Print Friendly, PDF & Email

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα

«Με δυνάμωμα της οργάνωσης και της ενότητας των ελλήνων και μεταναστών εργατών τιμάμε την 1η Μάη, την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης.

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018Τιμάμε όλους όσους έδωσαν τη ζωή τους για το 8ώρο, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά.

Η Εργατική Πρωτομαγιά του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε επικίνδυνες εξελίξεις, που φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, όπως ο πρόσφατός βομβαρδισμός στη Συρία από τα γεράκια του πολέμου ΗΠΑ – Βρετανία – Γαλλία με τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών ενώσεων ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις που οξύνονται στην περιοχή.

Παραχωρεί γη και ύδωρ σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, στους δολοφόνους των λαών, σε όσους ευθύνονται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά και υποκριτικά εκφράζει λόγια συμπάθειας για όσους θαλασσοπνίγονται ή όσους έχουν εγκλωβισμένους και στοιβαγμένους για μήνες στα κέντρα ταυτοποίησης των νησιών.

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018Ύστερα από πρόσκληση της κυβέρνησης με πρόσχημα, το προσφυγικό βρίσκεται, η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ενώ η χώρα μας συνεργάζεται ακόμα και στρατιωτικά, πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ που δολοφονεί καθημερινά Παλαιστίνιους αμάχους, μικρά παιδιά.

Τα παραμύθια τους ότι τάχα δεν συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως και τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» δεν πείθουν κανέναν.

Την ώρα που η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικες προσδοκίες ετοιμάζει νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Η ανάπτυξη για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων δεν μπορεί να είναι προς όφελος μας, των ελλήνων και μεταναστών εργατών, δεν είναι «δίκαιη» αντίθετα προϋποθέτει μνημόνια διαρκείας,

τΒίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018ο βάθεμα της εκμετάλλευσης μας στα σύγχρονα κάτεργα, στα εργοστάσια, την οικοδομή, την ανακύκλωση, τα καράβια, τα συνεργεία καθαρισμού και τους ξενοδοχειακούς ομίλους, τα χωράφια και τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα.

Η μόνη επιλογή μας είναι παντού να πυκνώσουμε τις γραμμές των Συνδικάτων.

Μόνο με την οργάνωση μας και το δυνάμωμα της ταξικής πάλης μπορούμε οι εργαζόμενοι να αποσπάμε, να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας. Να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για διέξοδο προς όφελος μας, για την προοπτική, την κατάργηση της εκμετάλλευσης.

Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών έχουμε κοινό αντίπαλο τους εκμεταλλευτές μας που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Μεταξύ μας δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Απαιτούμε:

 • Την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
 • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
 • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
 • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου.
 • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
 • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά του Αιγαίου και τη χώρα.
 • Δημιουργία ανθρώπινων, προσωρινών και ανοιχτών χωρών φιλοξενίας.
 • Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Απομονώνουμε τους εγκληματίες, δολοφόνους, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Βίντεο του ΠΑΜΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά 2018Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε:

 • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό.
 • Κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ:

«Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!»

Ζήτω 1η Μάη!

Ζήτω η παγκόσμια Εργατική Τάξη!

Απρίλης 2018»

Πηγή: ΠAME Εκπαδευτικών

(Visited 503 times, 1 visits today)