Print Friendly, PDF & Email

Βίντεο του ΠΑΜΕ: «Οι απάτες και τα ψέματα της κυβέρνησης»

Σχετικά με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας!

Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα, ότι τα βάσανα του λαού μας θα λιγοστεύουν, ότι η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη θα μας ωφελήσει, δεν είναι παρά «κενό γράμμα».

Η καπιταλιστική ανάπτυξη θα γίνει πάνω στα αποκαΐδια δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Ότι αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια και τους πάνω από 700 αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους θα μείνουν εδώ.

Βίντεο του ΠΑΜΕ: «Οι απάτες και τα ψέματα της κυβέρνησης»
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Θεόδωρος Φέσσας

Θα μείνουν εδώ για να μαυρίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Θα μείνουν εδώ για να στερούν το όνειρο και την ελπίδα στους νέους ανθρώπους. Για να αρπάζουν ότι με κόπο δούλεψαν για δεκαετίες οι συνταξιούχοι.

Το πρόσφατο άρθρο του Φέσσα, του προέδρου του ΣΕΒ είναι υπόδειξη και αβάντα προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο η κυβέρνηση θα υλοποιεί στην αντιλαϊκή πολιτική και τις δεσμεύσεις της, τόσο θα έχει την αμέριστη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει από τη ΔΕΘ να διαμορφώσει ένα νέο παραμύθι για να χειραγωγήσει το λαό μας.

Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό.

Το έκανε και με το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» άσχετα εάν και στην ουσία του και αυτό ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της εργοδοσίας.

Τότε ισχυρίστηκε ότι τίποτα δε θα τον εμπόδιζε να εφαρμόσει μια φιλολαϊκή πολιτική από την πρώτη ημέρα.

Σήμερα ισχυρίζεται ότι τα πρώτα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ήταν δεσμευμένα, ότι τώρα θα αρχίζει να εφαρμόζει την αριστερή του πολιτική. Έλεγε ψέματα και τότε. Λέει ψέματα και σήμερα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πρόλαβε να ψηφίσει ένα μνημόνιο και πάνω από 150 αντιλαϊκούς νόμους.

Πρόλαβε να δώσει και συνεχίζει να δίνει πάνω από 4 δις € το χρόνο στο ΝΑΤΟ τη στιγμή που ο λαός μας υποφέρει μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και συμμετέχοντας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξαπάτησης του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε «άσσος» και όχι τυχαία απολαμβάνει την απλόχερη στήριξη της αστικής τάξης στην Ελλάδα, της ΕΕ και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Ο δικός μας δρόμος, η δική μας επιλογή, η πρόταση του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα όλης της χώρας είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα και η κλιμάκωσή του. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε όλη την Ελλάδα.

Όχι στα νέα ψέματα και τις απάτες της κυβέρνησης!

Η κυβέρνηση και το Υπ. Εργασίας έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή προπαγανδιστική εκστρατεία γύρω από το ζήτημα των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού. Είναι υποκρισία.

Βίντεο του ΠΑΜΕ: «Οι απάτες και τα ψέματα της κυβέρνησης»Οι όποιες διακηρύξεις τους μένουν κενό γράμμα για τους εργαζόμενους όσο παραμένει όλο εκείνο το νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διατηρήσει και διευρύνει η κυβέρνηση προς όφελος της μεγαλοεργοδοσίας.

Για παράδειγμα, η κυβέρνηση συζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα πλαίσια του Νόμου Βρούτση, της ΝΔ δηλαδή που καθορίζεται με υπουργική απόφαση και στα όρια που δε θίγεται η καπιταλιστική κερδοφορία.

Το βασικό είναι ότι ο κατώτερος μισθός και οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί θα καθορίζονται πάντα από την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και κάθε κλάδου ξεχωριστά.

Δηλαδή περασμένα – ξεχασμένα ο σταθερός μισθός και η ωρίμανση για την οποία δε μιλά καθόλου η κυβέρνηση.

Η διατήρηση του υποκατώτου μισθού συνδεδεμένου μάλιστα όχι με την ηλικία αλλά με την εμπειρία διευρύνει την κινητικότητα και την ευελιξία.

Είναι ένα ακόμα δώρο στους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να μην κατοχυρώνονται και διευρύνονται εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ξεχασμένος και ο 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο και στους συνταξιούχους.

  • Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για επαναφορά όλων των απωλειών.
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€ εδώ και τώρα με νόμο και χωρίς κανένα διαχωρισμό.
  • Προστασία του λαϊκού εισοδήματος ενάντια στα χαράτσια, στη φοροληστεία και στις κατασχέσεις.
  • Προστασία της εργατικής και λαϊκής κατοικίας ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
  • Διευρυμένα κοινωνικά επιδόματα. Συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που να αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες και στα επιτεύγματα της επιστήμης.

Όλες και Όλοι στη μεγάλη εργατική και λαϊκή διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η συντονιστική επιτροπή των αγροτικών μπλόκων και άλλοι μαζικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη, στις 8 Σεπτέμβρη, στα συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, στις 13 Σεπτέμβρη.

Πηγή: Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο

(Visited 316 times, 1 visits today)