Print Friendly, PDF & Email

Ο Πρωτούλης έκανε «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ! (vid)

Κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή η οποία παρόλο που σε δύο μέρες παραδίδει την Περιφέρεια στον Πατούλη, δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα, διευκολύνοντας έτσι την επόμενη διοίκηση να ολοκληρώσει την επέκταση της χωματερής!

Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έκαναν σήμερα, σωματεία, φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Αττικής, αντιδρώντας στην απαράδεκτη επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, που στα μουλωχτά αποφάσισε η πλειοψηφία του ΕΣΔΝΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Πρωτούλης έκανε «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι εισήλθαν εντός της αίθουσας διεξαγωγής της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Η ανάπτυξή τους τσακίζει το λαό. Φτώχεια, ανεργία και σκουπιδαριό»,

και έχοντας αναρτήσει πανό που μεταξύ άλλων ανέγραφαν:

«Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας».

Ενδεικτικό των διαθέσεων της κυβέρνησης αλλά και της απερχόμενης περιφερειακής αρχής είναι το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι, που έφτασαν με πούλμαν από διάφορες περιοχές, ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν επιστρατευθεί για την κινητοποίηση.

Η πλειοψηφία της Περιφερειακής Αρχής Αττικής καταψήφισε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το κατεπείγον της συζήτησης για το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Η απόφαση αποδοκιμάστηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους και ο πρόεδρος του περιφερειακού Συμβουλίου διέκοψε τελικά τη συνεδρίαση αντί να προχωρήσει στη συζήτηση και στη δέσμευση απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων, φορέων και σωματείων να μην προχωρήσει η επέκταση του ΧΥΤΑ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου απουσίαζαν τόσο  η  κ. Δούρου όσο κι ο κ. Πατούλης!

Σε παρέμβασή του ο Γιάννης Πρωτούλης μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος εξήγησε το κατεπείγον της συζήτησης στηρίζοντας τα αιτήματα των συγκεντρωμένων:

«Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι φορείς και οι κάτοικοι του Θριασίου και του Δυτικού Τομέα της Αθήνα που είναι σήμερα εδώ. Έχουν πολύ δίκιο γιατί την 1η Αυγούστου εν κρυπτώ σε δύο συνεδριάσεις.

Η μία όπου με την παρέμβαση των σωματείων, των εργαζομένων και των κατοίκων αναβλήθηκε, και χωρίς καμιά άλλη διαδικασία – πάλι εν κρυπτώ – χωρίς καμία ενημέρωση, η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, όπου την πλειοψηφία – είναι γνωστό – έχει η σημερινή Περιφερειακή Αρχή, δηλαδή η «Δύναμη Ζωής με επικεφαλής την κ. Δούρου…»

Σε αυτό το σημείο ο (απερχόμενος) πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, διέκοψε τον εκπρόσωπο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» λέγοντάς του να …συντομεύει, όμως η αντίδραση του Γιάννη Πρωτούλη ήταν άμεση και αφοπλιστική:

«Για το κατεπείγον τοποθετούμαστε κ. Πρόεδρε… Μη βιάζεστε πάρα πολύ… Ούτως ή άλλως είναι η τελευταία σας συνεδρίαση…[…] Γιατί βιάζεστε; Πρέπει να την… απολαύσετε!»

προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα στο ακροατήριο.

Ο Πρωτούλης έκανε «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Πρωτούλης συνέχισε  λέγοντας:

«Στα μουλωχτά όπως λένε οι κάτοικοι! Στα μουλωχτά ήρθατε κι επεκτείνατε τον ΧΥΤΑ Φυλής! Στα μουλωχτά…»

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τον διέκοψε και πάλι λέγοντας ότι «την απόφαση την πήρε ο ΕΔΣΝΑ, όχι η Περιφέρεια» για να λάβει πάλι την άμεση απάντηση:

«Η Περιφέρεια… Η περιφέρεια έχει την πλειοψηφία στον ΕΔΣΝΑ… Αφήστε τα κόλπα τώρα! Τα ξέρουν κι οι κάτοικοι κι εμείς πολύ καλά, τόσα χρόνια εδώ σας μάθαμε!»

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ρώτησε στη συνέχεια τους λιγοστούς περιφερειακούς συμβούλους που ήταν παρόντες κι ειδικότερα προς τους Συριζαίους:

«Δεν πρέπει να ενημερωθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και να αιτιολογήσετε αυτή σας την απόφαση; Επεκτείνατε την χωματερή, που θα κλείνατε! Και νομίσατε ότι έτσι θα το προσπεράσετε;»

Στη συνέχεια κατήγγειλε την περιφερειακή αρχή η οποία παρόλο που παραδίδει σε δύο μέρες την Περιφέρεια στη νέα διοίκηση Πατούλη, δεν δέχθηκε να συζητηθεί το θέμα, διευκολύνοντας έτσι τη νέα περιφερειακή αρχή να ολοκληρώσει το έγκλημα της επέκτασης της χωματερής:

«Σε συμφωνία – κεντρική συμφωνία ναι – όπως αποδείχτηκε, γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Πατούλης δεν έχει βγάλει καμιά ανακοίνωση. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι κεντρική συμφωνία μεταξύ της κ. Δούρου και του κ. Πατούλη.

Τα ανταλλάγματα θα τα δούμε στην πορεία ποια θα είναι..δεν μένει τίποτα κρυφό! Όλα θα φανούν κάποια στιγμή!

Με κεντρική συμφωνία καταδικάσατε τη Δυτική Αττική να συνεχίσει να ζει μες τη χωματερή των Άνω Λιοσίων, εσείς που θα την κλείνατε!»

Ο Πρωτούλης έκανε «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο Γιάννης Πρωτούλης ανέδειξε κι ένα ακόμη ζήτημα που αφορά την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας:

«Κι όχι μόνο αυτό αλλά έρχεστε – πάλι στα μουλωχτά – αυτό το θέμα που αποσύρθηκε, που αφορά την επέκταση του λιμανιού της Ραφήνας, το οποίο έχει και μια άλλη μικρή λεπτομέρεια, την διαπλάτυνση κι ενός δρόμου, έτσι δεν είναι;

Κι αυτή η διαπλάτυνση δεν έχει καμιά άλλη χρησιμότητα παρά μόνο μία: Για να περνούν τα απορριμματοφόρα για το Γραμματικό!»

Αυτή η λεπτομέρεια προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο και μάλιστα ακούστηκαν μακρόσυρτα επιφωνήματα ακόμα και από περιφερειακούς συμβούλους προσκείμενους στον ΣΥΡΙΖΑ!

Το γεγονός αυτό δεν έμεινε ασχολίαστο από τον Γιάννη Πρωτούλη, που έκλεισε την ομιλία του κάνοντας «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ με …«ευαισθησία» στο περιβάλλον!

«Έτσι, ναι! Ωωωωωω! Είστε και αντιπεριφερειάρχης εντεταλμένη για το περιβάλλον! Ωωω! Σας έχει πιάσει ο πόνος για το… περιβάλλον! Ωωω!!»

κάνοντας τους παρεβρισκόμενους να ξεσπάσουν στα γέλια!

Ο Πρωτούλης έκανε «ρόμπα» περιφερειακή σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ! (vid)

Με πληροφορίες από 902.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.311 times, 1 visits today)