που ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συναινέσει με τη λειτουργία μονάδας LNG δίπλα από σπίτια, σχολεία, εργασιακούς χώρους.

Πάτρα – Πουλάνε «τρέλα» για το υγροποιημένο φυσικό αέριο στο λιμάνι

Ωστόσο, συμφωνούσαν όλοι οι άλλοι καθώς εκτιμούσαν πως η τεχνολογική εξέλιξη μηδενίζει το ενδεχόμενο ατυχήματος και γι αυτούς προέχει η ανάπτυξη…

Τότε πρυτάνευσε η λογική και η απόφαση Σταθάκη πάγωσε τα σχέδια των προθύμων να εξυπηρετηθούν οι εφοπλιστές.

Ήρθε όμως τώρα ένας άλλος υπουργός της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη και παραχωρεί δίχως όρους και προυποθέσεις το δικαίωμα για λειτουργία μονάδας LNG μέσα στο λιμάνι.

Η απόφαση αυτή βρίσκει και πάλι σύμφωνους όλους τους «αναπτυξιολόγους» της κυρίαρχης πολιτικής.

Από κοντά και οι τοπικές ημερήσιες φυλλάδες, οι οποίες με λύσσα αρθρογραφούν εναντίον της δημοτικής αρχής που δεν συναινεί στο έγκλημα!

Κι ενώ η αντιπαράθεση είναι σε εξέλιξη, σήμερα νωρίς το πρωί είχαμε δυστύχημα από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στο Κεντάκι των ΗΠΑ και μάλιστα έχουν αναφερθεί και θύματα, ενώ διετάχθη η εκκένωση μιας ολόκληρης περιοχής.

Κεντάκι έκρηξη αγωγό φυσικού αερίου

Για αυτό το περιστατικό δεν ακούστηκε κιχ!

Το δημοσιοποίησε όμως πρώτος ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, ο οποίος σχολίασε στο διαδίκτυο και τη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής που εναντιώθηκε στην απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος.

«Έχει δίκιο!»

έγραψε ο καθηγητής Τσελέντης σε σχόλιό του για την στάση του Πελετίδη.

«Η περιοχή της Πάτρας είναι σεισμογενής και δεν ενδείκνυται η εγκατάσταση μονάδας LNG γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος»

επεσήμανε ο Τσελέντης, αλλά κανένα ΜΜΕ δεν δημοσιοποίησε την επιστημονική του θέση!

Ο ίδιος ο Τσελέντης, αμέσως μετά, ανέβασε ως σχόλιο σε τοπικό σάιτ και το βίντεο από την έκρηξη στο Κεντάκι.

Σημείωση: Η φωτογραφία (δεξιά στο εξώφυλλο) είναι από την έκρηξη στο Κεντάκι…

Από τη σελίδα στο facebook του «Ρεπόρτερ»

(Visited 448 times, 1 visits today)