Print Friendly, PDF & Email

Πετρούπολη: Τα ψεύδη του δημάρχου για την αύξηση των συνδρομών

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαντά στα «επιχειρήματα» του δημάρχου: «Εξηγήστε κ. Βλάχο στους ανέργους και στους ανθρώπους με κριτήρια ΑμΕΑ, γιατί τους αυξάνετε τη συνδρομή που πρέπει να καταβάλουν στις δομές Πολιτισμού και Αθλητισμού»

Απάντηση στα όσα «επιχειρήματα» έθεσε ο δήμαρχος, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διατηρεί στο Facebook, σχετικά με την απόφασή του να αυξήσει τις συνδρομές στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις στο δήμο, αλλά και για τις κινδυνολογίες του πως δήθεν ο δήμος δεν είναι σε θέση να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, λόγω των φοροελαφρύνσεων των προηγούμενων ετών, δίνει με νέα ανακοίνωση η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πετρούπολης.

Παράλληλα, υπενθυμίζει στο δήμαρχο, για τα όσα είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως τα έργα που απολαμβάνουν οι Πετροπουλιώτες προέρχονται από τους κομμουνιστές δημάρχους και όχι από τον ίδιο.

Να γιατί στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση και στην Πετρούπολη

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πετρούπολη: Τα ψεύδη του δημάρχου για την αύξηση των συνδρομών

«Στον προσωπικό του λογαριασμό στο «Facebook», ο κ. Βλάχος προσπαθώντας να αιτιολογήσει την απόφασή του να αυξήσει τις συνδρομές στις αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, κάνει αναφορά στη δήθεν «σπατάλη» που γινόταν απ’ τη Διοίκηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με διάφορα αβάσιμα επιχειρήματα!

Μάλλον ο κ. Βλάχος έχει πολύ κοντή μνήμη!

Ξεχνάει ή καλύτερα… αποκρύπτει από τον Πετρουπολιώτικο λαό ότι τα Νομικά Πρόσωπα Πολιτισμού και Αθλητισμού στοίχιζαν επί θητείας του 4.500.000 ευρώ!

Είχαν διπλάσιο δηλαδή κόστος από σήμερα και μάλιστα με λιγότερους συμμετέχοντες στις δράσεις αυτές και λιγότερες εκδηλώσεις και διοργανώσεις.

Θέλετε κ. Βλάχο να προχωρήσετε σε εξορθολογισμό των οικονομικών;

Γιατί δεν λέτε ότι οι δαπάνες των εκλεγμένων, των ειδικών συνεργατών και συμβούλων που εσείς προσλάβατε, στοιχίζουν στην πόλη 120.000 ευρώ παραπάνω;

Κινδυνολογεί υποστηρίζοντας ότι ο δήμος δεν είναι σε θέση να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα, λόγω των φοροελαφρύνσεων που κάναμε εμείς ως Δημοτική Αρχή.

Ας μας απαντήσει λοιπόν, 9 ολόκληρα χρόνια, ο Δήμος πώς γίνεται να μπορούσε να ανταπεξέλθει σε όλες τις οικονομικές απαιτήσεις και τώρα ξαφνικά δεν μπορεί; 

Γιατί δεν λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να προχωρήσει σε αυξήσεις επειδή είναι υπέρ της ανταποδοτικότητας σε όλες τις δράσεις, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις για αύξηση των ιδίων εσόδων;

Να γιατί στηρίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση και στην Πετρούπολη
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και πρώην δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος

Υποστηρίζει πως οι πολλοί επιδοτούν τους λίγους.

Για τον κ. Βλάχο προφανώς η επένδυση ενός Δήμου, στα αγαθά και στις αξίες που παρέχονται μέσα από τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Παιδεία, είναι μικρότερης σημασίας από τα χρήματα που θα εισπράξει.

Διατυμπανίζει ότι δεν πρέπει να επιβαρύνονται όλοι οι Πετρουπολιώτες για τις δράσεις αυτές που λίγοι χρησιμοποιούν.

Αλήθεια πως θα ωφεληθούν όλοι από τις αυξήσεις των συνδρομών;

Μήπως θα προχωρήσει σε μειώσεις των δημοτικών τελών;

Αφού και εκεί ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αυξήσεις, σύμφωνα με όσα, τα ίδια τα μέλη της συνδιοίκησης αφήνουν να εννοηθεί μέσα από τοποθετήσεις τους.

Έτσι αντιλαμβανόσαστε την κοινωνική πολιτική, αλλά και συνολικά τη διοίκηση ενός Δήμου.

Όποια δομή ή υπηρεσία δεν βγάζει τα έξοδά της, την καταργούμε ή βάζουμε φόρους και πού και πού πετάμε και επαναστατικές κορώνες ότι «διεκδικούμε» από την κυβέρνηση…

Διεκδικήστε, λοιπόν, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και σταματήστε την φοροεπιδρομή που ετοιμάζεστε να κάνετε στον Πετρουπολιώτικο λαό.

Στη χθεσινή του ομιλία στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε για ακόμα μία φορά να τιθασεύει ο δήμαρχος το βοναπαρτισμό του!

Μας είπε ότι έφτιαξε την Πετρούπολη και τις υποδομές της.

Εννοεί μάλλον τις υποδομές που έκαναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, μιας και ο ίδιος δεν έφτιαξε ούτε μία στα 8 χρόνια θητείας του.

Όλοι γνωρίζουν ποια χρονολογία έγιναν, το Θέατρο Πέτρας, το κολυμβητήριο, το πολιτιστικό και πνευματικό κέντρο, τα κλειστά γυμναστήρια, οι ιδιόκτητοι παιδικοί σταθμοί, κ.ά.

Υποστήριξε ότι υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και πως δημιουργεί ένα κοινωνικό Δήμο.

Εξηγήστε τότε κ. Βλάχο στους ανέργους και στους ανθρώπους με κριτήρια ΑμΕΑ, γιατί τους αυξάνετε τη συνδρομή που πρέπει να καταβάλουν στις δομές Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Βλάχος - Σκαλιστήρας και «λοιποί» αυξάνουν τις συνδρομές σε Πολιτισμό - Αθλητισμό με... τηλεδιάσκεψη
Βλάχος – Σκαλιστήρας και «λοιποί» αυξάνουν τις συνδρομές σε Πολιτισμό – Αθλητισμό με… τηλεδιάσκεψη!

Όσο και αν σας δυσκολεύει, σας το λέμε για ακόμα μία φορά.

Θα μας βρίσκεστε συνεχώς απέναντί σας σε καθετί αντιλαϊκό που θα προσπαθείτε να υλοποιείτε, όπως απέναντί τους μας έβρισκαν και ως Διοίκηση, οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Θα είμαστε απέναντί σας όχι για μικροπολιτικές σκοπιμότητες όπως μας κατηγορήσατε, αλλά για να υπερασπιζόμαστε ό,τι κατακτήθηκε σε αυτήν την πόλη και ό,τι δικαιούται ο λαός της».

Πηγή: 902.gr

(Visited 257 times, 1 visits today)