Print Friendly, PDF & Email

Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων!

«Εθνική συγγνώμη» ζήτησε η κυβέρνηση της Αυστραλίας για την συγκάλυψη! (vid)

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ζήτησε επίσημα συγγνώμη από εκατοντάδες θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, μετά από πενταετή έρευνα, όπου  κυβερνητικές οργανώσεις, ΜΚΟ, σχολεία, αθλητικοί σύλλογοι, εκκλησίες, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άλλα ιδρύματα για δεκαετίες «απέτυχαν να κρατήσουν τα παιδιά ασφαλή».

«Σας πιστεύουμε»,

δήλωσε ο πρωθυπουργός, Scott Morrison, στα θύματα, τους επιζώντες και τις οικογένειές τους πριν από τη Βουλή.

«Σήμερα, αντιμετωπίζουμε ένα ερώτημα πάρα πολύ φρικτό για να ρωτήσουμε, πόσο μάλλον να απαντήσουμε – γιατί  τα παιδιά του έθνους μας δεν αγαπήθηκαν και δεν προστατεύθηκαν; Γιατί προδόθηκε η εμπιστοσύνη τους;»

Ο Morrison μίλησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία βρέθηκαν περισσότεροι από 800 θύματα με τις οικογένειές τους.

Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων
Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων!

«Εφόσον δεν μπορούμε να δώσουμε τις απαιτούμενες απαντήσεις, πρέπει να είμαστε τόσο ταπεινοί ώστε να πέσουμε στα πόδια όσων εγκαταλείψαμε και να τους ικετεύσουμε με τη συγνώμη μας»,

δήλωσε και συνέχισε:

«Μία συγνώμη από ένα έθνος που θέλει να φτάσει η συμπόνια στο σκοτάδι, όπου έχετε ζήσει για τόσο πολύ καιρό. Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε τώρα που θα διορθώσει τα λάθη και την αδικία που προκλήθηκε στα παιδιά του έθνους μας».

Τον περασμένο Δεκέμβριο το αυστραλιανό ίδρυμα, που ερεύνησε την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, στο πόρισμά της έκανε εισήγηση για 409 περιπτώσεις. Από αυτές οι 122 αφορούσαν άμεσα ή μερικώς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ενώ η κυβέρνηση έχει εμπλακεί για τη θέσπιση ενός μηχανισμού αποκατάστασης και έχουν ξεκινήσει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις τόσο στην Καθολική Εκκλησία και σε άλλα θρησκευτικά ιδρύματα, η απολογία ήταν μια επίσημη αναγνώριση ότι η κακοποίηση συγκαλύφθηκε και οι καταγγελίες των παιδιών αγνοήθηκαν.

«Τα εκτεταμένα εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης συνέβησαν σε σχολεία, εκκλησίες, ομάδες νεολαίας, στρατιωτικές δυνάμεις, ορφανοτροφεία, αναδοχές, αθλητικές λέσχες, ομαδικά σπίτια, φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε οικογενειακά σπίτια»,

παραδέχτηκε ο Morrison.

«Συνέβησαν οπουδήποτε ένας θύτης σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να ξεφύγει με αυτό και ο τρόπος λειτουργία των οργανισμών επέτρεψε όχι μόνο να συμβεί αλλά και να κλείσουν και τα μάτια.

Συνέβη μέρα με τη μέρα, εβδομάδα μετά την εβδομάδα, μήνα μετά το μήνα, δεκαετία μετά τη δεκαετία, αδυσώπητο μαρτύριο.

Όταν μίλησε ένα παιδί, δεν το πίστεψαν και τα εγκλήματα συνεχίστηκαν ατιμώρητα. Ένα παιδί μου είπε πως όταν κατήγγελε σε ένα δάσκαλο την κακοποίηση, αυτός ο δάσκαλος έγινε ο επόμενος θύτης.

Η εμπιστοσύνη έσπασε, η αθωώτητα προδόθηκε, η θέση εξουσίας μετατράπηκε σε θέση εκμετάλλευσης για σκοτεινά εγκλήματα».

7% των ιερέων εμπλέκεται σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Morrison ζητά συγνώμη από τα εκατοντάδες θύματα

Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά σε όλη την χώρα και προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.

Ενώ πολλοί ξέσπασαν σε κλάματα και σε  δάκρυα ανακούφισης και επαίνεσαν τη συγγνώμη, υπήρχαν αρκετοί με μια διάθεση θυμού και απογοήτευσης.

Καθώς η συγνώμη κατατέθηκε επίσημα, ορισμένοι από τους θεατές απαιτούσαν:

«Γιατί τα ιδρύματα εξακολουθούν να λαμβάνουν δημόσια χρήματα; Σταματήστε επιτέλους να τα χρηματοδοτείτε».

Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC που δημοσιεύτηκε πέρυσι, μια έρευνα που εξετάζει την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από εκκλησιαστικά ιδρύματα της Αυστραλίας για την περίοδο 1950 – 2010, εμπλέκει το 7% των καθολικών ιερέων της χώρας.

Σε ένα μόνο θρησκευτικό τάγμα, πάνω από το 40% των ιερέων έχει κατηγορηθεί για διάφορες μορφές σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων
Το 7% των καθολικών ιερέων της Αυστραλίας, το 40% του τάγματος του Αγ. Ιωάννη κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 11χρονων αγοριών και κοριτσιών – 4.444 θύματα έχουν σπάσει την σιωπή τους

Η Βασιλική Επιτροπή που εξετάζει περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανέφερε πως πάνω από 4.440 άτομα έχουν πέσει θύματα στο διάστημα 1980 – 2015.

Η Επιτροπή, η οποία είναι και το ανώτατο όργανο έρευνας της Αυστραλίας, διερεύνησε επίσης την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και από μη θρησκευτικές οργανώσεις.

Σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών εμπλέκεται το 7% των ιερέων! (vid)

Με πληροφορίες από Guardian και BBC

Ροβεσπιέρος

(Visited 378 times, 1 visits today)