Print Friendly, PDF & Email

Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών! (vid)

Πλην του Ρουπακιά, ο οποίος – σύμφωνα με την εισαγγελέα – δεν είχε από την αρχή σκοπό να σκοτώσει τον Φύσσα! Προκλητικό «ξέπλυμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής!

Σε μια προκλητική πρόταση, ασπίδα προστασίας επί της ουσίας της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ύστερα από 8 ώρες αγόρευσης, κατέληξε ότι οι 65 κατηγορούμενοι -οι 18 ναζιστές πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και 47 μέλη της- θα πρέπει να αθωωθούν!!

Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών
Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών!

Συγκεκριμένα, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης της ναζιστικής οργάνωσης, ζήτησε την απαλλαγή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και στελεχών της και όχι μόνο υιοθέτησε, αλλά και υπερθεμάτισε την επιχειρηματολογία της ναζιστικής οργάνωσης.

Κατ’ αρχάς δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός για τις εγκληματικές πράξεις και στην ουσία αποδέχτηκε ότι η ηγεσία δεν γνώριζε, δεν έδινε εντολή, δεν υπήρχε σχεδιασμός, δεν υπήρχε στοχοποίηση των θυμάτων από την ηγεσία της!

Στην πρότασή της «έλαμψε» η απουσία κινήτρου των εγκληματικών πράξεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε σε τηλεοπτική εκπομπή ο αρχηγός της, Μιχαλολιάκος, μετά από καιρό, για τη δολοφονία Φύσσα και …μεταφράστηκε από τα στελέχη της ως ανάληψη του πολιτικού κόστους(!), η εισαγγελέας το υιοθέτησε πλήρως.

Επίσης, στην αγόρευσή της επικαλέστηκε δήλωση του στελέχους της Χρυσής Αυγής του ναζιστή Κασιδιάρη ότι:

«Μαζί με την δολοφονία Φύσσα δολοφονήθηκε και η Χρυσή Αυγή…»

Όσο για τα ναζιστικά σύμβολα, τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, τον ισόθεο Χίτλερ, τα όσα δήλωναν ότι «είναι φασίστες, ναζιστές, μαχαιροβγάλτες» κλπ., υιοθέτησε πλήρως τα όσα είπε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής περί αποχώρησης το 1992 ακραίων ιδεολογικά μελών.

Όμως, όπως ανέφερε, και να είναι ναζιστές αυτό είναι ποινικά αδιάφορο.

Ακόμα, αποσύνδεσε επί της ουσίας τις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα και την πρότασή της η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επιθέσεις στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στο στέκι «Αντίπνοια», του μαθητή στο Π. Φάληρο κλπ., ήταν άσχετα μεταξύ τους περιστατικά!!!

«Δεν αποδείχθηκε κεντρικός σχεδιασμός σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και μεταναστών. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν φέρει ουδεμία ευθύνη, αφού δεν προέκυψε ότι έδωσε εντολή ούτε ότι είχε εγκρίνει τις πράξεις που τελέστηκαν εκ των προτέρων»,

ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας βάναυσα το λαϊκό αίσθημα και τα θύματα επιθέσεων της Χρυσής Αυγής.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η πρότασή της περιορίστηκε στην ενοχή του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά, χωρίς να αναφερθεί στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας – χωρίς να στοιχειοθετείται από πουθενά – ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό.

Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος.

Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών
Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών!

Για τους αλιεργάτες και τους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη για τους αλιεργάτες, επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) γιατί όπως είπε οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό.

Για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ακόμα και η φράση που ακούστηκε από δράστη, «Έχετε χαιρετίσματα από τη Χρυσή Αυγή», δεν είναι αρκετή, καθώς δεν γίνεται αναφορά στο όνομα κάποιου συγκεκριμένου βουλευτή».

Για το κακούργημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει ορισμένους εκ των στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης, ανάμεσά τους και τον αρχηγό Ν. Μιχαλολιάκο, ζήτησε κατά περίπτωση τη μετατροπή του συγκεκριμένου σε αδικήματα που ισοδυναμούν με πλημμελήματα, τα οποία έχουν υφ’ όρον παραγραφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση της εισαγγελέα δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αιθρία». Σε όλη τη διάρκεια της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης τόσο το περιεχόμενο των ερωτήσεών της όσο και προτάσεις της έδειχναν τις προθέσεις της.

Έκανε δεκτά τα αιτήματα των χρυσαυγιτών που ζητούσαν κάθε τόσο τη σύλληψη των μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία, ακόμα και των φίλων του Φύσσα που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ερωτήσεις της κατέτειναν στην αποδόμηση του κατηγορητηρίου και των μαρτυρικών καταθέσεων.

Αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Την οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Π. Φύσσα, Μάγδας Φύσσα προκάλεσε η εν λόγω πρόταση.

Σε δήλωσή της έξω από το δικαστήριο ανέφερε:

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Πόσο να αντέξουμε;».

Που πας; Με μαχαίρωσες και φεύγεις;

Νωρίτερα στην αίθουσα, απευθυνόμενη προς την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου, ανέφερε:

«Στις 18 του μήνα ο Παύλος κλείνει 75 μήνες νεκρός. Τελικά σήμερα τον ξαναμαχαιρώσατε; Αιμορραγεί η πληγή του. Θα ήθελα να απαντήσει η κ. εισαγγελέας».

Δήλωση των δικηγόρων Πολιτικής Αγωγής

Σε δήλωση για την εισαγγελική πρόταση προέβησαν οι δικηγόροι Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, Α. Αντανασιώτης, Α. Βρεττός, Θ. Θεοδωρόπουλος, Μ. Μαλαγάρης, Χ. Στρατής, Τ. Σαπουτζάκης.

«Η πρόταση της Εισαγγελέα της έδρας κ. Αδαμαντίας Οικονόμου, στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη και προκλητική απέναντι στα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης και απέναντι στο αίσθημα δικαίου του λαού μας.

Βέβαια, η εν λόγω εισαγγελική πρόταση, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης όλα αυτά τα χρόνια, παίρνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα στάση της.

Η κ. Εισαγγελέας ουσιαστικά αποσιώπησε αλλά και διαστρέβλωσε το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που παρουσιάστηκε στην πολύχρονη αυτή ακροαματική διαδικασία, δηλαδή τις καταθέσεις των μαρτύρων, τα βίντεο, τα έγγραφα της δικογραφίας ακόμα και τις δηλώσεις των ίδιων των κατηγορουμένων.

Αναπαρήγαγε επί της ουσίας όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορούμενων ναζιστών, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να υιοθετήσει τόσο την δήλωση του Κασιδιάρη ότι:

«Η δολοφονία Φύσσα ήταν δολοφονία κατά της Χρυσής Αυγής»,

όσο και τον ισχυρισμό του Μιχαλολιάκου ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία Φύσσα αφορούσε δήθεν την ανάληψη της εκλογικής-πολιτικής φθοράς του κόμματος της Χρυσής Αυγής!

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες και δεν θεωρούμε ότι μπορεί να υιοθετήσει μια τέτοια προκλητική εισαγγελική πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση, ο ελληνικός λαός πρέπει να εντείνει την επαγρύπνηση και τον αγώνα του, για την απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όπως και των διαφόρων φασιστικών μορφωμάτων, που βγαίνουν μέσα από τα σπλάχνα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετούν αλλά και την καταδίκη της για τα βαριά εγκλήματα που έχει διαπράξει».

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε δήλωσή του για το θέμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό, επισήμανε:

«Αποτελεί πρόκληση για το λαϊκό αίσθημα, όπως επίσης αποτελεί και μεγάλη προσβολή η αγόρευση της κυρίας εισαγγελέα απέναντι στα θύματα, σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από αυτή τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση».

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εισαγγελικό θράσος: Πρόταση για αθώωση όλων των χρυσαυγιτών! (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 503 times, 1 visits today)