Print Friendly, PDF & Email

Χρυσαύγουλα – Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών!

Μόνο ως αναίσχυντη κοροϊδία και εμπαιγμός ενάντια στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Χρυσαύγουλα - Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστώνΣύμφωνα με το ρεπορτάζ οι εφοπλιστές, αν και απολαμβάνουν πλειάδα προνομίων και φοροαπαλλαγών και με συνταγματική πρόβλεψη, θα «επιβαρυνθούν» με 10% επί των εισαγόμενων μερισμάτων των μελών της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ),

όταν ο εργαζόμενος φορολογείται με 22% και το κεφάλαιο καταβάλλει μόλις το 6% των συνολικών φορολογικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ώρα λοιπόν που ο λαός κυριολεκτικά «ματώνει» από την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης Τσίπρα υπέγραψαν συνυποσχετικό για την… «εθελοντική συνεισφορά» των εφοπλιστών στην οικονομία, της τάξης των… 75 εκατ. ευρώ!

Μιας και αναφερθήκαμε σε εφοπλιστές, θυμηθήκαμε και τα «μαντρόσκυλά» τους, τη ναζιστική, εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής που, εδώ και χρόνια, έχει αναδειχθεί στον καλύτερο πολιτικό εκπρόσωπο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, μέσα και έξω απ’ τη Βουλή.

Χρυσαύγουλα - Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστώνΌταν οι εφοπλιστές βήχουν, φταρνίζονται οι χρυσαυγίτες.

Από το 2012 που βρίσκεται στη Βουλή, η συμμορία των φασιστοειδών (που παριστάνουν τους «πατριώτες») έχουν καταθέσει περί τις 150 ερωτήσεις υπέρ των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου!

Αυτή ήταν και είναι η πρεμούρα τους! Μην τυχόν και χάσουν τα υπερκέρδη τους οι εφοπλιστές και οι μεγαλοβιομήχανοι.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Ο χρυσαυγίτης Παναγιώταρος ζητούσε να επιδοτηθούν με νέες φοροαπαλλαγές οι εφοπλιστές, λέγοντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής: 

«Λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ… Ε, το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά,

αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο – τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες […]».

Χρυσαύγουλα - Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών Ο Γερμενής (Καιάδας) σημείωνε:

«Ο επιχειρηματικός κόσμος στενάζει […] Λέτε ότι θα φορολογήσετε τα πλοία του ελληνικού στόλου με βάση το τονάζ […]

Την ίδια μέρα που θα εφαρμοστεί το μέτρο τα περισσότερα πλοία του εμπορικού στόλου θα υποστείλουν την ελληνική σημαία και με μεγάλη ευκολία θα επιλέξουν μια σημαία άλλη που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Και ενώ ο κλάδος της ναυτιλίας έχει στηρίξει την ελληνική οικονομία κατά το παρελθόν, εσείς πάλι συμβάλλετε καθοριστικά στην καταστροφή του».

Ο Λαγός, σαν… «λαγός» του κεφαλαίου, έλεγε σε συνέντευξη του πριν τη δολοφονική επίθεση των φασιστών στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα το 2013:

«Τα ναυπηγεία κλείνουν […] γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια, ώστε ο Ελληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».

Χρυσαύγουλα - Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών Ενώ, ένας άλλος χρυσαυγίτης, ο Νίκος Κούζηλος, σε παρέμβαση του στη Βουλή, σημείωνε:  

«Τράπεζες όπως η Εμπορική, η Εθνική και η «Marfin» διαθέτουν ναυτιλιακά χαρτοφυλάκια αξίας 6 δισ. ευρώ που πρέπει να τα κατευθύνουν για την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών».

Και ζητούσε:

«Να δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα ρευστότητας οι ναυτιλιακές εταιρείες».

Την ίδια στιγμή που λειτουργούν ως ορντινάτσες του εφοπλιστικού κεφαλαίου (των αφεντικών τους δηλαδή), οι χρυσαυγίτες έχουν βάλει στο στόχαστρο φτωχούς μετανάστες, κατατρεγμένους από τους πολέμους πρόσφυγες, εργάτες, πρωτοπόρους εργαζόμενους συνδικαλιστές κλπ.

Βέβαια, διόλου τυχαία, τα ναζιστικά αποβράσματα της Χρυσής Αυγής βαδίζουν το δρόμο που άνοιξε η, πολυλατρεμένη γι’ αυτούς και το κεφάλαιο, Χούντα.

Χρυσαύγουλα - Τα πιστά μαντρόσκυλα των εφοπλιστώνΟ δικτάτορας Παπαδόπουλος ήταν άλλωστε που, απευθυνόμενος στους εφοπλιστές, έλεγε το 1968: 

«Θα σας προσφέρω οποιανδήποτε άλλην υλικήν συμπαράστασιν ζητήσετε δια να θεμελιώσετε το μεγαλείον της μεγάλης Ελλάδος, να κυματίζη η κυανόλευκος εις τα πέρατα της οικουμένης».

Έτσι λειτουργεί η Χρυσή Αυγήως μπράβος, ως λυσσασμένο μαντρόσκυλο ταγμένο στην υπηρεσία του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό και μισούν θανάσιμα τους εργαζόμενους και όσους προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην καπιαταλιστική βαρβαρότητα.

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 690 times, 1 visits today)