Print Friendly, PDF & Email

Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου – Πρωτοφανής διασυρμός!

Σε «νεκροθάφτη» του τουρισμού αναδεικνύεται η «Fraport» – Άλλο ένα «κατόρθωμα» της περίφημης «Ιδιωτικής πρωτοβουλίας»

Απίστευτα είναι τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ιδιωτικό αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας» το οποίο ανήκει πλέον στη «Fraport».

Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Πρωτοφανής διασυρμόςΤο θέμα αναδεικνύουν τοπικές εφημερίδες της Ρόδου «Η Ροδιακή» και «Δημοκρατική» από την οποία κι αντιγράφουμε:

«Το απόλυτο χάος επικρατεί στο διεθνές αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου από το μεσημέρι της Κυριακής.

Όλες οι πτήσεις από και προς τη Ρόδο πραγματοποιούνται με πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ κάποιες ακυρώνονται εντελώς, με τη «Fraport» να τηρεί σιγή ιχθύος, προσποιούμενη προφανώς ότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εκατοντάδες επιβάτες συνωστίζονταν για πολλές ώρες στο «Διαγόρας» και κοιμόντουσαν στα πατώματα, ο ένας πάνω στον άλλο αναμένοντας το «πράσινο φως» για τη συνέχιση των πτήσεων ή έστω κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική καθώς στο αεροδρόμιο είχε σημειωθεί το αδιαχώρητο! Για μία ακόμη φορά, η «Fraport» έκανε το θαύμα της εν μέσω θέρους, εκθέτοντας διεθνώς τον προορισμό!

Σύμφωνα με όλα όσα έγιναν γνωστά, τα προβλήματα οφείλονται στο «κρασάρισμα» των ηλεκτρονικών συστημάτων που χρησιμοποιεί η «Fraport Greece», που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια συμπεριλαμβανομένου της Ρόδου.

Αυτό το πρόβλημα προκάλεσε ένα ντόμινο δυσκολιών. Το κυριότερο πρόβλημα όλων ήταν η αδυναμία εκτέλεσης του «Check in» για τους επιβάτες των πτήσεων.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα φαίνεται να παρουσιάστηκε και σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η εταιρεία με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα το πλάνο των προγραμματισμένων πτήσεων.»

Το ρεπορτάζ συνεχίζει μεταφέροντας πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν διαψευτεί από καμιά επίσημη πηγή:

«Σημειώθηκαν πολύωρες καθυστερήσεις (π.χ. προγραμματισμένη για τις 21.40 της Κυριακής πτήση ΟΑ218 έφθασε στη Ρόδο στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας), ενώ αρκετά τσάρτερ προσγειώθηκαν σε κοντινά αεροδρόμια ή στην Τουρκία, επειδή ήταν αδύνατη η προσέγγιση του «Διαγόρας»!

[…] τουλάχιστον 13 αεροσκάφη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν την Κυριακή στα αεροδρόμια του Ηρακλείου Κρήτης, των Αθηνών και του Νταλαμάν, αφού πετούσαν για περισσότερη από μία ώρα πάνω από τη Ρόδο χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα σλοτς για να σταθμεύσουν.

Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Πρωτοφανής διασυρμός

Οι ίδιες πληροφορίες αποδίδουν το πρόβλημα στην πτώση του κεντρικού σέρβερ της «Fraport» που όπως αποδείχθηκε δεν είχε κάνει back up!

Αρχικά το «Check in» γινόταν χειρόγραφα! Στη συνέχεια όμως, λόγω του τεράστιου όγκου των πτήσεων, στάθηκε αδύνατο να εξυπηρετούνται με αυτό τον τρόπο οι επιβάτες.

Η κατάσταση στο «Διαγόρας», παρέμενε απελπιστική τουλάχιστον μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας. Επικρατούσε μεγάλος συνωστισμός με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν οι επιβάτες, οι οποίοι μάταια περίμεναν κάποια νεότερη πληροφόρηση.

Αρκετές πτήσεις τσάρτερ συνέχιζαν να προσγειώνονται στα κοντινά αεροδρόμια, χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν και πότε θα επιστρέψουν στη Ρόδο.

Επιχειρήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις να μεταφερθούν οι τουρίστες μέσω θαλάσσης από το Ντάλαμαν στο νησί μας.»

Το άρθρο αναφέρει και δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Ρόδου, κ. Κώστας Κατσίβας:

«Ειλικρινά δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση πού οφείλεται όλο αυτό το πρόβλημα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για μία ακόμη φορά δημιουργείται τεράστια αναστάτωση στο αεροδρόμιο Διαγόρας, με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται. Αυτό όμως που μας προβληματίζει έντονα, είναι εάν θα αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους προβλήματα ξανά».

Στο ίδιο ρεπορτάζ ο πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω και την αλληλουχία των προβλημάτων που προκλήθηκαν μετά την πτώση των ηλεκτρονικών συστημάτων της «Fraport»:

«[…] Όσοι έφθαναν με μεγάλη καθυστέρηση στη Ρόδο περίμεναν έως και τρεις ώρες για να παραλάβουν τις αποσκευές τους.

Συγκεκριμένα τουρίστες από την Αγγλία, που έφθασαν στο Διαγόρας στις 00.30 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας παρέλαβαν αποσκευές στις 02.50. […] Περιττό να αναφέρουμε ότι προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στα προγράμματα των τουριστικών λεωφορείων.

Πέρα όμως απ’ όλα τα προβλήματα, αυτό που μας ανησυχεί και μας προβληματίζει περισσότερο, είναι ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την «Fraport».

Δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση ή έστω μία συγγνώμη για όλη αυτή την απερίγραπτη κατάσταση που σημειώθηκε στο peak της τουριστικής περιόδου».

Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου – Πρωτοφανής διασυρμός

Χάος στο αεροδρόμιο της Ρόδου - Πρωτοφανής διασυρμόςΣε σημερινό της άρθρο η «Ροδιακή» αναφέρει πως:

«Χτες Φινλανδοί τουρίστες μεταφέρθηκαν στη Ρόδο από την Κω με πλοίο της γραμμής, με μέριμνα των ταξιδιωτικών γραφείων μέσω των οποίων είχαν κλείσει τις διακοπές τους».

Ενώ έγραψε πως από το απόγευμα ομαλοποιήθηκε η κατάσταση ενώ η «Fraport Greece», μέσω του υπευθύνου του Γραφείου Τύπου της έριξε την ευθύνη στον πάροχο υπηρεσιών επικοινωνίας και διασύνδεσης (άλλη πολυεθνική ιδιωτική εταιρία κι αυτή).

Αλήθεια τέτοια ρεπορτάζ γιατί δεν παίρνουν έκταση και δεν φιλοξενούνται… στα κεντρικά ΜΜΕ;

Φαίνεται πως τέτοια γεγονότα δεν πλήττουν σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό, (μήπως τον οφελούν κιόλας;) σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών ή κινητοποιήσεις των εργαζομένων όπου τα ΜΜΕ αναμασάνε όποια καραμέλα βρουν στο στόμα τους…

Ροβεσπιέρος

(Visited 970 times, 2 visits today)