Print Friendly, PDF & Email

ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών! (vid)

«Ήταν ανεξάρτητη η δικαιοσύνη όταν η κυβέρνηση δεν έβρισκε αίθουσα και δικαστές αποκλειστικά για τη δίκη της ΧΑ και δεν μπορούσε η κυβέρνηση να παρέμβει; […] Τώρα πως παρεμβαίνει απροκάλυπτα υπέρ των κατηγορουμένων, λίγο πριν την απόφαση;»

Σήμερα θα ασχοληθώ μόνο με τα δώρα που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΧΑ, σχετικά με τη «δίκη της Χρυσής Αυγής».

ΣΥΡΙΖΑ - Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών

ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών! Τα παλιά δώρα

Δώρο 1ο: Η διάρκεια της δίκης

Από την αρχή της δίκης η πολιτική αγωγή ζητούσε επιτάχυνση των συνεδριάσεων, για να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η δίκη.

Ζήτησαν μόνιμη μεγάλη αίθουσα και δικαστές που να είναι απαλλαγμένοι από άλλες υποθέσεις και να αφοσιωθούν καθημερινά σ’ αυτή τη μεγάλη δίκη.

Η κυβέρνηση δεν κατάφερε (;) να εξασφαλίσει κανένα από τα δύο έγκαιρα, με αποτέλεσμα η δίκη να συνεχίζεται ακόμα, ενώ θα μπορούσε να είχε τελειώσει από το 2015.

Μια τεράστιας σημασίας δίκη, στην οποία θα δικάζονταν 68 κατηγορούμενοι, σε 63 σχετικές υποθέσεις, θα έπαιρναν μέρος δεκάδες δικηγόροι, που οι μισοί (η υπεράσπιση δηλαδή) είχαν την πρόθεση να κωλυσιεργήσουν τη δίκη, θα εξετάζονται δεκάδες μάρτυρες, θα χρειάζονταν πολλές συνεδρίες μόνο για να διαβαστούν όλα τα έγγραφα, σκληροί δίσκοι, κινητά κλπ.

Σ’ αυτή τη δίκη δεν κρίθηκε εξ’ αρχής ότι επιβάλλονται μέτρα για την επιτάχυνση των διαδικασιών (αίθουσα εφετείου κλπ).

ΣΥΡΙΖΑ - Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών

Κι ότι έγινε στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης, έγινε αργά και μόνο χάρη στις προσπάθειες της πολιτικής αγωγής και του κινήματος στήριξης κι αλληλεγγύης.

Δώρο 2ο: Η δημοσιότητα και τα πρακτικά της δίκης

Οι κατηγορούμενοι απαίτησαν και εξασφάλισαν, μια τόσο σημαντικής πολιτικής και κοινωνικής σπουδαιότητας δίκη, να διεξαχθεί χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Αλλά και χωρίς ηχογραφημένα πρακτικά.

Στόχος να μη δοθεί δημοσιότητα (όσο γίνεται). Συνένοχος η κυβέρνηση. Και φυσικά η «δικαιοσύνη».

Και μη μου πείτε μπλα, μπλα, μπλα «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», μπλα, μπλα, μπλα «δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση». Αλλού να τα πείτε αυτά. Εγώ θα πω μια κουβέντα στο τέλος.

Αφού πρώτα δούμε και τα φρέσκα δώρα του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή.

Δώρο 3ο: Η «θεσμική» αντιμετώπιση των δολοφόνων

Ήταν και η Ζωίτσα και ο Βούτσης που κανάκεψαν μέσα στη βουλή τους δολοφόνους, αντιμετωπίζοντάς τους σαν ένα κανονικό πολιτικό κόμμα κι όχι σαν εγκληματική συμμορία.

Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεπλένει ναζί

Η πρώτη δεν άρχιζε τις συνεδριάσεις αν δεν ήταν παρόντες και οι -τότε- προφυλακισμένοι χρυσαυγίτες βουλευτές (μετά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, μέχρι και ο Ρουπακιάς!)  παίρνοντας και τα χρυσαυγίτικα εύσημα.

Ο δεύτερος έλεγε:

«Στη Βουλή δεν υπάρχουν ευπρόσδεκτες και μη ευπρόσδεκτες ψήφοι. Δεν έχουμε μιλήσει με τη ΧΑ. Από εκεί και πέρα η βουλή λειτουργεί με 300. Ποτέ δεν αφαιρέθηκε καμία ψήφος από καμία μεριά.

Αυτό που σας λέω δεν αποτελεί πρόσκληση προς την Χρυσή Αυγή, αλλά επειδή ο εκλογικός νόμος είναι ένα κορυφαίο ζήτημα και κάθε κόμμα έχει τη δική του άποψη, περιμένουμε να δούμε τι θα πει και η Χρυσή Αυγή».

όταν θέλησε να περάσει νομοσχέδια με τις μαύρες ματωμένες ψήφους τους.

Ήταν σύσσωμη η κυβέρνηση που φωτογραφίζονταν κάθε τρεις και λίγο με τους ναζί, στα Καστελόριζα, στις παρελάσεις, στις διάφορες τελετές, σε θρησκευτικές τελετές σαν τα φώτα ή την υποδοχή του αγίου φωτός.

Ήταν κάποιοι βουλευτές τους που έκαναν δηλώσεις συμπάθειας στην ΧΑ.

ΣΥΡΙΖΑ - Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών

ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών! Τα καινούργια δώρα

Με πρεμούρα ανθρώπου που βιάζεται πολύ (επειδή χρωστά;) έσπευσε ο Τσίπρας, ελάχιστες μόνο ώρες πριν την επίσημη κήρυξη της προεκλογικής περιόδου, να νομοθετήσει μια σειρά φωτογραφικές διατάξεις, που ρίχνουν την ΧΑ και ιδιαίτερα την ηγεσία της στα μαλακά.

Δώρο 4ο: Νομοθέτηση μειωμένων ποινών στους δολοφόνους της ΧΑ

Ψήφισαν οι «αντιφασίστες» του «δημοκρατικού» μετώπου (βάλε κι άλλα πολλά εισαγωγικά), τη σημαντική μείωση της κατώτατης ποινής για διευθυντικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης από 10 σε 5 χρόνια, κάτι που προφανώς εκπέμπει μήνυμα ατιμωρησίας.

Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων.

Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλους μίας εγκληματικής οργάνωσης.

Δώρο 5ο: Ελαφρυντικά στους δολοφόνους της ΧΑ

ΣΥΡΙΖΑ - Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι η δίκη ακόμα συνεχίζεται, τόλμησαν να ψηφίσουν την προσθήκη ενός αδιανόητου ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους.

Της επιείκειας αν η δίκη τους έχει… μεγάλη διάρκεια.

Λες κι αν η δίκη κρατήσει πολύ (με ευθύνη των κατηγορουμένων, των δικαστών και της κυβέρνησης), αλλάζει το έγκλημα, η φύση του αδικήματος ή η προσωπικότητα του κατηγορουμένου.

Δώρο 6ο: Κατάργηση της στέρησης Πολιτικών Δικαιωμάτων

Τόλμησαν οι επίδοξοι «αντιφασίστες» (που αποδεικνύονται οι καλύτεροι φασιστοτρόφοι), να ψηφίσουν την κατάργηση της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για αμετάκλητα καταδικασθέντες για κακούργημα.

Δηλαδή και μετά την καταδίκη τους, οι χρυσαυγίτες ηγέτες θα μπορούν να κατεβαίνουν κανονικά σε εκλογές, έχοντας πλήρες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη

ΣΥΡΙΖΑ - Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών

Ήταν λοιπόν ανεξάρτητη η δικαιοσύνη τότε που η κυβέρνηση δεν έβρισκε αίθουσα και δικαστές που να δικάζουν αποκλειστικά τη ΧΑ;

Και δε μπορούσε να παρέμβει πολιτικά η κυβέρνηση γιατί ακριβώς είναι ανεξάρτητη;

Και δε μπορούσε τότε να νομοθετήσει κάτι σχετικό με όλα αυτά που ήταν προφανώς απαραίτητα (αίθουσα και αποκλειστικοί δικαστές);

Τώρα πώς μπορεί;

Τώρα δεν είναι ανεξάρτητη η δικαιοσύνη, όταν η κυβέρνηση παρεμβαίνει απροκάλυπτα στη δίκη υπέρ των κατηγορουμένων και αλλάζει σημαντικά τα νομικά κριτήρια των δικαστών και το πλαίσιο ποινής, λίγο καιρό πριν την απόφαση κι αφού πρώτα έχει γίνει πασιφανές και δικαστικά και πολιτικά ότι οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι εγκλημάτων και τους αξίζει χοντρή καμπάνα;

Η πρεμούρα

Την ώρα λοιπόν που αδειάζει το μέγαρο Μαξίμου, μετακομίζει κι αποχαιρετά, η έννοια του κι η φροντίδα του ήταν να κάνει δώρα στη Χρυσή Αυγή;

Γιατί;
Η «προοδευτική συμμαχία» του Σύριζα τώρα και σε άλμπουμ
Προφανώς ήθελε και τα έκανε.

Τα έκανε όμως τόσο βεβιασμένα γιατί φοβάται ότι τέτοια δώρα δε μπορεί να κάνει στη ΧΑ, ούτε η ΝΔ;

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο μη με κατηγορήσετε ότι τα βλέπω όπως θέλω εγώ.

Τη φράση:

«Ο νέος Ποινικός Κώδικας ανοίγει παράθυρα ευνοϊκότερης μεταχείρισης για τα ηγετικά στελέχη της νεοναζιστικής συμμορίας»,

δεν την είπα εγώ, αλλά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της.

Το τι κάνουν τώρα αυτά τα παιδιά και κάθονται ακόμα στο ΣΥΡΙΖΑ, είναι άξιο απορίας.

Ίσως να νομίζουν ότι «ρεαλισμός» είναι «όλα τα σφάζω – όλα τα μαχαιρώνω».

Ίσως κιόλας αυτό να είναι ο ρεαλισμός: Προδοσία και εξευτελισμός.

Νεολαία σύριζα κατά ποινικού κώδικα

Ίσως όμως και να είναι απλώς μια ακόμα αποστολή δήθεν αντιπολιτευτικού λόγου, μπας και μαζέψουν τίποτα ασυμμάζευτα.

Η Δίκη

Πάντως η δίκη βρίσκεται στη διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων. Η καλύτερη στιγμή για να την παρακολουθήσετε.

Τώρα που οι ψευτοπαλληκαράδες μετατρέπονται σε κότες του τύπου:

«Δεν είδα – δεν άκουσα – δεν ήμουν εγώ κύριε».

Οι απολογίες των κατηγορουμένων αρχίζουν στις 18-19/6: Τα ονόματα, η σειρά των απολογούμενων και οι ημερομηνίες στο site της Πολιτικής Αγωγής του Αντιφασιστικού Κινήματος στη Δίκη.

Γενικά, στοιχεία για την εξέλιξη της δίκης, για τις επόμενες συνεδρίες του δικαστηρίου κι ότι άλλο σχετικό, μπορείτε να βλέπετε στο site «Jail Golden Dawn».

ΣΥΡΙΖΑ – Ο «Άγιος Βασίλης» των Χρυσαυγιτών! (vid)

Μάνος Δούκας

Πρωτοδημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2019

(Visited 1.231 times, 1 visits today)