Print Friendly, PDF & Email

Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος (vid)

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν πως δεν γνώριζαν τον Δ. Κουτσούμπα και δύο βουλευτές του ΚΚΕ και τους παρεμπόδισαν λέγοντάς χαρακτηριστικά: «Ποιος είσαι εσύ ρε; Ποιος είναι ο κύριος;»

Το Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, πρέπει να αποδοθεί οριστικά στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που μέσα χρόνο ρεκόρ βγάζει από το συρτάρι τα πιο αντιδραστικά νομοσχέδια, υλοποιώντας στο ακέραιο τις πιο κρυφές φαντασιώσεις της ελληνικής αστικής τάξης και των ξένων συμμάχων της.

Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος

Έτσι όπως το πάνε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο (παρά τα θεατρικά τους καβγαδάκια στη βουλή) η ΝΔ να ζητήσει παράταση της θητείας της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου αφού είναι ξεκάθαρο πως μια τόσο επιτυχημένη – για το κεφάλαιο – πολιτική δεν μπορούσε να εφαρμοστεί από καμιά προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας – ειδικά σε τέτοιες συνθήκες – είναι αποκαλυπτικός κι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο υπερπολύτιμη (ιστορικά) είναι για το σύστημα ώστε να ξεπερνά τις κρίσεις του φορτώνοντάς τες στις πλάτες του λαού, σερβίροντας με κάθε μέτρο και «γαρνιτούρα αριστεροσύνης».

Το μόνο παρήγορο σήμερα είναι η δυναμική, επίμονη και σταθερή παρουσία του Ταξικού Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος και του ΚΚΕ – τόσο στους δρόμους του αγώνα όσο και στους χώρους δουλειάς –  ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο λαός και να δώσει την πρέπουσα απάντηση.

Ο αγώνας για να ξεπεραστεί η μοιρολατρεία κι η απογοήτευση που σκόρπισε η κυβέρνηση «πρώτη φορά αριστερά» στις εργατικές και λαΙκές συνειδήσεις, συνεχίζεται αμείωτος, δίνοντας οι κομμουνιστές πρώτοι το παράδειγμα.

Ροβεσπιέρος

Δυναμική απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς από το ΠΑΜΕ

Οι αστυνομικές δυνάμεις και τα ΜΑΤ παρεμπόδισαν την είσοδο στη Βουλή στον ΓΓ του ΚΚΕ, καθώς και στους βουλευτές του κόμματος Χρήστο Κατσώτη και Γιώργο Μαρίνο.

Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος

Η στάση αυτή προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση τόσο των ίδιων, όσο και του κόσμου που είδε το περιστατικό, αναγκάζοντας τα ΜΑΤ να κάνουν πίσω.

Δείτε το βίντεο:

Το περιστατικό κατήγγειλε άμεσα από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, ο οποίος είπε:

«Πριν μισή ώρα εμποδίστηκε και προπηλακίστηκαν οι αστυνομικοί που ήταν μαζί του, ο ΓΓ του Κόμματός μας από τα ΜΑΤ, έξω από τη βουλή. Φαντάζομαι ότι θα έχουν τραβηχτεί και σκηνές.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι το καταγγέλλουμε, ότι είναι απαράδεκτο και ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, διότι δεν μπορεί αξιωματικοί και άλλοι να μην γνωρίζουν τον Γραμματέα του ΚΚΕ, το θέμα της καταγγελίας είναι το ένα.

Το δεύτερο είναι το σήμα που δίνετε το τελευταίο διάστημα, το σήμα που δίνει η κυβέρνηση. Υπάρχει ένας νόμος ιστορικός: Η ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής πάντα συνοδεύεται από αυταρχισμό, τρομοκρατία και προβοκάτσιες».

Για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, έκανε τηλεφωνική παρέμβαση και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.

Δυναμική απάντηση στην ποινικοποίηση της δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς από το ΠΑΜΕ

Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που βλέπουν στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας μια ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, πως θα τους βρίσκουν μπροστά τους, έστειλαν εργαζόμενοι, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

«Των εργατών τα σπίτια δεν παραχωρούμε, όσο κι αν χτυπάτε δεν υποχωρούμε».

Καλώντας σε οργάνωση και αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή,

«Τώρα σου δίνουν μέρισμα κι αύριο σου παίρνουν το διαμέρισμα»,

φώναξαν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές, σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης που από τη μια επιδεικνύει τα ψίχουλα του «κοινωνικού μερίσματος» ως φιλολαϊκό μέτρο, ενώ την ίδια στιγμή προτάσσει το μαστίγιο των αυτεπάγγελτων διώξεων ενάντια στις κινητοποιήσεις που υπερασπίζονται τη λαϊκή κατοικία.

Στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ο Βάλσαμος Συρίγος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, κατήγγειλε την κλιμάκωση της καταστολής και του αυταρχισμού από την κυβέρνηση, που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» μπορεί να αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα για να τον διευκολύνει να καταλάβει τα κυβερνητικά έδρανα, σχολίασε ο Β. Συρίγος, τόνισε όμως πως το ταξικό κίνημα εννοεί τα λόγια του.

Τέλος, κάλεσε σε ετοιμότητα για απεργιακή απάντηση στο νομοσχέδιο με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που έχει έτοιμο η κυβέρνηση στο συρτάρι και από μέρα σε μέρα μπορεί να φέρει για ψήφιση στη Βουλή.

Βραβείο Χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος (εικ)

 

Πηγές: 902.gr και katiousa.gr

(Visited 408 times, 1 visits today)