Print Friendly, PDF & Email

Η «ψυχανάλυση» στον Ερντογάν και η Νατοϊκή «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

Ντ. Μπακογιάννη: «Μια ισχυροποιημένη και ενωμένη Ευρώπη, όπως βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής, και μια Ελλάδα που βγαίνει ισχυρή, δημιουργεί εκνευρισμό και ανασφάλεια στην Τουρκία». Αλήθεια, πόση «ανασφάλεια» δημιουργούν στην Τουρκία τοποθετήσεις σαν αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αμερικανικού ΥΠΕΞ για «αμφισβητούμενα ύδατα»;

«Βούλιαξε» η Αλεξανδρούπολη. Δύο θηριώδη πλοία των Αμερικανών ξεφορτώνουν από χτες ελικόπτερα, οχήματα, κοντέινερ και στρατιώτες που θα διεκπεραιωθούν στη Ρουμανία, προς ενίσχυση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που στήνουν ζώνη περικύκλωσης της Ρωσίας.

Η «ψυχανάλυση» στον Ερντογάν και η Νατοϊκή «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

Παράλληλα, στο Αιγαίο ολοκληρώθηκε η μεγάλη πολυήμερη επιχειρησιακή συνεκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων του ΠΝ με αντίστοιχες αμερικανικές, και οργιάζει το παζάρι με ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ για τους εξοπλισμούς, όχι για την άμυνα και την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά για την ενίσχυση των πολεμικών ικανοτήτων του ευρωατλαντικού άξονα.

Και ενώ όλα αυτά «τρέχουν» ταυτόχρονα, επιβεβαιώνοντας τους αναβαθμισμένους ρόλους που αναλαμβάνει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟικό πλαίσιο, όλο και περισσότερο αναβαθμίζεται η τουρκική προκλητικότητα, τα παζάρια γύρω από τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και της χώρας.

Και κάπως έτσι μοιάζουν κάθε μέρα και πιο αστεία τα φληναφήματα της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων για την «ασπίδα προστασίας» που τάχα απολαμβάνει ο λαός μέσα από την εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ένα πραγματικό «σπιράλ» επικίνδυνων εξελίξεων που σε κάθε του «στροφή» έχει γκριζαρίσματα και αμφισβητήσεις και στο βάθος «διευθέτηση» με ευρωατλαντική σφραγίδα, ως προπομπό για τα ακόμα χειρότερα.

Η «ψυχανάλυση» στον Ερντογάν και η Νατοϊκή «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

Η «ψυχανάλυση» στον Ερντογάν και η Νατοϊκή «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη

«Δεν ξέρω αν ενοχλείται (η Τουρκία) καθ’ οποιονδήποτε τρόπο από την ευρωπαϊκή και εθνική επιτυχία η οποία διαδραματίστηκε στις Βρυξέλλες»,

αναρωτήθηκε προχτές σε δηλώσεις του ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο δεν άφησαν αρκετό χρόνο για να αναπαραχθεί αρκετά η κυβερνητική προπαγάνδα που παρουσιάζει ως «εθνική επιτυχία» τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, με τις οποίες εξασφαλίζονται πακτωλοί χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους μαζί με μνημόνια διαρκείας για τους λαούς της Ευρώπης, που θα πληρώσουν το «μάρμαρο».

Έτσι, η κυβέρνηση είπε να χτυπήσει με τον ίδιο σμπάρο άλλο ένα τρυγόνι, παρουσιάζοντας την όξυνση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης ως έκφραση τάχα του «εκνευρισμού» της Τουρκίας από την «εθνική επιτυχία» στις Βρυξέλλες.

Στο πνεύμα αυτό, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έλεγε ότι:

«Μια ισχυροποιημένη και ενωμένη Ευρώπη, όπως βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής, και μια Ελλάδα που βγαίνει ισχυρή, δημιουργεί εκνευρισμό και ανασφάλεια στην Τουρκία…».

Αλήθεια, πόση «ανασφάλεια» δημιουργούν στην Τουρκία τοποθετήσεις σαν αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του αμερικανικού ΥΠΕΞ για «αμφισβητούμενα ύδατα»;

Πόσο «εκνευρισμό» προκαλεί στην Τουρκία το «πράσινο φως» που δίνουν ουσιαστικά η ΕΕ και οι ΗΠΑ για την επέμβασή της στη Λιβύη;

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν» Ελλάδα δίνοντας όπλα στην Τουρκία για την εισβολή της στη Συρία

Η τουρκική επιθετικότητα, που «φουσκώνει» από τη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, καταρρίπτει στην πράξη τα παραμύθια των αστικών κυβερνήσεων όπως τα παραπάνω, και γι’ αυτό η κυβέρνηση ΝΔ το ρίχνει σε ερμηνείες περί της «ψυχολογίας» Ερντογάν.

Δεν φτάνει όμως να μη «χάφτει» ο λαός τα επιχειρήματα που ξεπλένουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις συμμαχίες όπου συμμετέχει μέχρι τα μπούνια η Ελλάδα, αλλά να παλέψει για την απεμπλοκή της χώρας από αυτά.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 254 times, 1 visits today)