Print Friendly, PDF & Email

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη! (vid)

Με Bella Ciao ξεκίνησε η εκδήλωση για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής

Άμεση απάντηση στις συκοφαντίες Νικολόπουλου περί «πιέσεων» σε δημοτικούς υπαλλήλους για να παραστούν στην αποψινή εκδήλωση – απολογισμό της δημοτικής αρχής, έδωσε ο λαός της Πάτρας που κατέκλυσε το γήπεδο του ΕΑΠ σε κάθε γωνία.

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση ΠελετίδηΗ εκδήλωση ξεκίνησε με «Bella Ciao» (το αυθεντικό) και «Federico Garcia Lorca» από Θ. Μικρούτσικο – Ν. Καββαδία, σκορπίζοντας ενθουσιασμό.

Ο δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Κώστας Πελετίδης ξεκίνησε την ομιλία του στον δημόσιο απολογισμό με τα λόγια:

«Η πόλη μας, ο πατραϊκός λαός, καλείται σε λίγους μήνες να υπερασπιστεί μια ασυμβίβαστη πορεία του δήμου απέναντι στους εχθρούς των συμφερόντων του. Δεν ήμασταν τα «καλά παιδιά», που θα υπηρετούσαν τα συμφέροντα των λίγων.

Ήμασταν απέναντι σε κάθε αντιδραστική πολιτική, σε ΕΕ, σε κυβερνήσεις, σε περιφερειακές αρχές, ήμασταν σε «άλλο μήκος κύματος», στην «άλλη όχθη», δεν διστάσαμε να απειθαρχήσουμε εν γνώσει των συνεπειών, όταν μας καλούσαν να συμβιβαστούμε «ως προς τας υποδείξεις».

Δεν καθίσαμε με σταυρωμένα τα χέρια, δεν ήμασταν παρατηρητές, δεν λέγαμε ότι η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν είναι στην αρμοδιότητά μας. Ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα και η κυβέρνηση για τα γενικά.

Μπήκαμε μπροστά για τη δουλειά, για το μεροκάματο, για το σύνολο των αναγκών της πόλης μας, του πατραϊκού λαού. Τους χαλάσαμε την πιάτσα, εδώ και πανελλαδικά».

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση ΠελετίδηΟ Κώστας Πελετίδης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της πενταετίας, αλλά και στους αντιπάλους του και τα «κουτοπόνηρα συμφέροντα» που συνασπίζονται εναντίον του, αλλά και τη δυνατότητα του πατραϊκού λαού να

«κλείσει την πόρτα στους εχθρούς του από την πρώτη Κυριακή».

Έκανε λόγο για τον πακτωλό χρημάτων που πέρασε κατά καιρούς από τα χέρια των προηγούμενων διοικήσεων που

«χρυσάφι έπιαναν και το έκαναν κάρβουνο».

Άφησε αιχμές για τα τοπικά ΜΜΕ, από τα οποία ζήτησε να μη διαστρεβλώνουν τις θέσεις του δήμου, όταν τις προβάλλουν,

και τόνισε πως δε θα ακολουθήσει το δρόμο της λάσπης και της συκοφάντησης των αντιπάλων του, που δεν έχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιτείνουν.

Αποστόμωσε όσους τον χαρακτηρίζουν ως «εχθρό της ανάπτυξης»:

«Μας κατηγορούν ότι δεν είμαστε με την ανάπτυξη.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα:

Έχουμε σε εξέλιξη τόσα έργα, πάρκα βιβλιοθήκες, χώρους πολιτισμού. Μετά την ολοκληρωσή τους θα χρειαστούν κόσμο για να τα φροντίζει και να τα δουλεύει.

Στη βιβλιοθήκη έχουμε 5 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 3 θα βγουν στη σύνταξη και δεν θα μπορούμε να τους αναπληρώσουμε.

Όμως για να λειτουργεί σωστά η βιβλιοθήκη χρειάζεται 25 εργαζομενους. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες υπηρεσίες το Δήμου.

Όταν, λοιπόν, έχουμε καταγεγραμμένες ανάγκες για 1.000 υπαλληλους και διεκδικούμε την πρόσληψή τους, δηλαδή 1.000 άνεργοι λιγότεροι, πώς είναι αυτό αντίθετο στην ανάπτυξη;»

«Σείστηκε» η Πάτρα από τη συγκέντρωση Πελετίδη«Σείστηκε» το γήπεδο από τα χειροκροτήματα όταν ο δήμαρχος Πάτρας αναφέρθηκε στο πάρκο που θα δημιουργηθεί μετά την υπογειοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ Ρίο – Πάτρα, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των εργολάβων, που προτιμούσαν να παραμένει η πόλη κομμένη στα δύο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Κ. Πελετίδης δημοσιοποίησε από το βήμα μια σειρά «συναγωνιστές και συναγωνίστριες που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα» με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και κάλεσε το λαό της πόλης,

να αναδείξει ξανά κομμουνιστή δήμαρχο, για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση και διεκδίκηση στην πολιτική που συνθλίβει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Κώστα Πελετίδη εδώ…

Με πληροφορίες από Φτωχός Μπ. Κ.

Πηγές: Κατιούσα και 902.gr

(Visited 756 times, 1 visits today)