Print Friendly, PDF & Email

Χτυπούν Πελετίδη για να βάλουν «χέρι» στα 200 εκ. ευρώ!

Όλοι μαζί εναντίον ενός!
Τα σάλια των μνηστήρων και η αφάγωτη προίκα της Πάτρας!

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα γράφαμε την προηγούμενη Τρίτη ότι βασική αιτία της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται η δημοτική Αρχή Πελετίδη από το πολιτικό, οικονομικό, εκδοτικό κατεστημένο της Πάτρας – εκτός της διαφορετικής ταξικής αντίληψης – είναι η προίκα του δήμου.

Γούρλωσε το μάτι τους βλέποντας πως έχουν «κλειδώσει» για έργα περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ!

Σε ποιον άλλο δήμο υπάρχουν διαθέσιμα τόσα λεφτά για έργα;

Σε κανέναν.

Χτυπούν Πελετίδη για να βάλουν «χέρι» στα 200 εκ. ευρώ

Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της πόλης να ανέβει επίπεδο, να εξελιχθεί σε σύγχρονη, λειτουργική, ανθρώπινη, βάσει σχεδίου και οράματος που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της.

Λογικά αυτή η προσπάθεια θα έπρεπε να στηρίζεται, πλην όμως, επικρατεί κλίμα μνησικακίας εναντίον της δημοτικής Αρχής, της οποίας το «έγκλημα» είναι ότι έφερε στην πόλη 200 εκατ. ευρώ.

Της τα χάρισε κανείς; Κατηγορηματικά, όχι!

Το είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας:

Εάν οι κυβερνήσεις χάριζαν λεφτά για έργα, η Πάτρα, με τους τόσους πρωθυπουργούς και υπουργούς θα ήταν ήδη μια άλλη πόλη.

Ήταν εύκολο; Ασφαλώς και όχι.

Αν ήταν θα τα έφερναν και όλοι οι προηγούμενοι, οι οποίοι διοίκησαν για δεκαετίες το δήμο σε πιο ευνοικότερες συνθήκες για τη χώρα.

Χτυπούν Πελετίδη για να βάλουν «χέρι» στα 200 εκ. ευρώΚαι επειδή γνωρίζουν ότι πρόκειται για επίτευγμα, του οποίου τα αποτελέσματα είναι ορατά στον κόσμο (εξ ου και η πρωτόγνωρη δημοφιλία του δημάρχου Πελετίδη) επιχειρούν να απαξιώσουν κάθε έργο που φέρει τη σφραγίδα της δημοτικής Αρχής.

Τους ενοχλεί που ένας ιδεολογικός τους αντίπαλος, απέδειξε στην πράξη τη δική τους διαχρονική ανεπάρκεια καθώς και τη δουλική στάση τους απέναντι στα συμφέροντα ζημιώνοντας εν τέλει την ίδια την πόλη.

Για αυτό και τελευταία εμφανίστηκαν στην πιάτσα ορισμένες καρικατούρες ώστε να ενημερώσουν τους πατρινούς, πως ό,τι βλέπουν είναι «μαγική εικόνα».

Καλή ώρα σαν τον «αριστερό» βουλευτή που βγήκε να δηλώσει ότι:

«Τα λεφτά είναι του ΣΥΡΙΖΑ και τα οικειοποιείται ο Πελετίδης». (Πουλιά στον αέρα πιάνεις συΡιζούλη μου!)

Εκτός από τον «αριστερό», τούτες τις μέρες απολαύσαμε και τον ακροδεξιό (άνευ εισαγωγικών) βουλευτή να ωρύεται επειδή ακούει (μόνο ακούει;) ότι ο Πελετίδης καλπάζει προς μια δεύτερη θητεία. (Ώϊμέ τι καταστροφή είναι τούτη που μας βρήκε!)

«Πάτε καλά μωρέ, είναι δυνατόν να ξαναβγεί δήμαρχος ο Πελετίδης;»

φωνάζει με αγανάκτηση ο ακροδεξιός, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να θυσιαστεί για χάρη μας και αντί να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής (όπως επιθυμούσε) δέχεται να πάει για δήμαρχος και καλεί τους υποστηρικτές του να αναδείξουν την υποψηφιότητά του. (Βοηθάτε με φτωχοί να μη σας μοιάσω…)

Με τα τόσα ενδιαφέροντα που συνέβησαν, ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά και των υπολοίπων της συνομοταξίας των προθύμων από τις παρατάξεις ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δέχονται να συμπράξουν με στόχο την ανατροπή Πελετίδη, ενώ το σλόγκαν τους είναι:

«Όλοι μαζί μπορούμε»!

Όλοι μαζί, λοιπόν, εναντίον ενός.

Χτυπούν Πελετίδη για να βάλουν «χέρι» στα 200 εκ. ευρώΈτσι αποδεικνύεται πως δεν έχουν – ποτέ δεν είχαν – πολιτικές διαφορές.

Τους ενώνουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων, της αδιάκοπης λιτότητας, της εξαθλίωσης του κόσμου της εργασίας και της υποταγής στα οικονομικά συμφέροντα.

Καρφί δεν τους καίγεται για την Πάτρα και το λαό της.

Πρωταρχικό μέλημά τους είναι πως θα ανακτήσουν τα ηνία του δήμου, ειδικά τώρα που υπάρχει προίκα αφάγωτη.

Τώρα που στο τιμόνι του δήμου βρίσκεται ο ταξικός εχθρός!

Άρθρο με τίτλο: «Όλοι μαζί εναντίον ενός»,

του Στάθη Κεραμιδά

(Visited 1.287 times, 1 visits today)