Print Friendly, PDF & Email

Κοροϊδία χωρίς όρια: «Μυστικοί επιβάτες» στα ΜΜΜ

Προφανώς, θα χρειαστούν πολλοί «κατάσκοποι» και ατελείωτες ώρες …ταξιδιού για να ανακαλύψει η κυβέρνηση έστω και ένα ουσιαστικό μέτρο αποσυμφόρησης των αστικών συγκοινωνιών

«Μυστικοί επιβάτες», λέει, θα μπουν σε μετρό, τραμ, λεωφορεία. Θα είναι υπάλληλοι εταιρείας που συνεργάζεται με τον ΟΑΣΑ και η παρουσία τους είναι μέρος της διαδικασίας πιστοποίησης του Οργανισμού σύμφωνα με τα «διεθνή πρότυπα ποιότητας».

Στόχος των «μυστικών επιβατών» είναι να καταγράφουν παράπονα και προβλήματα, ενώ θα ελέγχουν «ανώνυμα» και την ασφάλεια των συγκοινωνιών σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό.

Κοροϊδία χωρίς όρια: «Μυστικοί επιβάτες» στα ΜΜΜ

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των αστικών συγκοινωνιών μάς δουλεύουν ψιλό γαζί.

Κανένας «μυστικός επιβάτης» δεν χρειάζεται για να διαπιστωθούν τα ολοφάνερα προβλήματα των συγκοινωνιών, που τα ζουν κάθε μέρα στο πετσί τους εργαζόμενοι και επιβάτες, ειδικά την περίοδο της πανδημίας:

Έλλειψη προσωπικού, οχημάτων, ανταλλακτικών, αραιά δρομολόγια, υψηλό κόστος μετακίνησης, λειτουργία με βάση το κέρδος και όχι τις ανάγκες του λαού.

Ούτε βέβαια χρειάζεται να έχει κάποιος αποφοιτήσει από την …ανωτάτη κατασκοπευτική για να διαπιστώσει τις συνθήκες συγχρωτισμού στις αποβάθρες, στις στάσεις, στους συρμούς και τα οχήματα, που είναι εστίες καθημερινής υπερμετάδοσης του ιού.

Αλλωστε, μόλις πριν από λίγους μήνες, επόπτες δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής είχαν αναδείξει με επίσημη έκθεση αυτές τις συνθήκες, ζητώντας μέτρα από το κράτος.

Κοροϊδία χωρίς όρια: «Μυστικοί επιβάτες» στα ΜΜΜ
Κοροϊδία χωρίς όρια: «Μυστικοί επιβάτες» στα ΜΜΜ

Προφανώς, θα χρειαστούν πολλοί «μυστικοί επιβάτες» και ατελείωτες ώρες ταξιδιού για να ανακαλύψουν έστω και ένα από αυτά τα μέτρα αποσυμφόρησης στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής…

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 394 times, 1 visits today)