Print Friendly, PDF & Email

Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης! (vid)

Ενώ και η διεξαγωγή της Νατοϊκής Άσκησης «Trident Juncture 2018» στη Νορβηγία αυξάνουν την ανασφάλεια και τον φόβο στο λαό ευνοώντας τις μπίζνες!

Με τα σωστά τους, σε πέντε συνοικίες στο κέντρο της Στοκχόλμης, ξεκινούν στρατιωτική άσκηση μέσα στα σπίτια του κόσμου που θα κρατήσει 2 εβδομάδες.

400-500 στρατιώτες θα χρησιμοποιούν άσφαιρα πυρά αλλά ο ήχος θα είναι όπως ο πραγματικός πυροβολισμός.

Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης

Στρατιωτικά οχήματα και άρματα θα είναι ακροβολισμένα σε κεντρικά σημεία της Στοκχόλμης, ακόμη και έξω από το Δημαρχείο.

Η άσκηση που λέγεται «Terminus 18» περιλαμβάνει σχέδιο απώθησης του «εισβολέα» σε περίπτωση πολέμου.

«Είναι υποχρεωσή μας να υπερασπιστούμε την Στοκχόλμη σε περίπτωση κρίσης. Θα ενημερώσουμε τους κατοίκους να μην παραβιάζουν τα οδοφράγματα για την δική τους ασφάλεια»,

δηλώνει η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του στρατού Paula Levänen και η Στρατιωτική διοίκηση.

«Οι αντιδράσεις ποικίλουν, συνεχίζει, από το τι ωραία που θα δούμε στρατιώτες μέχρι μεγάλη ανησυχία. Δεν έχουν συνηθίσει να βλέπουν στρατιώτες»,

παραδέχεται.

«Ακόμη και να υπάρχει πιθανότητα δεχθεί επίθεση η Σουηδία, αυτού του είδους οι ασκήσεις μέσα στο κατοικημένο περιβάλλον τρομοκρατούν τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και ανθρώπους με τραυματικές εμπειρίες από πολέμους και συγκρούσεις.

Αν το συνδιάσουμε και με την μπροσούρα που μοιράστηκε σε 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με οδηγίες σε περίπτωση πολέμου τότε η ανησυχία και η ανασφάλεια γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για μια επίθεση»,

δηλώνει η Agnes Hellström, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Υπενθυμίζουμε πως τέτοιου είδους ασκήσεις δεν γίνονται για πρώτη φορά. Παρόμοια άσκηση είχε γίνει πέρυσι και μάλιστα δύο φορές (Μάρτη και Σεπτέμβρη), με την τελευταία να γίνεται υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ!

Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης
Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης!

Η Νατοϊκή Άσκηση «Trident Juncture 2018» στη Νορβηγία

Δεν είναι όμως η μοναδική άσκηση που συμμετέχει η Σουηδία.

Στις 25 του μηνός αρχίζει η μεγάλη Νατοϊκή άσκηση «Trident Juncture 2018» (Τριπλή Ένωση) που θα γίνει στην Νορβηγία με 50.000 στρατό,  150 αεροπλάνα, 65 πλοία, 10.000 μηχανοκίνητα και άρματα μάχης και κάθε είδους εξοπλισμό, από 30 χώρες και την Ελλάδα.

Είναι η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού. Η Σουηδία συμμετέχει με 2.200 στρατιώτες, ναύτες και αξιωματικούς.

Η άσκηση όσο αφορά την στρατιωτική πλευρά θα κρατήσει μέχρι τις 7 Νοεμβρίου.

Από τις 14 μέχρι τις 23 θα γίνει και το δεύτερο μέρος που έχει σαν αντικείμενο την ετοιμότητα της στρατιωτικής ηγεσίας.

750 εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες, σχεδόν 80 εκ. ευρώ θα κοστίσει η Νατοική επίδειξη δυνάμεως, πολύ κοντά στα Ρώσικα σύνορα.

700 από τους στρατιώτες, Αμερικάνοι φυσικά, θα μείνουν σαν μόνιμη δύναμη στην Νορβηγία μετά το πέρας της άσκησης.

«Η άσκηση θα αυξήσει την ικανότητα μας να υπερασπιστούμε την Σουηδία, την εθνική μας ικανότητα και δυναμώνει την συνεργασία με την Φινλανδία, τις ΗΠΑ, την Νορβηγία και το ΝΑΤΟ»,

γράφει στην ιστοσελίδα της η στρατιωτική ηγεσία.

Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης
Στρατιωτικές ασκήσεις στις συνοικίες της Στοκχόλμης!

Το ότι ταυτόχρονα η Ρωσία ετοιμάζει τα δικά της αντίμετρα και απλώνει και αυτή με την σειρά της τα δικά της οπλικά συστήματα και τα στρατεύματα εναντίον του εχθρού που είναι πια και η Σουηδία δεν περνά από το μυαλό της Σουηδικής πλευράς.

Και αν περνά θυσιάζεται από το συμφέρον της Σουηδικής πολεμικής βιομηχανίας οπλικών συστημάτων, που εφοδιάζει η SAAB και η Bofors το ΝΑΤΟ.

Όπως και η Eriksson που προμηθεύει τηλεοπτικό υλικό υψηλής ευκρίνειας στα Νατοϊκά στρατεύματα.

Για αυτό και η Σουηδία με την σειρά της παρήγγειλε Αμερικάνικα αντιπυραυλικά Patriots για προστασία.

Όλα τα υπόλοιπα για εχθρούς, κινδύνους, εισβολές, ετοιμότητες και τα λοιπά είναι προφάσεις για τρομοκράτηση του λαού να δεχτεί την συμμετοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, για την επέκταση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και για μπίζνες δισεκατομμυρίων.

Πάνος Αλεπλιώτης

Το ΝΑΤΟ παρουσιάζει την «Trident Juncture 2018» (vid)

_________________

Ο Πάνος Αλεπλιώτης ήταν Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε ως γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης σε Ελλάδα και Σουηδία. Διαμένει μόνιμα στη Σουηδία.

Με πληροφορίες από το Ατέχνως και το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολι

Επιμέλεια : Ροβεσπιέρος

(Visited 288 times, 1 visits today)