Print Friendly, PDF & Email

Την άρση της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία Λαγού ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του καταδικασμένου ναζί εγκληματία Ιωάννη Λαγού ψήφισε, με συντριπτική πλειοψηφία, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και αφού προηγήθηκε μια απαράδεκτη πολύμηνη καθυστέρηση από τον Οκτώβρη που υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα.

Στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν την Τρίτη, λίγο μετά τις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πριν από την ψηφοφορία, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε απευθυνθεί με επιστολή της στους ευρωβουλευτέςζητώντας τους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας του καταδικασμένου ναζί εγκληματία Λαγού.

Την άρση της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία Λαγού ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Την άρση της ασυλίας του νεοναζί εγκληματία Λαγού ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Να σημειωθεί πάντως πως χτες το μεσημέρι, ο Γ. Λαγός εμφανίστηκε στο κέντρο Covid του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και υποβλήθηκε σε τεστ, όπως όλοι όσοι ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για το εξωτερικό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Tvxs.gr», ο Λαγός δήλωσε εγγράφως στην αρμόδια υπηρεσία ότι θα αναχωρήσει την Τετάρτη για τη Νορβηγία.

Δεν είναι γνωστό σε τι ενέργειες έχει προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει τη φυγή.

Ερωτηθείς σχετικά, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη υποστήριξε ότι «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες» για να εκδοθεί άμεσα το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ενώ σε σχέση με τον Χρήστο Παππά που παραμένει άφαντος έξι μήνες μετά την καταδίκη του απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Πηγή: 902.gr

(Visited 169 times, 1 visits today)