Print Friendly, PDF & Email

ΗΠΑ: Σε «αμφισβητούμενα ύδατα» οι προκλήσεις της Τουρκίας!

Οι Τούρκοι με 17 πολεμικά πλοία έχουν «αποκλείσει» Ρόδο και Μεγίστη ενώ η κυβέρνηση «τρέχει» να ζητήσει βοήθεια από τους «συμμάχους»

Δεκαεπτά πολεμικά πλοία των Τούρκων έχουν «αποκλείσει» τη Ρόδο και το σύμπλεγμα της Μεγίστης, έχοντας παραβιάσει χωρικά ύδατα και κάθε έννοια «Διεθνές Δικαίου».

Φρεγάτες,κορβέτες, πυραυλάκατοι και πετρελαιοφόρα συμμετέχουν στον «αποκλεισμό». Επιπλέον ακόμα 10 πολεμικά τούρκικα πλοία πλέουν ανοιχτά της Μυτιλήνης και της Σάμου.

ΗΠΑ: Σε «αμφισβητούμενα ύδατα» οι προκλήσεις της Τουρκίας
ΗΠΑ: Σε «αμφισβητούμενα ύδατα» οι προκλήσεις της Τουρκίας!

Ταυτόχρονα στον αέρα είχαμε σήμερα μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων στην περιοχή και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και πολεμικής ετοιμότητας.

Σύμφωνα με το Militaire.gr, από το μεσημέρι γίνονται ανακλήσεις προσωπικού, ενώ ο ελληνικός στόλος είναι σχεδόν όλος εκτός Ναυστάθμου (με εξαίρεση των πλοίων που μετέχουν σε ΝΑΤΟικές (!) αποστολές) και οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας είναι σε κατάσταση άμεσης απογείωσης.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση του με τον Γερμανό Υπ. Εξωτερικών Χάικο Μάας είπε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας είναι πλέον μονόδρομος.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών παρά τις «σάλτσες» και τα ευχολόγια, είναι χαρακτηριστικό πως απέφυγε να κάνει λόγο για «επιβολή κυρώσεων»…

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Σε συζητήσεις που είχα και αναφερθήκαμε στην Τουρκία και διαπιστώσαμε αυτό που είπατε κι εσείς ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και στις αποφάσεις του συμβούλιου των ΥΠΕΞ της  ΕΕ και τη στάση όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Έχουμε απολύτως ξεκάθαρη στάση εδώ αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και προς την Κύπρο. Αυτός θα είναι και ο ρόλος μας στη Γερμανική Προεδρία της Ε.Ε.

Και είπαμε προς την Τουρκία ότι είναι στο χέρι της εφόσον δώσει τέλος σε αυτή την προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα να μπορέσει να ενσωματωθεί σε έναν διάλογο.

Στην αντίθετη περίπτωση θα είναι αδύνατο κάτι τέτοιο. Να σας διαβεβαιώσω ότι με σθένος θα ακολουθήσουμε αυτή τη γραμμή απέναντι στην Τουρκία τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και μέσα στην ΕΕ. Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο εδώ και είναι στρατευμένη εδώ σε αυτή την προσπάθεια».

Από αυτά και μόνο γίνεται φανερό πως οι «σύμμαχοι» και οι «εταίροι» νίπτουν τας χείρας τους… Καλώντας και τις δύο πλευρές στο «τραπέζι των συζητήσεων», με ότι αρνητικό για την χώρα μας συνεπάγεται.

Ο ευρωατλαντισμός προκαλεί σοβαρό πολιτικό τραύλισμα

Το ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κυρώσεις ενάντια στην Τουρκία και μάλιστα εν μέσω κρίσης το γιατί το έχουμε ήδη εξηγήσει εδώ…

ΗΠΑ: Σε «αμφισβητούμενα ύδατα» οι προκλήσεις της Τουρκίας!

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο Έλληνας υπουργός, αρχικά, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογο του για τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, όπου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διεξάγει έρευνες σε περιοχή που περιλαμβάνει και την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε την κατάσταση που διαμορφώνεται με την κίνηση ναυτικών μονάδων στην περιοχή και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, εφόσον τούτο απαιτηθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NavTex για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή»,

σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Με δύο λόγια: Αν έχεις τέτοιους «φίλους» τί να τους κάνεις τους εχθρούς;

Το «γκριζάρισμα» του Αιγαίου κι οι ΝΑΤΟϊκοί «σύμμαχοι»
ΗΠΑ: Σε «αμφισβητούμενα ύδατα» οι προκλήσεις της Τουρκίας!

Τα παραπάνω δικαιώνουν, για ακόμη μία αφορά, το ΚΚΕ και όσους υποστηρίζουν ότι η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ασφάλεια και τα σύνορα της χώρας μας αλλά είναι μηχανισμοί που λειτουργούν σαν «δούρειος ίππος» ενισχύοντας την τουρκική επιθετικότητα με σκοπό για να εξασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή…

Με πληροφορίες από Ημεροδρόμο και Militaire

Ροβεσπιέρος

(Visited 525 times, 1 visits today)