Print Friendly, PDF & Email

Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο – Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα στις 7 μ.μ. στο Λευκό Πύργο

Σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο (τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας), την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, με αφορμή τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και σε ένδειξη τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

«Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ενάντια στη φτώχεια και τις νέες πυρηνικές απειλές»,

Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

τονίζει η ΕΕΔΥΕ στην ανακοίνωσή της η οποία αναφέρει επίσης:

«Εβδομήντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945).

Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις-στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα.

H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της «στρατιωτικής αναγκαιότητας» των πληγμάτων κι ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για τον έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

Εντείνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στην ελληνική και την τουρκική αστική τάξη στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» για λογαριασμό των συμφερόντων των οικονομικών ομίλων. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα.

Αμφισβητείται η Συνθήκη της Λωζάννης και το Πρωτόκολλο του 1926 που καθορίζει τη χερσαία συνοριακή γραμμή στον Έβρο, ενώ την ίδια ώρα το προσφυγικό πρόβλημα εντάσσεται στις γεωστρατηγικές της επιδιώξεις αξιοποιώντας την άθλια συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Πληθαίνουν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, «γκριζάρεται» το Αιγαίο, συνεχίζονται οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός και η κυβέρνηση της ΝΔ από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα καλλιεργούν ψεύτικο εφησυχασμό.

Ποντάρουν και προσδοκούν στην παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, παίζουν με την αγωνία του λαού μας.

Απώτερος στόχος είναι η μελλοντική συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο με αμερικανοΝΑΤΟική επικυριαρχία.

Το ενδεχόμενο του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», που εξετάζεται από χρόνια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, το επιβεβαίωσε η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία (Ιούλιος 2016) κι απειλεί τους λαούς, ιδιαίτερα μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Απαγόρευσης των Πυρηνικών Μικρού και Μεσαίου Βεληνεκούς.

Ατομική βόμβα

Η Ρωσία και η Κίνα δηλώνουν έτοιμες να μπουν στη θανάσιμη αντιπαράθεση για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των δικών τους μονοπωλίων. Κλιμακώνονται οι εξοπλισμοί, αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες σε παγκόσμια κλίμακα σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τηρώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Βαδίζει κι αυτή στο δρόμο της εμπλοκής της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους και στηρίζει τη γενικότερη ιμπεριαλιστική διείσδυση στα Βαλκάνια βάζοντας το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή επιχειρεί με το νέο κατάπτυστο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στη λαϊκή εναντίωση στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική που σαρώνει και τα τελευταία εργατικά – ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η στόχευση της «ριζοσπαστικοποίησης» – με ειδικούς μηχανισμούς και μέτρα. Είναι βασικός πολιτικός – ιδεολογικός άξονας των ΝΑΤΟ – ΕE ενάντια στους λαούς και τα κινήματα που αμφισβητούν την ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.

Έχει αποδειχθεί πως το βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς οδηγεί στην όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και καταρρέει στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που από κοινού καλλιεργούν η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όχι μόνο δεν εγγυώνται την «ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα» στην περιοχή, αλλά ανάβουν το φιτίλι» του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και ξένων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή, με κριτήριο τα γεωπολιτικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσει να δαπανά τεράστια ποσά στο πλαίσιο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών. Διατηρεί το δίκτυο των ευρωατλαντικών βάσεων και στρατηγείων και υλοποιεί το σχέδιο δημιουργίας νέων βάσεων σε Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Σύρο κ.α.

Τα λιμάνια Βόλου, Καβάλας ετοιμάζονται να υποδεχτούν στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και να προστεθούν ως νέοι κρίκοι στην αλυσίδα των ευρωατλαντικών βάσεων. Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ευρωατλαντικές ασκήσεις – πρόβες πολέμου.

Το λιμάνι της Σούδας θα συνεχίσει να λειτουργεί ως βάση υποδοχής του αμερικανοΝΑΤΟικού στόλου, πυρηνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας οδεύουν ταχύτατα στη μετατροπή τους σε επισκευαστική βάση του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Ο Άραξος προετοιμάζεται για την αποθήκευση πυρηνικών όπλων. Οι δρόμοι και τα λιμάνια της Β. Ελλάδας που είναι κρίσιμα για τη διέλευση βαρέων οπλικών συστημάτων αποτελούν στόχους σε ενδεχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

ΝΑΤΟ

Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατιωτικοπολιτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την ίδια ώρα που το κράτος-δολοφόνος σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Η συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων με το Ισραήλ αποτελεί ένα ακόμα επαίσχυντο βήμα στον ολισθηρό κατήφορο της κυβέρνησης.

Οι εξελίξεις απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συσπείρωση και νέων δυνάμεων στο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα – στις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ πανελλαδικά και ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ στο Θησείο, την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 8 μ.μ. και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι και να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Παλεύουμε και απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα. Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Όχι στη μεταφορά πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του».

Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι
Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ σε αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, όλο το λαό της Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 6 Αυγούστου στις 7 μ.μ., σε μαζική συμμετοχή, στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και στην πορεία στο Προξενείο των ΗΠΑ.

Να καταδικάσουμε το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, να τιμήσουμε τα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.

Συγκέντρωση για τα 75 χρόνια από το έγκλημα των ΗΠΑ σε Χιροσίμα – Ναγκασάκι

Με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας η εκδήλωση για τη Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου

Η ΕΕΔΥΕ, λαμβάνοντας υπόψη της την κατάσταση που διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και με πρώτιστο μέλημα την προστασία της δημόσιας υγείας, ενημερώνει τους αγωνιστές και φίλους του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και όλους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19.

Πηγή: 902.gr

(Visited 222 times, 1 visits today)