Print Friendly, PDF & Email

Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε;

Κατακεραύνωσε την εισαγγελική έδρα ο Μάνος Μαλαγάρης (δεύτερος συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ) στη δίκη της ΧΑ

Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μια φορά η απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση, που ουσιαστικά ενοχοποιεί αποκλειστικά το Ρουπακιά, προσπαθώντας να αποδώσει ως «λευκές περιστερές» την ηγεσία της ΧΑ στην κοινωνία.

Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε;

Πριν την έναρξη της αγόρευσης του Μάνου Μαλαγάρη, δεύτερου συνηγόρου πολιτικής αγωγής των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, η Μάγδα Φύσσα τον αγκάλιασε και τον ενθάρρυνε.

Ο ίδιος ξεκίνησε την αγόρευσή του, δηλώνοντας «ευτυχής» που παρακολούθησε τη δίκη από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής:

«Αισθάνομαι ευτυχής γιατί αυτή τη δίκη την παρακολούθησα από τα έδρανα της πολιτικής αγωγής και όχι της υπεράσπισης των ναζιστών δολοφόνων. Κανείς δεν μένει χωρίς νομικό παραστάτη. Δεν θα ήθελα να είμαι στα έδρανα της υπεράσπισης όταν ο Μηλιαράκης (σ.σ. μάρτυρας κατηγορίας) δήλωσε ότι σε ναζί δικηγόρους δεν απαντώ πολιτικές ερωτήσεις».

Αναφέρθηκε εκτενώς στη ναζιστική ιδεολογία της ΧΑ, βασισμένος σε πολυάριθμα κείμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά, αφού η τελευταία μπορεί να είναι μεν αδιάφορη ποινικά «αλλά δίχως αυτή οι εγκληματικές ενέργειές της θα φαίνονταν ακατανόητες».

Κατέρριψε τον ισχυρισμό ότι η ναζιστική ιδεολογία περιοριζόταν σε ένα στενό πυρήνα της οργάνωσης, τονίζοντας τον επίσημο χαρακτήρα της και την προπαγάνδισή της από αρχηγό και στελέχη μέσω της κομματικής δομής της ΧΑ.

Ακόμα πιο καυστικός υπήρξε απέναντι στην εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, λέγοντας πως εξακολουθεί να μην μπορεί να αντιληφθεί με βάση ποια στοιχεία εκείνη υιοθέτησε τους ψεύτικους ισχυρισμούς του ηγέτη της ΧΑ περί δήθεν εγκατάλειψης της ναζιστικής ιδεολογίας από το 1992.

Απολογούνται οι 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία Φύσσα
Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε;

Απέδειξε τη συνεχόμενη ισχύ της «αρχής του αρχηγού» στο καταστατικό της ΧΑ, το οποίο είχε στείλει η ίδια η οργάνωση στο δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά, κάτι που δεν εμπόδισε το Μιχαλολιάκο να ισχυριστεί πως το έγγραφο είναι πλαστό και ο Ψαρράς «Ιαβέρης»,

«θέτοντας έτσι εαυτόν ως τον βασικό πρωταγωνιστή των …Αθλίων»,

όπως επισήμανε σκωπτικά ο Μάνος Μαλαγάρης.

Πολύ ενδελεχής ήταν και η αποδόμηση του βασικού επιχειρήματος της ΧΑ περί «ημιαυτόνομων τοπικών οργανώσεων», που λειτουργούσαν χωρίς να υπάρχουν μέλη:

«Η υπεράσπιση με τον αστείο αυτό ισχυρισμό περί μη ύπαρξης μελών, προσπαθεί να αποσυνδέσει τις ευθύνες της ηγεσίας από τις εγκληματικές πράξεις των φυσικών αυτουργών και να αντικρούσει τον χαρακτηρισμό της Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης. Διαγραφές για ήσσονος σημασίας θέματα.

Αποδεικνύει δυο πράγματα. Διαψεύδει φυσικά τους ισχυρισμούς που περιγράφουν ως ημιαυτόνομες τις τοπικές οργανώσεις της ΧΑ. Την ίδια ώρα, δεν έχει βρεθεί ούτε μια τέτοια απόφαση για τους κατηγορούμενους, που οι Χρυσαυγίτες όταν δεν ισχυρίζονται ότι δεν είχαν καμία σχέση μαζί τους, λένε ότι τους διέγραψαν αμέσως μόλις έμαθαν για τη δράση τους.

Η επιβολή πειθαρχικών μέτρων τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όπως προκύπτει από εγκυκλίους (sic) της Κεντρικής Διοίκησης όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, (βλ. πειθαρχικές αποφάσεις της Αχαΐας, Νίκαιας, Β. Ελλάδας κτλ) καταρρίπτει πλήρως την εικόνα περί ανυπαρξίας μελών και περί «ξέφραγου αμπελιού».

Ιδιαίτερη αξία δε έχουν και οι λόγοι της επιβολής των προαναφερόμενων πειθαρχικών μέτρων, όπως «η συμμετοχή στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου» και «η πραγματοποίηση συγκέντρωσης», ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης αναφορικά με την στάση που κράτησε η ηγεσία απέναντι σε μέλη της που έκαναν δολοφονίες, εμπρησμούς κτλ, ουσιαστικά με την μη επιβολή εναντίον τους οιουδήποτε πειθαρχικού μέτρου».

Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε;
Αλήθεια κυρία Εισαγγελέα; Πώς γίνεται να τους πιστέψατε;

Καταπέλτης ήταν απέναντι στην υιοθέτηση όλων των ισχυρισμών της ΧΑ από την εισαγγελέα, ανάμεσα σε αυτά και σχετικά με τη φράση του Κασιδιάρη «οι καλές δουλειές γίνονται τη νύχτα»:

«Με αφορμή την τελευταία αυτή ομιλία του Πατέλη, για «οργανωτικά σε μέρη με χαμηλό φωτισμό», μου ήρθε στο νου η αντίστοιχη φράση του Κασιδιάρη «ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα» φράση για την οποία η κ. Εισαγγελέας υιοθέτησε πλήρως τις φαιδρές εξηγήσεις που έδωσε ο Κασιδιάρης απολογούμενος ενώπιον σας. Είπε η κ. Εισαγγελέας:

«Σχετικά με τη φράση οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα εννοούσε τις ενέργειες των αστυνομικών που ενήργησαν μεσημέρι ότι οι δράστες πέταξαν τα ναρκωτικά και έφυγαν, ενώ αν γινόταν νύχτα θα τους συλλάμβαναν».

Αλήθεια κ. Εισαγγελέα αυτό εννοούσε; Να σας θυμήσω άλλη μια παρόμοια δήλωση για το ενδιαφέρον της Χ.Α. για τις αστυνομικές επιχειρήσεις. Μιχαλολιάκου, 17-6-2011, στον Πειραιά, φωνάζει ωρυόμενος

«…για να τ ακούσουν και οι ρουφιάνοι που μας ακούνε: Στο σκοτάδι γίνονται οι καλύτερες δουλειές..».

Εδώ τι εννοεί ο Μιχαλολιάκος; Ποιοι είναι οι ρουφιάνοι που πρέπει να ακούσουν καλά ότι οι καλύτερες δουλειές γίνονται τη νύχτα; Οι έμποροι ναρκωτικών;

Κι ο Μιχαλολιάκος γιατί τους το φωνάζει ωρυόμενος; Για να τους προφυλάξει; Αλήθεια κ. Εισαγγελέα; Σε αυτά αναφέρονται όταν κομπάζουν για τις δουλειές που γίνονται τη νύχτα;

Πώς γίνεται να τους πιστέψατε; Ξεχάσατε το Λουκμάν που τον δολοφόνησαν στις 3 τα ξημερώματα; Τον Παύλο Φύσσα στις 12 το βράδυ; Τη δολοφονική επίθεση στους Ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ μέσα στη νύχτα; Αλήθεια κ. εισαγγελέα;»

Με πληροφορίες από Reader.gr

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 466 times, 1 visits today)