Print Friendly, PDF & Email

Τέτοιο ξεβράκωμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ξανάγινε! (vid)

Γιάννης Γκιόκας: «Τη Συμφωνία των Πρεσπών […] την επέβαλε όλη η αφρόκρεμα του ιμπεριαλισμού. […] Τους Γκεμπελίσκους του διαδικτύου, που διαδίδουν ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και είναι ενορχηστρωμένο από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, το καταδικάζετε;»

Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής συζητείται από το απόγευμα της Δευτέρας η Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, με τους βουλευτές της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μη βγάζουν λέξη για την ταμπακιέρα.

Τέτοιο ξεβράκωμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ξανάγινεΜε το… καλημέρα είχαν φροντίσει να δώσουν δείγματα γραφής, καθώς στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξαν υψηλοί τόνοι επί διαδικαστικών ζητημάτων, όπως η σύνθεση της Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η συμφωνία θα συζητηθεί Δευτέρα και Τρίτη στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυρίστηκε πως η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ:

«Ικανοποιεί στο 120% τα θέματα που είχαμε θέσει σαν εθνικά ζητήματα»,

αποφεύγοντας κάθε αναφορά για την ουσία, που είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η διατήρηση του αλυτρωτισμού με την αναγνώριση «Μακεδονικής» γλώσσας και έθνους.

Όμως, αυτή που πραγματικά το… τερμάτισε ήταν η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου, που ισχυρίστηκε πως

«Αυτή η συμφωνία είναι αντιιμπεριαλιστική» (!)

γιατί τάχα επιφέρει ρωγμές στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, δημιουργώντας μια:

«Νησίδα φιλίας και συνανάπτυξης στην περιοχή»(!!)

Όλα αυτά, για μια συμφωνία που είναι τμήμα των γενικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων για την ανάσχεση της Ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ούτε λίγο, ούτε πολύ παρουσίασε τη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως συνέχεια της

«Δικής μας αριστεράς» που «έφτιαξε το ΕΑΜ»!!!

Τέτοιο ξεβράκωμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ξανάγινεΕξίσου βολική (για τους αμερικανοΝΑΤΟικούς) ήταν η επιχειρηματολογία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «δεν πίεζαν» οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ για αυτή τη συμφωνία:

«Η πρόταση ήταν του κ. Κοτζιά».

Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέφερε πως το Ποτάμι στηρίζει τη συμφωνία που:

«Είναι το στύλωμα μιας νέας εποχής».

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας τόνισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει το παραμυθάκι που αγγίζει τα όρια της μυθομανίας, περί δήθεν «προοδευτικών» συμφωνιών, σημειώνοντας πως:

«Τη Συμφωνία των Πρεσπών την ήθελε, τη στήριξε και την επέβαλε όλη η αφρόκρεμα του ιμπεριαλισμού, όλη η αφρόκρεμα των πιο δολοφονικών, επιθετικών, πολεμοκάπηλων οργανισμών και χωρών που έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια σπείρει τον εθνικισμό και το θάνατο στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή».

Τέτοιο ξεβράκωμα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ξανάγινεΣυμπλήρωσε πως προφανής στόχος αυτής της διαδικασίας ήταν να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να προχωρήσει η ευρωατλαντική ολοκλήρωση στα Δυτικά Βαλκάνια και να αποδυναμωθεί η επιρροή της Ρωσίας και άλλων ανταγωνιστών.

Όπως είπε, αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το άρθρο 2 της Συμφωνίας, που δεν περιορίζεται μόνο στο ότι το ένα μέρος δεν θα εμποδίζει το άλλο στην είσοδό του σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά:

«Πάει ένα βήμα παραπέρα και περιγράφει ξεκάθαρα τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ καταρχήν και στη συνέχεια στην ΕΕ».

Με την ευκαιρία της συζήτησης, κάλεσε την κυβέρνηση να καταδικάσει τις προβοκάτσιες κατά του ΚΚΕ:

«Μιλάει η κυβέρνηση για τους Γκοτζαμάνηδες των sms -και σωστά- που απειλούν βουλευτές, που κάνουν τραμπουκισμούς, κλπ.

Τους Γκοτζαμανηδες και τους Γκεμπελίσκους του διαδικτύου, οι οποίοι οργανώνουν προβοκάτσιες ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και όλο αυτό είναι ενορχηστρωμένο από τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, το καταδικάζετε;»

Επιπλέον, θύμισε πως σε αντίθεση με όσους επικεντρώνουν στο ονοματολογικό, το ΚΚΕ εδώ και 25 χρόνια προέβαλε την ανάγκη να μπουν εμπόδια στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Πηγή: 902.gr

(Visited 851 times, 1 visits today)