Print Friendly, PDF & Email

Α.Παπαρήγα: «Ο Κυρανάκης μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών» (vid)

Στο ΚΚΕ που «έσφαζε Έλληνες στην Κατοχή» είχε αναφερθεί προ ημερών ο γνωστός και μη εξαιρετέος νεοεκλεγείς βουλευτής της κυβέρνησης, για να λάβει σήμερα την απάντηση που του άρμοζε από τη βουλευτή επικρατείας του ΚΚΕ

Μια μεστή τοποθέτηση έκανε η βουλευτής επικρατείας και τέως γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τόνισε ότι οι έννοιες της λαϊκής κυριαρχίας και της ισότητας είναι φενάκη όσο ο λαός παραμένει αποξενωμένος από τα μέσα παραγωγής.

Υπογράμμισε ότι τη σκυτάλη της διακυβέρνησης πήρε το:

«Αυθεντικό κόμμα του κεφαλαίου, το αυθεντικό κόμμα του αντικομμουνισμού».

Α.Παπαρήγα: «Ο Κυρανάκης μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών»Επ’ αυτού αναφέρθηκε ονομαστικά στο βουλευτή πια της συμπολίτευσης Κωνσταντίνο Κυρανάκη, που σε δημόσια τοποθέτησή του πριν κάποιες μέρες, είπε πως:

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως οι κομμουνιστές σκότωναν Έλληνες στη διάρκεια της κατοχής».

Δίνοντάς του κυριολεκτικά πληρωμένη απάντηση, ανέφερε σκωπτικά πως:

«Μπέρδεψε το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών, τους κουκουλοφόρους που υποδείκνυαν κομμουνιστές και αντιφασίστες στους κατακτητές και τη δράση του ΕΔΕΣ και του Ζέρβα».

Αναφέρθηκε στον «εύκολο δρόμο» που έτυχε στη ΝΔ, επιτρέποντάς της να κάνει μια «ήπια» εμφάνιση, τουλάχιστον σε αυτή την φάση, έχοντας παραλάβει στρωμένο το έδαφος των αντιλαϊκών μέτρων από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πάνω σε αυτό το δρόμο θα στρώσει ακόμα πιο άγριες συνθήκες για το λαό προς όφελος της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Πρόσθεσε πως το αστικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και κόμματα 1-2 χρήσεων, για να μπορεί να κλείνει τις πληγές του, αναφερόμενη στην πρόσφατη εμπειρία των πρώτων εκλογών του 2012.

Α.Παπαρήγα: «Ο Κυρανάκης μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών»Σχολίασε το μόνιμο «επιχείρημα» των Συριζαίων, πως το ΚΚΕ «αρνείται να βάλει το χέρι του στη φωτιά», λέγοντας πως όποιος το λέει αυτό,

δεν έχει ιδέα για το τι σημαίνει οργάνωση της ταξικής πάλης, για το φόβο που υπάρχει ακόμα και για μια απεργία.

Ανέλυσε τον «ήπιο αντικομμουνισμό» της ΝΔ (που μιμήθηκε το ΚΙΝΑΛ) από τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση, όταν χαρακτήριζε «κομμουνιστικό» το ΣΥΡΙΖΑ,

όχι ως αποτέλεσμα πολιτικής αγραμματοσύνης, αλλά ως επεξεργασμένο σχέδιο απαξίωσης των κομμουνιστικών ιδεών και παράλληλης αντιπαράθεσης με το κόμμα

«που του πήρε τη μπουκιά από το στόμα και δεχόταν τα συγχαρητήρια των άλλοτε στενών της συμμάχων».

Επανέλαβε τη διαπίστωση του κόμματος για συντηρητικοποίηση του εκλογικού σώματος, που απηχεί και ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Παρά τη νομιμοποίηση που έδωσε αντικειμενικά ο λαός με την ψήφο του σε παρελθόντα και μελλοντικά μέτρα, εκείνος διατηρεί το δικαίωμά του να αντιπαρατεθεί στην ψήφο του, χωρίς να χρειάζεται «δήλωση μετανοίας» και να απονομιμοποιήσει τα κόμματα και προγράμματα που ψήφισε.

Διέκρινε δυο φάσεις στη σύγχρονη νεοελληνική ιστορία όπου συντελέστηκε αλλοίωση της ριζοσπαστικής συνείδησης του λαού, που δε θα μπορούσε να γίνει με τον ωμό αντικομμουνισμό της ΝΔ.

Από που αντέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα προγράμματά τους; (Πίνακες)Η πρώτη ήταν το 1981 με το ΠΑΣΟΚ, όπου όμως οι ευνοϊκές συγκριτικά συνθήκες καπιταλιστικής ανάπτυξης επέτρεψαν κάποια μέτρα αστικού εκσυγχρονισμού και αναδιανομής του εισοδήματος

και η δεύτερη με το ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε αποφασιστικό χτύπημα στον όποιο ριζοσπαστισμό υπήρχε στο λαό και τον οποίο καλλιεργούσε κι ο ίδιος με βερμπαλισμούς τύπου «Go back» στη Μέρκελ.

Έκλεισε την ομιλία της αναφερόμενες στις αντιφάσεις που αναδεικνύει από τα σπλάχνα του το καπιταλιστικό σύστημα και θα γίνουν αντικείμενο διαπάλης διαχειριστικού μείγματος, και συγκεκριμένα τις σχέσεις με την Τουρκία

και την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και την παγκόσμια υποχρησιμοποίηση της ανθρώπινης εργασίας που αυτή επιφέρει εντός αυτού του συστήματος.

Τόνισε πως το ΚΚΕ δεν είναι ενάντια στην τεχνολογία, αλλά σε αυτόν που την κατέχει, δίνοντας υπόσχεση πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει τη συμβολή του στην ανάπτυξη και όξυνση της ταξικής πάλης.

Α.Παπαρήγα: «Ο Κυρανάκης μπέρδεψε τον ΕΛΑΣ με τον Τσαούς Αντών»

Πηγές: Κατιούσα και 902.gr

(Visited 1.256 times, 1 visits today)