Print Friendly, PDF & Email

«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα! (vid)

Flat Earth FC: Ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος αποκλειστικά για ψεκασμένους!

Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα που επηρεάζει τον περισσότερο κόσμο κι η Ισπανία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Οι περισσότεροι σίγουρα θα θυμάστε όταν κάποιοι (ψεκασμένοι) είχαν τη φαεινή ιδέα να διοργανώσουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα σε «φορείς» κορωνοϊού και σε υγιείς ανθρώπους, πέρσι το καλοκαίρι, στην πόλη Ναβάρα της Ισπανίας.

Ο αγώνας, μετά την παρέμβαση της αστυνομίας, μπορεί να ματαιώθηκε αλλά οι ισπανοί ψεκασμένοι δεν το έβαλαν κάτω και συνεχίζουν απτόητοι τη «μάχη» ενάντια σε επιστήμη και ορθολογισμό!

Βάζοντας τα γυαλιά στους απανταχού ομοϊδεάτες τους, αποφάσισαν να ιδρ΄ύσουν μια δική τους ομάδα, το όνομα της οποίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρανοήσεις:

Flat Earth FC (Ποδοσφαιρικό Κλαμπ «Επίπεδη Γη») με μπλέ χρώματα και φυσικά με το ανάλογο σήμα: Ένα χάρτη της Επίπεδης Γης!

«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα
«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα!

Όπως οι ίδιοι διατείνονται:

«Είμαστε επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Δ’ κατηγορίας της Ισπανίας. Ιδρυθήκαμε για να ενώσουμε τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων που συμφωνούν ότι η Γη είναι επίπεδη και όλων εκείνων που αναζητούν απαντήσεις».

Ο βασικός ιδρυτής της ομάδας είναι ο Χαβιέ (Τσάβι) Πόβες, ο οποίος σταμάτησε πολύ νωρίς την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής για να αναλάβει αργότερα πρόεδρος μιας μικρής ερασιτεχνικής ομάδας.

Σαν παίκτης πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε ένα παιχνίδι της Χιχόν, ενώ λόγω των αναρχικών του ιδεών είχε αρνηθεί αυτοκίνητο που παρείχε δωρεάν οι ομάδα σε όλους τους ποδοσφαιριστές της, και εξαιτίας μιας στρεβλής «αντικαπιταλιστικής» θολούρας,  δεν διέθετε ούτε τραπεζικό λογαριασμό και πληρωνόταν –ανεξαρτήτως ποσού– με μετρητά στο χέρι.

Ως αμυντικός είχε περάσει από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ράγιο Βαγιεκάνο και το 2011 αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 23 ετών λέγοντας:

«Αρκετά. Βαρέθηκα. Σας σιχάθηκα όλους! Από αυτά που έζησα από μέσα, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο λεφτά και διαφθορά. Είναι καπιταλισμός και ο καπιταλισμός έχει πεθάνει.

Δεν θέλω να είμαι μέρος ενός συστήματος που βασίζεται σε κάποιους που βγάζουν χρήματα εις βάρος κόσμου που πεθαίνει στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Η συνείδηση μου δεν με αφήνει να συνεχίσω να κάνω κάτι τέτοιο».

Το 2012 βρέθηκε στο Μόστολες, σε μια κωμόπολη 15 χλμ νότια της Μαδρίτης.

«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα
Ο ψεκασμένος πρόεδρος ποζάρει φορώντας τη φανέλα της ομάδας…

Εκεί αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο, όχι ως παίκτης, αλλά ως πρόεδρος της τοπικής ομάδας και αφού κατάφερε να την ανεβάσει στην Δ’ κατηγορία, το 2019 άλλαξε το όνομα και το σήμα της ομάδας, προκαλώντας πολλές συζητήσεις.

Έτσι οι όπου (επίπεδης) γης  …«αντικαπιταλιστές» ψεκασμένοι βρήκαν επιτέλους γήπεδο, κερκίδα (έστω μόνο 1.000 θέσεων) για να φωνάζουν και να διαδίδουν τις …(αντι)επιστημονικές απόψεις τους και ταυτόχρονα μία ομάδα για να υποστηρίζουν:

«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, έχει την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Δημιουργώντας μία ομάδα που αφιερώνεται στην θεωρία της Επίπεδης Γης είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μία διαρκή παρουσία στα Mέσα.

Η Flat Earth FC είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, οι οπαδοί της οποίας ενώνονται από το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι μία κοινή ιδεολογία.

Ήρθαμε για να ενώσουμε τις εκατομμύρια φωνές όσων πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη και όσων ψάχνουν απαντήσεις. Είναι η πρώτη ομάδα που ιδρύεται για ένα σκοπό, για μία ιδέα, χωρίς να έχει μία συγκεκριμένη τοποθεσία.

Ένα νέο μοντέλο αποκέντρωσης στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες ανήκουν σε μία πόλη, σε μία χώρα. Η Flat Earth F.C. είναι μία ιδέα. Ανήκει σε όλο τον πλανήτη».

Όπως καταλαβαίνετε, οι οπαδοί και οι παράγοντες της Flat Earth FC δεν αρκούνται μόνο στο να πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη…

«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα
«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα!

Ως ψεκασμένοι (που σέβονται τον εαυτό τους και τον τίτλο τους) εκφράζουν αντίστοιχες απόψεις και για την πανδημία.

Έτσι, δηλώνουν ανοικτά ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, πως τα εμβόλια είναι επικίνδυνα και περιέχουν …τσιπάκια και πως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας, (Ιμπεριαλισμός από τα Λιντ) μια πλεκτάνη της «Νέας τάξης» και της παγκοσμιοποίησης.

Το κακό είναι ότι με αυτές τις τοποθετήσεις τους έχουν δημιουργήσει ένα «αντισυστημικό» προφίλ και πως έτσι χτυπούν τον… καπιταλισμό!

Βλέποντας το παρακάτω αφιέρωμα που έκανε αγγλικό μέσο στην συγκεκριμένη ομάδα, δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε: «Μερικές φορές είναι καλύτερα να …κλωτσάς παρά να μιλάς!»

«Η μπάλα είναι στρογγυλή, η Γη όχι!» – Οι ψεκασμένοι έχουν πια ομάδα! (vid)

Με πληροφορίες από Wikipedia και Sport-fm.gr

Ροβεσπιέρος

(Visited 400 times, 1 visits today)