Print Friendly, PDF & Email

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα

Στη διεύθυνση: http://petition.kke.gr συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο κείμενο υπό τον τίτλο

«Είναι ώρα ευθύνης! Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας».

Όσοι επιθυμούν να καταχωρίσουν μέσω του διαδικτύου την υπογραφή τους στο κείμενο θα έχουν αυτή τη δυνατότητα από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου κι έπειτα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Αποφασιστικά συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στο κείμενο που διακινούν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ «Είναι ώρα ευθύνης! Lockdown στην πολιτική που θυσιάζει την υγεία και τα δικαιώματά μας», με στόχο την έκφραση πλατιάς αλληλεγγύης στην εργατική – λαϊκή πάλη και αποτελώντας ταυτόχρονα ένα προσκλητήριο για να «ενώσουμε τις φωνές μας» προκειμένου να κλιμακωθεί η διεκδίκηση των εργαζομένων, να πάρουν επιθετική απάντηση η συκοφάντηση και η προσπάθεια χτυπήματος των αγώνων των εργαζομένων.

Έχουν ήδη συγκεντρωθεί και δημοσιευθεί στον «Ριζοσπάστη» και το 902.gr χιλιάδες υπογραφές υγειονομικών, συνδικαλιστών, εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, ανθρώπων από τον χώρο του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Δικαιοσύνης, των ΜΜΕ κ.ά., ενώ από τη Δευτέρα 14 Δεκέμβρη δίνεται –σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να συνυπογράψει το κείμενο– η δυνατότητα online καταχώρησης της υπογραφής του στη διεύθυνση: http://petition.kke.gr».

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα
Συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υγειονομικούς που αγωνίζονται ενάντια στην πανδημία σε ένα σύστημα Υγείας γυμνό και αθωράκιστο.

‣ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μαθητές τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, που έρχονται αντιμέτωποι με τις μεγάλες ελλείψεις σε μέτρα προστασίας, με τα οξυμένα προβλήματα  στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

‣ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους  σε κλάδους και χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα, που είναι εστίες μετάδοσης. Που στριμώχνονται καθημερινά ασφυκτικά στα ΜΜΜ, που βιώνουν την απειλή της ανεργίας, που είναι αντιμέτωποι με νέα επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημά τους.

‣ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρούς επαγγελματίες, τους βιοπαλαιστές αγρότες, που έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του λουκέτου, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται. Τις λαϊκές οικογένειες που βλέπουν να μπαίνουν στο στόχαστρο τα σπίτια τους και οι περιουσίες τους για να σωθούν άλλη μια φορά οι τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

‣ Ενώνουμε τη φωνή μας με τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, που ζουν μέσα στην ανασφάλεια και πολλοί από αυτούς στην ανέχεια, ως αποτέλεσμα της πολιτικής που τους άφησε τελείως απροστάτευτους και χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη.

Αρνούμαστε την λογική «κόστους – οφέλους» στην Υγεία. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, να γίνουν τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού,  να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ.

Θέλουμε Υγεία που δεν θα είναι εμπόρευμα, αλλά δικαίωμα για όλους, σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα μπορεί σχεδιασμένα να αντιμετωπίζει έκτακτες συνθήκες και δεν θα γίνεται «μιας νόσου».

Κυβέρνηση αδίστακτων: Νέο «τσεκούρι» στην Υγεία εν μέσω πανδημίας!

Φωνάζουμε ότι οι μάσκες στα σχολεία δεν είναι η μόνη προστασία». Απαιτούμε  μείωση των μαθητών ανα τάξη, προσληψη μόνιμου προσωπικού σε εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες, μαζικά επαναλαμβανόμενα δωρεαν τεστ στα σχολεία, σχολίατρους στις σχολικές μονάδες.

Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα παρέχει ολοκληρωμένη μόρφωση.

Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους, δεν θα φορτώσουν ξανά στις πλάτες μια ακόμα οικονομική κρίση, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τα κυβερνητικά σχέδια για ένταση της εκμετάλλευσης, η καθιέρωση 10ωρης εργασία, το ξεχαρβάλωμα του εργάσιμου χρόνου, η μείωση του μέσου μισθού, το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και την συνδικαλιστική δράση είναι αιτίες πολέμου.

Άμεσα μέτρα πρτοστασίας της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Σταθερή δουλειά, εργάσιμος χρόνος και μισθοί με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και τις μεγάλες δυνατότητες της εποχής.

Αντιδρούμε στην προσπάθεια να αξιοποιηθεί η πανδημία για να επιβληθούν νέα  μέτρα καταστολής και περιορισμού της μαζικής λαϊκής δράσης.

Η λαϊκή διεκδίκηση δεν κάνει «διάλειμμα», τη στιγμή μάλιστα που ο λαός αφήνεται απροστάτευτος, που δέχεται επίθεση στα δικαιώματα του. Το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει τον αγώνα, την πάλη παίρνοντας ταυτόχρονα τα ανάλογα μέτρα προστασίας της υγείας στις εκδηλώσεις του.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας, να οργανώσει την εργατική-λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και το κράτος που λειτουργούν με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και τις «αντοχές της οικονομίας».

Δεν σπαταλάμε τις ελπίδες μας σε νέες αυταπάτες κυβερνητικών εναλλαγών που ξέρουμε σίγουρα ότι θα οδηγήσουν στη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα
Συλλογή υπογραφών ενάντια στην πολιτική που θυσιάζει υγεία και δικαιώματα

Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής – λαϊκής οργάνωσης, στη δύναμη της κοινής δράσης εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, βιοπαλαιστών αγροτών.

Στην δυνατότητα μας, να βάλουμε την δικιά μας σφραγίδα στις εξελίξεις, να περάσουμε στην αντεπίθεση με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιωματά μας».

Πηγή: 902.gr

(Visited 212 times, 1 visits today)
Back2Top