Print Friendly, PDF & Email

Ροκ κηδεία του μέλλοντος (της Λιάνας Κανέλλη)

Ολα βαίνουν καλώς! Τα θαύματα δεν τυχαίνουν, εκβιάζονται και πετυχαίνουν…

Ολα βαίνουν καλώς! Με τρόπο μαγικό και εξόχως κεφαλαιοκρατικό. Οποιος δεν το πιστεύει, δεν έχει παρά να δει κατάματα το θαύμα: Αυξήθηκαν εντυπωσιακά οι καταθέσεις των Ελλήνων στις τράπεζες στη διάρκεια της πανδημίας, λέγουν αι αρχαί…

Η πλειονότητα του λαού μας είναι λοιπόν παγαπόντηδες, άνεργοι πλούσιοι με κλειστά μαγαζιά, που επειδή δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, έβγαλαν βόλτα θησαυρούς κρυμμένους στο στρώμα στα τραπεζικά υποκαταστήματα.

Και καπάκι μ’ ένα επιδοματάκι κρύψανε και την προέλευση αυτού του ιδιότυπα μαύρου πλούτου.

Ροκ κηδεία του μέλλοντος (της Λιάνας Κανέλλη)

Ολα βαίνουν καλώς! Μπορείς πια να ταξιδέψεις άνετα, ως τουρίστας στη χώρα σου, με εξομοιωμένο το εμβόλιο με το self test που κάνεις μόνος σου.

Οπότε γιατί να παραπονιέσαι και ν’ ανησυχείς για την ανοσία της αγέλης, που στην Ελλάδα είναι πρωτοποριακά do it yourself (κάντο μόνος σου)!

Ολα βαίνουν καλώς! Τα θαύματα δεν τυχαίνουν, εκβιάζονται και πετυχαίνουν.

Αφού μπορείς να διαθέτεις το σώμα σου όπως θέλεις, πρέπει να μπορείς και να κουμαντάρεις τον δήμο σου όπως θέλεις.

Να ισοδυναμεί το 43% συν ένα με το 50% συν ένα, ώστε η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις δημοτικές επιχειρήσεις, λόγου χάρη, να ταυτίζονται αποδοτικά.

Αυτό ειδικά το θαύμα έχει και ουρά. Που τη μασάει και την καταπίνει σαν το ουροβόρο φίδι.

Γιατί αυτού του είδους η παραφυσική δικαιοσύνη δεν μπορεί να ισχύει επ’ ουδενί στα συνδικάτα, όπου η ελεγμένη με καρτέλες πλειοψηφία μπορεί ν’ αποφασίζει μόνο με το 50 συν ένα.

Ολα βαίνουν καλώς! Και για την ακρίβεια τηλε-καλώς. Τα θαύματα παράγονται από υπερανθρώπους.

Σαν μια γυναίκα κυρίως, ή έναν άντρα λιγότερο συχνά, που μπορούν ταυτόχρονα να εργάζονται στον υπολογιστή, να ξεσκατίζουν ή και να βυζαίνουν εν προκειμένω το παιδί, και καπάκι να πλένουν και να δίνουν τα φάρμακα στον ανήμπορο παππού ή γιαγιά, με υπερθαυματοποιούς τους επιβαρυνόμενους τυχόν και με ευθύνη ΑμεΑ.

Αλλωστε γι’ αυτά τα μικρά θαύματα που μεγαλώνουν το αστικό κράτος, δημιουργούνται συνεχώς και εφαρμογές στο κινητό με οδηγίες, και ρολόγια στον καρπό που μετράνε τις βλάβες της υγείας σου, αλλά είναι κι οι ψυχίατροι που διαπιστώνουν ότι μαζί με τα λεφτά που έβγαλαν οι Ελληνες στην πανδημία, έβγαλαν και μια αύξηση είκοσι τοις εκατό της κατάθλιψης, που σε νεανικό επίπεδο αντιμετωπίζεται ήδη αποτελεσματικά, με καναβούρι και κορωνοπάρτι.

Ροκ κηδεία του μέλλοντος (της Λιάνας Κανέλλη)
Ροκ κηδεία του μέλλοντος (της Λιάνας Κανέλλη)

Λαλήσαμεν! Οι διαφημιστικές εκστρατείες για τη θετική σκέψη έγιναν νόμος ώστε οι επιχειρήσεις να οργανώνονται σαν το πεινασμένο χωριό που τάισε ο Ιησούς.

Οι εργαζόμενοι ως ταπεινοί χριστούληδες μπορούν να τρέφουν τα αφεντικά τους όχι με δυο ψάρια και πέντε ψωμιά, αλλά με 150 ώρες υπερωρίες τζάμπα, που όμως αυτόματα μετατρέπονται σε κάτι πιο χρυσό κι απ’ το χρυσό, λένε, σε… ρεπά.

Η θαυματοποιία της κυρίαρχης αστικής τάξης κατάφερε απίστευτα πράγματα. Το «ποδοσφαιριστής» λόγου χάρη ήταν κάποτε βρισιά, τώρα είναι επαγγελματική διέξοδος έως και σταριλίκι, και η βρισιά αντικαταστάθηκε με το «συνδικαλιστής»!

Στο χρυσοτόκο κάμελοτ, αυτό κι αν είναι θαύμα, είτε οι τρεις σωματοφύλακες, είτε οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης χωρίς βασιλιά – αφεντικό, δεν είναι παρά συμμορίες συνδικαλιστών.

Το δε συνδικάτο σιγά σιγά –αφού αυτό το θαύμα φροντίζουν κάποιοι κόκκινοι ν’ αργήσει– θα ταιριάζει χολιγουντιανά σε ταινίες για τους ντόπιους Αλ Καπόνε.

Συνδικάτο του εγκλήματος μπορεί να υπάρχει, γιατί φέρνει εκτός από αίμα και χρήμα.

Συνδικάτο εργαζομένων πρέπει να ξορκίζεται όπως ο διάολος με το λιβάνι, γιατί δίνει αίμα, και δη το δικό τους, για να πάρει πίσω τα κλεμμένα της δουλειάς τους.

Ολα βαίνουν καλώς λοιπόν! Και τα θαύματα συνεχίζονται. Αφού να φανταστείτε πως οι Αμερικανοί εκτός από αναρίθμητες στρατιωτικές βάσεις διέταξαν και στρατιές τουριστών να ‘ρθουν εδώ για ν’ αναπληρώσουν τους χαμένους Αγγλους και Γερμανούς ή τον γιο του Καντάφι στη Μύκονο και αλλού.

Το πιο πρόσφατο νομοθετικό θαύμα έρχεται όπου να ‘ναι.

Θα ιδιωτικοποιηθούν τα πανεπιστήμια, καθώς η νομοθετημένη εξαέρωση του Συντάγματος θα επιτευχθεί με τη σύσταση πανεπιστημιακών εταιρειών, που θα εκμεταλλεύονται τα έργα και τις ιδέες φοιτητών και καθηγητών, υπό την επιτήρηση της «εκπαιδευτικής» ταχύρρυθμα εκπαιδευμένης αστυνομίας.

Παντού ακούγεται η κραυγή – διαταγή «σκάσε και κολύμπα, προχώρα…».

Βίντεο - κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο συλλαλητήριο της 9ης Ιούλη: «Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται!»

Το πραγματικό θαύμα θα ‘ρθει απ’ τους κωφούς σε τέτοια παραγγέλματα, και τους τυφλούς που βλέπουν ότι μπροστά υπάρχει μια έρημος δικαιωμάτων, κι άμα βουτήξεις το κεφάλι σου στην άμμο αυτήν δεν θα δικαιούσαι μήτε το ροκ της κηδείας του μέλλοντός σου.

Αρθρο της Λιάνας Κανέλλη
στη στήλη «Πατριδογνωμόνιο» του Ριζοσπάστη

(Visited 264 times, 1 visits today)
Back2Top