Print Friendly, PDF & Email

Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;

Γιατί η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει το άνοιγμα όλων των σχολείων, πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής;

Να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών προς το υπουργείο Παιδείας.

Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, οι ειδικοί πρότειναν:

Άνοιγμα των δομών της πρωτοβάθμιας και εκπαίδευσης κι επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη δευτεροβάθμια (Γυμνάσια και Λύκεια).

Στη συνέχεια, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών» θα ξεκινήσει η:

«…δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία».

Σημειώνεται ότι:

«Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα».

Υπενθυμίζουμε κάτι που είδε όλη η χώρα.

Η κυβέρνηση, μέσω του (πρώην πλέον, μετά τον ανασχηματισμό) εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα, είχε προαναγγείλει άνοιγμα όλων των σχολείων την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Ειδικών, το υπουργείο Παιδείας, πήρε πίσω την κυβερνητική ανακοίνωση και δέχθηκε την εισήγηση των Λοιμωξιολόγων.

Ορισμένα ερωτήματα, για ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως το άνοιγμα των σχολείων της χώρας με όρους υγειονομικής ασφάλειας για μαθητές κι εκπαιδευτικούς:

Γιατί η κυβέρνηση, η οποία όπου σταθεί και όπου βρεθεί ισχυρίζεται ότι ακολουθεί τις εισηγήσεις των ειδικών, έσπευσε να ανακοινώσει το άνοιγμα όλων των σχολείων, πριν τη συνεδρίαση της Επιτροπής;

Η βιασύνη της κυβέρνησης έχει να κάνει με εκπαιδευτικούς ή οικονομικούς λόγους; Μήπως, πιέζεται να μην παρατείνει τις άδειες ειδικού σκοπού σε γονείς εργαζόμενους;

Έχει πιέσεις από εργοδότες; Δεν μπορεί να παρατείνει, για λόγους δημόσιας Υγείας, τις άδειες ειδικού σκοπού, αλλά μπορεί να χαρίζει λεφτά σε κλινικάρχες, καναλάρχες, εταιρείες διοδίων;

Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;
Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;

Μήπως, η κυβέρνηση ήθελε να ανακοινώσει νωρίτερα το άνοιγμα και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, θέλοντας να ασκήσει πίεση στην Επιτροπή, διότι η ίδια δέχεται πιέσεις από τα ιδιωτικά σχολεία, ορισμένα εκ των οποίων θέλουν να ανοίξουν όπως – όπως, για να μην αναγκαστούν να μειώσουν τα δίδακτρα τους;

Με λίγα λόγια: Ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα;

Υ/Γ.: Κι όλα αυτά ενώ το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να αρνείται τη μείωση των αριθμών ανά τάξη, τις άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και την ενίσχυση των υποδομών (αίθουσες κ.α), ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με, όσο γίνεται, μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια σε περίοδο πανδημίας.

Γεράσιμος Χολέβας

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 217 times, 1 visits today)