Print Friendly, PDF & Email

Συλλαμβάνουν απολυμένους κι απλήρωτους εργαζόμενους!

Σε συλλήψεις εργαζομένων από τα supermarket πρώην «Καρυπίδης» μέσα από τα σπίτια τους προχώρησε κυριακάτικα (26/11) η Αστυνομία στα Γιάννενα.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μηνύσεις που κατέθεσε η εργοδοσία του «Market In», που έχει εξαγοράσει τα καταστήματα της «Καρυπίδης», τόσο στους εργαζόμενους, όσο και σε άλλα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων.

Συλλαμβάνουν απολυμένους κι απλήρωτους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι μαζί με το σωματείο τους δίνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Η Αστυνομία με το πρόσχημα της «σύστασης» οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα δύο εργαζόμενους και στη συνέχεια προχώρησε στη σύλληψή τους με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στη συνέχεια τους οδήγησαν στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου εισαγγελέας όρισε δικάσιμο για αύριο Δευτέρα 27 Νοέμβρη στις 12 μ.μ.

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη των εργαζομένων, εργαζόμενοι από τα συνδικάτα και φορείς του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο και στη συνέχεια έξω από τα Δικαστήρια διαδηλώνοντας ενάντια στην τρομοκρατία που ασκείται και απαιτώντας την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Update: Η σημερινή κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων πραγματοποιεί αυτή την ώρα το Εργατικό Κέντρο και Σωματεία της πόλης.

Απαιτούν να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στους εργαζόμενους της πρώην «Καρυπίδης» που διεκδικούν το αυτονόητο: Να επιστρέψουν στις δουλειές τους και να συνεχίσουν να δουλεύουν. Παράλληλα καταγγέλλουν το γεγονός ότι η Αστυνομία και η εργοδοσία των «Market In» έχουν ξεπεράσει κάθε όριο συλλαμβάνοντας κυριακάτικα εργαζόμενους μέσα στο σπίτι τους.

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
Συλλαμβάνουν απολυμένους κι απλήρωτους εργαζόμενους

Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους.

Στο πλευρό τους έχουν το ΠΑΜΕ το οποίο καταγγέλλει τα «πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις τους», το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων το οποίο κήρυξε απεργία στα «Market In» για την Τετάρτη 29 Νοέμβρη, καθώς και δεκάδες Σωματεία και Συλλόγους από όλη τη χώρα.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του καλεί τα συνδικάτα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν την καταστολή των κινητοποιήσεων και τις συλλήψεις των εργαζόμενων και να απαιτήσουν:

«Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι. Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου και να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον Καρυπίδη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:

«Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά.

Από σήμερα το πρωί έχει εξαπολυθεί κυνηγητό σε εργαζόμενους του «Καρυπίδη» στα Γιάννενα, που αγωνίζονται και διαδηλώνουν απλήρωτοι επί μήνες, για το δικαίωμά τους στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους.

Με εντολή της εργοδοσίας της «Market In», διαδόχου της «Καρυπίδη», δύο εργαζόμενοι του «Καρυπίδη» (μητέρα με 3 παιδιά και εργαζόμενος με χρόνια εργασίας στην πλάτη) σήμερα το πρωί σύρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη», αλλά κι άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Συλλαμβάνουν απολυμένους κι απλήρωτους εργαζόμενους

Το σύρσιμο στο Αστυνομικό Τμήμα έγινε με εντολή της εργοδοσίας της «Market In», το οποίο δικαιολογήθηκε αρχικά ως απλή σύσταση από αξιωματικό, αλλά άμεσα μετατράπηκε σε αυτόφωρο.

Αποτελεί δίωξη σε εργαζόμενους, στηριζόμενη σε συκοφαντίες και χτυπώντας στην καρδιά τον πολύμηνο αγώνα των συναδέλφων στα supermarket «Καρυπίδη» στα Γιάννενα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Δεν πέρασε άλλωστε αρκετός καιρός όπου η προσπάθεια για παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμού και εμπορευμάτων της «Market Ιn» από το κατάστημα του «Καρυπίδη» στην Περαία Θεσσαλονίκης είχαν ως συνοδεία και προστασία τις αστυνομικές μονάδες, άνδρες της Ασφάλειας αλλά και κλούβες των ΜΑΤ.

Oι ίδιες δυνάμεις καταστολής πριν ένα μήνα χτύπησαν αντίστοιχη κινητοποίηση εργαζόμενων του «Καρυπίδη» στα Γιάννενα.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλους τους κλάδους, στα Γιάννενα, αλλά και στο Εμπόριο να καταγγείλουν τα πρωτοφανή φαινόμενα ανθρωποκυνηγητού των εργαζόμενων, την καταστολή των κινητοποιήσεων, τις συλλήψεις τους.

Είναι δείγμα και πρόπλασμα για το πώς αντιλαμβάνονται αφεντικά και πολιτικό προσωπικό τους εργατικούς αγώνες και τις εργατικές διεκδικήσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες μπροστά στο νέο νόμο για το χτύπημα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που προετοιμάζει η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ να φέρει.

Συλλαμβάνουν απολυμένους κι απλήρωτους εργαζόμενους

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι! Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον «Καρυπίδη», να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία».

Να αφεθούν ελεύθεροι οι εργαζόμενοι και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος εργαζόμενου στον «Καρυπίδη» ζήτησε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Πηγή: 902.gr

(Visited 490 times, 1 visits today)