Print Friendly, PDF & Email

Εργοδότης ξυλοκόπησε άγρια εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του (vid)

Καταγγελία από τα συνδικάτα Τροφίμων – Ποτών, Μετάλλου, Φαρμάκου και Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον εργοδότη του έπεσε την Τετάρτη μετανάστης εργάτης στο Σχηματάρι.

Την καταγγελία έκαναν τα Συνδικάτα Τροφίμων – Ποτών Βοιωτίας, Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος», Μετάλλου Βοιωτίας και Φάρμακου Βοιωτίας – Εύβοιας – Αυλώνα.

Ο μετανάστης δουλεύει ως εργολαβικός εργάτης σε εταιρεία στρωμάτων και σύμφωνα με την καταγγελία των Συνδικάτων «πήγε στο γραφείο του εργολάβου που τον είχε προσλάβει για να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Εκεί δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση από τον ίδιο τον εργολάβο με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και να βρεθεί ματωμένος και ημιλιπόθυμος στο δρόμο».

Ο μετανάστης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με τη βοήθεια άλλων συμπατριωτών του.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Κυβέρνηση και εργοδοσίες έχουν τεράστιες ευθύνες που έθρεψαν και θρέφουν τόσα χρόνια τους «εργολάβους» – δουλέμπορους, που δίνουν «αέρα στα πανιά τους» για να ξεσαλώνουν ενάντια στα δικαιώματα και τη σωματική ακεραιότητα των εργατών»,

τονίζουν τα Συνδικάτα.

Και δηλώνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι:

«Το οργανωμένο εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες καταστάσεις. Εχουμε την πείρα και θα τσακίσουμε κάθε επίθεση σε βάρος συναδέλφου μας. Ελληνες και μετανάστες εργάτες παλεύουμε από κοινού για μόνιμες θέσεις εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Καλούμε κάθε αρμόδια αρχή να παρέμβει».

Εργοδότης ξυλοκόπησε άγρια εργάτη που ζήτησε τα δεδουλευμένα του (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 294 times, 1 visits today)