Print Friendly, PDF & Email

Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική!

Μαυρογιαλουρισμός και επιχειρηματικά συμφέροντα: Άλλο ένα επικίνδυνο μείγμα της πολιτικής κυβέρνησης –  Διοίκησης Παχατουρίδη

Την απόπειρα κοροϊδίας των κατοίκων του Περιστερίου, εις βάρος της Παιδείας, αλλά και της Υγείας, από τη Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου.

Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική
Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική!

Αφορμή οι δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, για τη μελέτη να δημιουργηθεί στο Περιστέρι ένα:

«Αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε θέματα υγείας, ευζωίας και βιώσιμης ανάπτυξης με συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Σαγκάη παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περιστερίου, θυμίζει στην ανακοίνωσή της τις προεκλογικές δηλώσεις για τη δημιουργία «πανεπιστημιακής σχολής», τονίζοντας ότι:

«Ο πολιτικός τσαρλατανισμός έχει όρια και η διοίκηση Παχατουρίδη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιστερίου:

Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική!

Πριν τις δημοτικές εκλογές:

«Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε ότι ο Δήμος Περιστερίου δικαιούται μία πανεπιστημιακή σχολή. Δεν είναι δυνατόν … να τρέχει κάθε χρόνο να σπουδάσει τα παιδιά του και να μην υπάρχει στο μηχανογραφικό που πρέπει να συμπληρώσουν ο τίτλος «Πανεπιστήμιο Περιστερίου»…»

Α. Σταυρούλιας, αντιδήμαρχος Περιστερίου

«Εσείς και η ομάδα σας κύριε Καλδή, με την επιστημονική βαρύτητα και ευθύνη που σας διακρίνουν, διανοίγετε, μέσα από το έργο που εκπονήσατε, ένα εξόχως σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο επενδύουμε εξαιρετικά όλοι εμείς».

Α. Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου

«Με μεγάλη ευχαρίστηση, εφόσον έχουμε την επόμενη πρυτανεία, θα κοιτάξουμε να δούμε μία ιατρική σχολή.Μία σχολή ιατρικής η οποία δεν θα στηρίζεται σε πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών, ικανών όμως να μπορέσουν να στηρίξουν τη Δυτική Αθήνα. Κανονικά αυτός θα έπρεπε να είναι και ο τίτλος του πανεπιστημίου».

Π. Καλδής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική

Αυτά έλεγαν αυτολεξεί οι παραπάνω κύριοι κατά την εκδήλωση με θέμα «Διερεύνηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου Περιστερίου» που έγινε στις 6 Μάη, δηλαδή 20 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.

Μετά τις δημοτικές εκλογές:

«Σε σχετική συνεργασία τόσο με τον δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη όσο και με τον αντιδήμαρχο Αλέξιο Σταυρούλια προτάθηκε σχολή ιατρικού προσανατολισμού.

Ήδη γίνεται προεργασία για ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε θέματα υγείας, ευζωίας και βιώσιμης ανάπτυξης με συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Σαγκάη παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, με το οποίο υπάρχει εξαιρετική συνεργασία».

Συνέντευξη Π. Καλδή στη West LIFE Athens, τεύχος 10, Σεπτέμβρης 2019

Ο πολιτικός τσαρλατανισμός έχει όρια και η διοίκηση Παχατουρίδη τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

Δεν στεκόμαστε καν στο πως η Ιατρική σχολή έγινε σχολή ευζωίας παραδοσιακής κινεζικής Ιατρικής, το Περιστέρι έγινε Σαγκάη, οι φοιτητές ιατρικής που θα στήριζαν τη Δυτική Αθήνα έγιναν μεταπτυχιακοί κινέζοι που θα πληρώνουν δίδακτρα και οι Περιστεριώτες μάλλον ιθαγενείς με καθρεφτάκια.

Κανείς Περιστεριώτης πλέον δε θα χρειάζεται να ξενιτεύεται για να σπουδάσει αφού θα πληρώνει δίδακτρα για να μάθει «αγγλοφώνως» πως θα διώχνει την κακιά την «αύρα».

Αυτά θα ήταν απλώς αστεία και θα φανέρωναν το μέγεθος της προεκλογικής κοροϊδίας και ψηφοθηρίας αν δεν ήταν επικίνδυνα.

Ο Παχατουρίδης τo Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και η κινέζικη ιατρική
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης (αριστερά) με τον Πρύτανη Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Π. Καλδή

Υπάρχουν όμως και πιο σοβαρές πλευρές που ο κάθε Περιστεριώτης πρέπει να σκεφτεί:

• Θέλουμε ο Δήμος να παλεύει ώστε να σταματήσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να είναι χωρίς μόνιμο προσωπικό, με συγχωνεύσεις Τμημάτων, με ετερόκλητα αντικείμενα και αδιευκρίνιστα πεδία επαγγελματικής εφαρμογής;

Ή θέλουμε το Δήμο να μπουκάρει στο επιχειρηματικό πανηγυράκι αγοραπωλησίας πτυχίων στο όνομα της «εξοικονόμησης πόρων» και της «ενίσχυσης της αυτονομίας των ιδρυμάτων» που στηρίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία αξιοποιώντας το νόμο Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις μπίζνες στην Παιδεία;

• Θέλουμε ο Δήμος να παλεύει ενάντια στην υποβάθμιση και την υποστελέχωση της πρωτοβάθμιας Υγείας στο Περιστέρι και την εξουθένωση του υπερκορεσμένου νοσοκομείου της περιοχής μας, του ΑΤΤΙΚΟΝ;

Ή Δήμο που θα καλεί τους ασθενείς να θεραπεύονται με το γιν και γιανγκ, το τσι, τον κύκλο του Ke, τα τσάκρα και άλλα τέτοια καραγκιοζιλίκια;

• Θέλουμε ο Δήμος να διεκδικεί στελέχωση και χρηματοδότηση των δομών Υγείας από το κράτος, να είναι μαζί με τη νεολαία στον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση της γνώσης;

Ή Δήμο που, μαζί με διάφορους λίγους εκλεκτούς καθηγητές, θα συνεχίσει να καλεί τους νέους να πληρώνουν δίδακτρα και θα τσαλαπατά κάθε έννοια επιστημονικού αντικειμένου και ορθολογισμού;

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε όλη τη χώρα

Η νεολαία και ο λαός του Περιστερίου να γυρίσουν την πλάτη στην υποκρισία και την κοροϊδία, στο σκοταδισμό και τη μπίζνα στο χώρο της Παιδείας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα είναι μαζί τους στον αγώνα για ζωή με αξίες και δικαιώματα.

Υ/Γ.: Αλήθεια, τι θέση παίρνει για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Πατούλης ο οποίος εκτός από Περιφερειάρχης Αττικής τυγχάνει και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας;

Θα το καταδικάσει όταν μπει το θέμα στα αρμόδια όργανα ή θα κάνει τον Κινέζο;

Πηγή: 902.gr

(Visited 779 times, 1 visits today)