Print Friendly, PDF & Email

Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν ασκήσεις με «στόχο» τον Κάπερνικ! (vid)

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όπου ένας Αμερικανός Πεζοναύτης φορά φανέλα του Κόλιν Κάπερνικ κατά τη διάρκεια άσκησης-επίδειξης, καθώς γίνεται «στόχος» στρατιωτικών σκύλων που του επιτίθενται..

Τα βίντεο έχουν τραβηχτεί από άλλον στρατιώτη, κατά την διάρκεια επίδειξης στο Εθνικό Μουσείο Στρατεύματος Πεζοναυτών που έγινε πέρυσι στη Φλόριντα, αλλά μόλις την Κυριακή δημοσιεύτηκε από χρήστες του twitter.

Στο βίντεο γίνεται περιγραφή της επίθεσης των σκυλιών, λες και είναι αγώνας του αμερικανικού φούμπολ (καθόλου τυχαίο, παίκτης του οποίου είναι ο Κάπερνικ) ενώ στο τέλος ο άντρας που δέχεται την επίθεση των σκυλιών, κι αφού έχει πέσει κάτω και «παραδίνεται», ακούγεται να λέει ειρωνικά: «Θα σταθώ»,

φράση που παραπέμπει ευθέως στην κίνηση του Κάπερνικ να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, και που προκάλεσε τα γέλια στο (ακροδεξιό από ότι φάνηκε) πλήθος που παρακολουθούσε την επίδειξη.

Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν ασκήσεις με «στόχο» τον Κάπερνικ! (vid)

Το Αμερικανικό Σώμα Πεζοναυτών, μετά το σάλο που προκάλεσε η διαρροή του βίντεο προσπάθησε να τα «μαζέψει» λέγοντας:

«Μάθαμε σήμερα ότι το βίντεο αναρτήθηκε την προηγούμενη χρονιά. Τα όσα εκφράζει είναι εντελώς αντίθετα με τις αξίες και το ήθος του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Διεξάγεται ενδελεχής έρευνα».

Ποιος δεν γνωρίζει το …«ήθος» που έχει επιδείξει διαχρονικά ο ΑμερικανοΝατοϊκός στρατός…

Τα καλύτερα έχουν να θυμούνται οι λαοί του Βιετνάμ, της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, της Λιβύης, του Αφγανιστάν, της Συρίας και δεκάδων άλλων χωρών, που έζησαν από πρώτο χέρι ποιες «αξίες», αυτός πρεσβεύει…

Τώρα, μάλιστα, που συμπληρώνονται και 75 χρόνια από τη διπλή ρίψη της ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να «νοσταλγήσουν» και οι γιαπωνέζοι…

Τώρα για τα…υπόλοιπα διαβάστε παρακάτω…

Ο Κόλιν Κάπερνικ

Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν ασκήσεις με «στόχο» τον Κάπερνικ

Για όποιον δεν έχει ακούσει ο Κόλιν Κάπερνικ είναι αθλητής-σύμβολο του αγώνα για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

Αιτία, η κίνηση του, το 2016, να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα των 49ers απέναντι στους Γκριν Μπέι Πέικερς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τις δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις.

Μάλιστα, στις κάλτσες που φορούσε στον αγώνα εκείνο, διακρίνονταν γουρούνια να φορούν το αστυνομικό πηλήκιο.

Ο 32χρονος πια σταρ, λόγω της πολιτικής του στάσης, από το 2016 και μέχρι σήμερα, βρίσκεται χωρίς επαγγελματικό συμβόλαιο, αφού μετά το συμβάν καμιά ομάδα δεν του έχει προσφέρει, προφανώς για να περάσουν το μήνυμα και σε άλλους αθλητές ότι τέτοιες…κινήσεις δεν χωράνε στις «δημοκρατικές» ΗΠΑ…

Μετά το περιστατικό ο Καπέρνικ είχε δηλώσει:

«Δεν μπορώ να δείξω υπερηφάνεια για τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους ανθρώπους και όλες τις μειονότητες. Δεν μπορώ να είμαι υπερήφανος σε μια χώρα με τόσα εκατομμύρια φτωχών και αστέγων.

Για μένα, αυτό είναι πολύ σπουδαιότερο από το φούτμπολ και θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου να γυρίσω το βλέμμα μου αλλού. Κείτονται πτώματα στους δρόμους, οι δολοφόνοι έχουν άδεια μετ’ αποδοχών και τη γλιτώνουν ενώ έχουν δολοφονήσει».

Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν ασκήσεις με «στόχο» τον Κάπερνικ
Αμερικανοί πεζοναύτες έκαναν ασκήσεις με «στόχο» τον Κάπερνικ!

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτή η κίνηση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις ΗΠΑ, με πιο χαρακτηριστική τη δήλωση Τραμπ, τότε υποψήφιος των Ρεμπουμπλικάνων για την προεδρία – την οποία κέρδισε λίγους μήνες μετά- ο οποίος αποκάλεσε «αηδιαστική» την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή, προτρέποντάς τον παράλληλα:

«Ν’ αναζητήσει μια άλλη χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα».

Τον Μάιο του 2018, η NFL εξέδωσε νέους κανονισμούς που επιτρέπουν στους παίκτες να διαμαρτυρηθούν κατά τη διάρκεια του αμερικανικού ύμνου, με τον όρο ότι θα μένουν στα αποδυτήρια, ωστόσο η διοργανώτρια αρχή δεν κατάφερε να κερδίσει τη δικαστική «μάχη» απέναντι στον Κάπερνικ, ο οποίος κατηγορεί τις 32 ομάδες που απαρτίζουν τη λίγκα, ότι λόγω της πολιτικής του δράσης του έκοψαν την καριέρα!

Με πληροφορίες από CNN και BBC

Ροβεσπιέρος

(Visited 401 times, 1 visits today)