Τούρκοι χάκερς έριξαν τις ιστοσελίδες της Βουλής, του ΥΠΕΞ, του ΥΠΟΙΚ και της ΕΥΠ!

Συναγερμός χτύπησε στην ελληνική κυβέρνηση μετά την επίθεση που δέχτηκαν ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες από Τουρκούς χάκερς, με αποτέλεσμα να είναι εκτός οι ιστοσελίδες της ΕΥΠ, της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών και άλλες.

Ρωσία: Ο νόμος για «αυτόνομο διαδίκτυο» τέθηκε σε ισχύ
Τούρκοι χάκερς έριξαν τις ιστοσελίδες της Βουλής, του ΥΠΕΞ, του ΥΠΟΙΚ και της ΕΥΠ

Σε κάποιες όμως, περιπτώσεις οι ίδιες οι υπηρεσίες απενεργοποίησαν τους ιστοτόπους, ώστε να μην υπάρξει χακάρισμα.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι αποκρούστηκε οποιαδήποτε προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων ή ανάρτησης μηνύματος στην ιστοσελίδα της Βουλής.

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατέβασαν εσκεμμένα την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της.

Από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν ότι η ιστοσελίδα του υπουργείο είναι σε συντήρηση και ότι από χθες ήταν γνωστό ότι η ιστοσελίδα του gsis (taxis) θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης από σήμερα έως το πρωί του Σαββάτου στις 10 και κατά τη διάρκεια των εργασιών δεν θα ήταν δυνατή η πρόσβαση στις υπηρεσίες.

Μιλώντας στο «Open», ο υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης ανέφερε για το θέμα:

«Πρόκειται για συντονισμένη επίθεση. Αφορά πολλαπλή ταυτόχρονη πρόσβαση στις ιστοσελίδες. Είναι από διάφορες προελεύσεις. Έχουν ληφθεί ισχυρά αντίμετρα. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.

Η ελληνική κυβέρνηση αναβάθμισε τα ζητήματα και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αναλάβουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών. Δεν υφίσταται κανένα θέμα για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

Τούρκοι χάκερς έριξαν τις ιστοσελίδες της Βουλής, του ΥΠΕΞ, του ΥΠΟΙΚ και της ΕΥΠ
Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου η σελίδα του TAXIS ήταν ακόμα ανενεργή!

Νωρίτερα με ανάρτησή της η τουρκική ομάδα χάκερς «Αnka Νeferler» υποστήριξε ότι χάκαρε ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Πηγή: Real.gr

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 84 times, 1 visits today)
Back2Top