Print Friendly, PDF & Email

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο! (vid)

Όταν η πολιτική επιστήμη είναι πολύ λίγη για να δώσει απαντήσεις

Η Ραχήλ η Μακρή, ώριμο τέκνο και αντιπροσωπευτικό δείγμα του αντιμνημονιακού μπλοκ, εισέβαλε στην πολιτική ζωή του τόπου στις εκλογές του 2012, όταν κι εξελέγη βουλευτής Πτολεμαΐδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετροΈπειτα, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόλαβε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (όπου και διετέλεσε βουλευτής του), τη Λαϊκή Ενότητα αλλά και την Πλεύση Ελευθερίας

μέχρι που αποφάσισε να ηγηθεί του δικού της πολιτικού φορέα που τιτλοφορείται, όπως όλοι θα ξέρετε, με το όνομα Μέτωπο Νίκης, όπου αργά ή γρήγορα θα σαρώσει τους «Εθνοπροδότες – Γερμανοτσολιάδες – Τσολάκογλου» και θα τους κρεμάσει στο Γουδή.

Κι αν υπάρχει έστω κι ένας που δεν πιστεύει στην δυναμική του Μετώπου ας τον ενημερώσουμε ότι σε αυτό συμμετέχει και το Κόμμα Πειρατών Ελλάδος.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετροΗ Ραχήλ σύμφωνα με αρκετούς παλαιοντολόγους ανήκει στο γένος Homo Antimnimoniakus Antigenitsarakus που το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του είναι

ότι αν και εμφανίστηκε χιλιάδες χρόνια μετά τον πρόγονο του Homo Erectus έχει σημαντικά μικρότερη χωρητικότητα εγκεφάλου.

Ένα θαύμα της εξέλιξης θα έλεγε κανείς.

Το γένος αυτό ευδοκίμησε ιδιαίτερα την περίοδο 2010-15 ενώ μετά τον Σεπτέμβρη του ’15 απειλείται με εξαφάνιση.

Αυτή εδώ είναι μία προσπάθεια να διασωθούν εις στο διηνεκές οι αγαπημένες στιγμές μίας εκ των σημαντικότερων εκπροσώπων του γένους αυτού.

Οι στιγμές εκείνες που σε έκαναν να γελάσεις αλλά μέσα σου έκλαιγες με αυτά που έβλεπες και ήθελες να σβήσεις την πίκρα με ένα γερό χτύπημα του κεφαλιού σου στον τοίχο.
Είναι οι στιγμές που η πολιτική επιστήμη είναι πολύ λίγη για να δώσει απαντήσεις.
Είναι οι στιγμές που η Ραχήλ Μακρή έσπασε κάθε γραφικόμετρο που βρέθηκε στο διάβα της. Και την ευχαριστούμε – ή και όχι.

#5: Τι σταυρό κουβαλάω

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο

Ο συγκεκριμένος σταυρός, που θεωρείται υπεύθυνος για 112 περιστατικά κύφωσης μόνο τον περασμένο χρόνο, φορέθηκε από τη Ραχήλ στην τελευταία της μέρα στο Κίνημα του Πάνου Καμμένου, λίγο πριν διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Πιθανόν να είναι και η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε ολοκληρωτικά να πει:

«Αυτήνε την εθέλω»

και να την συμπεριλάβει στα Εθνοσωτήρια ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ένα χρόνο μετά.

Γιατί ναι, όλοι αντιμνημονιακοί ήμασταν τότε και κάναμε μέτωπο, αλλά είμαστε και Χριστιανοί Ορθόδοξοι πάνω από όλα κι όσο πιο μεγάλος ο σταυρός τόσο καλύτερα.

#4: Το τατουάζ

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο
Όλα τα είχε η Ρέϊτσελ… είναι και Λιακοπουλικιά!

«Πήγα στον καλύτερο που κάνει τατουάζ, στο Κολωνάκι. Κι όταν μου είπαν ότι έκανε τατουάζ και στον Σισέ, του Παναθηναϊκού πήγα αμέσως. Ήθελα κάτι σπαρτιάτικο.

Στην αρχή σκέφτηκα μια ασπίδα, αλλά μου άρεσε καλύτερα η περικεφαλαία του Λεωνίδα: «Κτύπα αυτή», του είπα, «μόνο που θέλω να μου βάλεις κι ένα Λ πάνω της, το σήμα του Λεωνίδα».

«Κυρία μου, δεν είχαν Λ στην περικεφαλαία οι Σπαρτιάτες», μου είπε ο υπεύθυνος. «Ε, τότε βάλε ένα εσύ.» Και το έκανε. Πονούσα φρικτά επί τρεις ημέρες, αλλά άξιζε τον κόπο».

Μα το Χριστό! Το παραπάνω απόσπασμα είναι copy paste δηλώσεων Ραχήλ. Δεν πείραξα τίποτα.

#3: Τα διόδια

Στο συγκεκριμένο δρώμενο έχουμε αντιμνημονιακή ενότητα στη δράση.

Διότι να ανοίξεις την μπάρα προφανώς δεν είναι αρκετά εντυπωσιακό, ούτε πρωτότυπο αλλά να καβαλήσεις την μπάρα είναι ασύγκριτα καλύτερο φωτογραφικό στιγμιότυπο και πιάνει πιο πολλά likes στο Facebook.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο
Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο!

Εξ αριστερών ο Τζάκ Σπάροου, ο πρόεδρος Πειρατών Ελλάδας, κεντρικιά η Ραχήλ και δεξιά η Αυγή Βουτσινά, βασικό στέλεχος του κινήματος.

Όσοι αναρωτιέστε ποια είναι η Αυγή, γελάω με την άγνοια σας.

Αλλά επειδή το κείμενο έχει και διδακτικό χαρακτήρα, ας πληροφορήσουμε τους λίγους αδαείς ότι μιλάμε για την «ακτιβίστρια» που στο παρελθόν είχε πετάξει την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ στο ενεργητικό της έχει, μεταξύ άλλων, και διαμαρτυρία εντός του Κοινοβουλίου με λευκό μπλουζάκι και handmade μήνυμα «Βρωμάτε προδότες».

Enough said.

#2: Οι Γερμανοτσολιάδες

Ίσως από τα πιο αγαπημένα μου στιγμιότυπα. Ίσως. Καταρχάς εδώ η Ραχήλ παίζει μπαλίτσα εκτός έδρας αλλά δεν πτοείται ουδόλως.

Μεταφερόμαστε στο Ναύπλιο όπου υπάρχει κάποιου είδους Συνέδριο με την συμμετοχή του Γερμανού Χοακίμ Φούχτελ υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο

Διοργανώνεται διαμαρτυρία από τις Εθνικοαπελευθερωτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις ΕΠΑΜ-ΛΑΕ (μέλος της τελευταίας η Ραχήλ τότε) και κόντρα στα γραφειοκρατικά παζάρια των από πάνω (Λαφαζάνη – Καζάκη) με τον επικεφαλή της αστυνομίας,

η Ραχήλ επιλέγει τη δράση και με ένα εκπληκτικό σολάρισμα απευθύνεται σε κάποιους που τόλμησαν να την κοιτάξουν.

Μόνο μια σύγχρονη Μπουμπουλίνα θα είχε το σθένος να φωνάξει:

«Τον Κολοκοτρώνη ρε δικάσανε εκεί μέσα»,

αλλά σε ώτα μη ακουόντων και δη Γερμανοτσολιάδων.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο (vid)

Σημαντική λεπτομέρεια:

Η διαπάλη στον αντιμνημονιακό χώρο που αναδύεται στο σύνθημα στο τέλος του βίντεο με την Ραχήλ να είναι με τη γραμμή «τομάρια» ενώ τους υπολοίπους να καταλήγουν σε «τσογλάνια».

Εμ, έτσι δεν γίνεται δουλίτσα.

Οι στιγμές που δεν χώρεσαν

Λίγο πριν την κορυφή αξίζει μία αναφορά σε ορισμένα στιγμιότυπα που πρέπει να αναφερθούν αλλά την τελευταία στιγμή δεν βρήκαν θέση στο Top 5.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετροΚαταρχάς οι τηλεοπτικοί καυγάδες. Αν και προνομιακός χώρος για τη Ραχήλ να μοιράζει κατάρες κι αναθέματα, έμεινε έξω για να χωρέσουν οι κινηματικές στιγμές.

Ενας ακτιβισμός στον ΟΠΑΠ που πέταγε πούπουλα στον κλεφτοκοτά Μελισσανίδη (αλήθεια έχει γίνει αυτό, υπάρχει και βίντεο).

Η παρουσία στο Μακεδονικό συλλαλητήριο και το εν χορώ σύνθημα «δεν θα γίνεις Ελληνας ποτέ Σκοπιανέ, Σκοπιανέ» γιατί αρκετό συλλαλητήριο φάγαμε στη μάπα.

Μια συνέντευξη στον Πέτρο Κωστόπουλο με αρκετά μαργαριτάρια αλλά δεν είναι ώρα να ξερνάμε από τα αυτιά,

μία φωτογράφηση με ολόσωμα τατού χένα για να μην ξερνάμε από τα αυτιά, αλλά κι η ατάκα περί γκαζοφονιά και Παντελίδη στο αυτοκίνητο, για να μην ξερνάμε κι από τα αυτιά.

#1: Το ντου

Το βίντεο τιτλοφορείται:

«Το Μέτωπο Νίκης εισέβαλε στην υπό κατάληψη Βουλή από τους πραξικοπηματίες του Έθνους»,

που από μόνο του αξίζει να είναι στην κορυφή.

Το Μάη του 2017 στην ψήφιση του συμπληρωματικού μνημονίου Τσίπρα τα μέλη του Μετώπου Νίκης (και τα 30) φορώντας μπλουζάκια σε λευκό και μαύρο που έγραφαν:

«ΦΡΟΥΡΑΑ… ΦΡΟΥΡΑΑΑ… ΡΕ ΦΡΟΥΡΑΑΑΑ!!!»

σε μία μίνι αναβίωση αγανακτισμένων με σφυρίχτρες και ντουντούκες από τα Jumbo, επιχειρούν ίσως ένα από τα πιο αποτυχημένα «Ντου» στην ιστορία των «Ντου» σε μία καλή περίληψη του τι έχει προσφέρει στην πολιτική ζωή του τόπου η Ραχήλ Μακρή.

Οι 5 τοπ στιγμές όπου η Ραχήλ έσπασε κάθε γραφικόμετρο (vid)

Μετά την επικράτηση Τσίπρα δυστυχώς το αντιμνημονιακό κίνημα έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα και πολιτικοί επιπέδου και δράσεων Ραχήλ θα βγαίνουν πολύ πιο δύσκολα στον αφρό.

Ας τιμήσουμε λοιπόν μία από τις καλύτερες του είδους για αυτό ακριβώς που είναι:

«Ένα τελειωμένο δημαγωγικό εθνίκι».

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 2.617 times, 1 visits today)