Print Friendly, PDF & Email

Σαρωτικός Παφίλης στη Βουλή: «Αλήθεια ποιον δουλεύετε;» (vid)

Απολαυστικός για ακόμη μια φορά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Σχολιάζοντας τα φληναφήματα περί «νέας αρχής», «επιστροφής στην κανονικότητα», «ελευθερίας να κανονίσουμετα του οίκου μας» κι άλλα παρόμοια που ακούγονται κατά κόρον με αφορμή τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Θανάσης Παφίλης έθεσε το ρητορικό ερώτημα:

«Έχουμε νέα αρχή, αλλαγή σελίδας ή εναλλαγή στην κυβέρνηση ενός άλλου κόμματος που θα πάρει τη σκυτάλη, θα συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση γιατί τώρα το κεφάλαιο σκληρά απαιτεί πειθαρχία για να αυξήσει τα κέρδη του;»

υπογράμμισε πως το μόνο που γίνεται είναι αλλαγή σελίδας στο ίδιο βιβλίο που είναι «Ευαγγέλιο» για όλα τα αστικά κόμματα, και γράφει καπιταλισμός, ΕΕ, μνημόνια και βαρβαρότητα.

«Από τους 750 μνημονιακούς νόμους πόσους θα καταργήσετε; Όσους και ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή κανέναν και μάλιστα θα φέρετε και χειρότερους».

τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας πως «κανονικότητα» είναι όλοι αυτοί οι νόμοι που κάνουν τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρήσεων.

Αναφέρθηκε καυστικά και στις νέες συστάσεις της Κομισιόν, που, όπως είπε, μεταφράζονται σε «κεφαλή δεξιά και βήμα χήνας».

Εξίσου σκωπτικός ήταν και για τα «καλλιστεία» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τοποιος θα κάνει τη χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα, ενώ μόνη λαϊκή αντιπολίτευση είναι το ΚΚΕ γιατί «δε μασήσαμε, δεν υποταχτήκαμε».

Κατώτατος μισθός και υποκατώτατη ξεφτίλα
Αποδόμησε το «παραμύθι» της «βιώσιμης ανάπτυξης», που είναι βιώσιμη μόνο για τους καπιταλιστές, την ώρα που ο λαός καλείται να κάνει θυσίες μέχρι να αυξηθεί η πίτα και να κερδίσει κάτι στη Δευτέρα Παρουσία.

Κάλεσε τη ΝΔ να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύριζα γιατί, όπως έγραψε κι ένας γνωστός δημοσιογράφος (εννοώντας τον Αλέξη Παπαχελά) έφερε το εκκρεμές από αριστερά προς το κέντρο και τη δεξιά.

Για του λόγου το αληθές, αναφέρθηκε σε διάφορα «επιτεύγματα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τις δεκάδες φοροαπαλλαγές και «εθελοντικές εισφορές» των εφοπλιστών, τον «πρωταθλητισμό» που έκανε στις ιδιωτικοποιήσεις, την καταστολή στο εργατικό κίνημα, τη νομιμοποίηση του νόμου Βρούτση που έγινε νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου, το 50+1 για τις απεργίες.

Κήρυξε πόλεμο στη διακήρυξη του υπουργού εργασίας Γιάννη Βρούτση για νέο συνδικαλιστικό νόμο, που με «μίσος», όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους σαν να ήταν εχθροί, στοχεύοντας σε τελειωτικά τσάκισμα των αγώνων τους.

Χρησιμοποιεί μάλιστα ως πρόσχημα την κάθαρση από συνδικαλιστική μαφία, λες και δεν τους ξέρουν στη ΝΔ, όπως σκωπτικά είπε ο βουλευτής.

Σε ίδιο ειρωνικό ύφος σχολίασε την πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία όλων των εργαζομένων για απεργία, από τον καναπέ ή με τον εργοδότη πάνω από το κεφάλι.

Πρότεινε μάλιστα στο Βρούτση να μετονομάσει το υπουργείο του σε «Υπουργείο Εργοδοσίας».

Μίλησε και για το περιβόητο ζήτημα της «ασφάλειας», που τόσο σήκωσε στην ατζέντα της η ΝΔ, λέγοντας πως το ΚΚΕ δεν υποτιμά την εγκληματικότητα, αλλά ζητά η αστυνομία να ασχολείται αποκλειστικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος κι όχι το χτύπημα των εργατικών αγώνων.

Παράλληλα διερωτήθηκε αν δεν είναι θέμα ασφάλειας ο μισθός και η μόνιμη δουλειά, καταλήγοντας πως ασφάλεια υπάρχει μόνο για τα κέρδη, ανασφάλεια σε όλα τα υπόλοιπα.

Ξεσκέπασε το ψεύδος περί «κοινωνικών εταίρων», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως τα πληρώματα φορολογούνται βαρύτερα από τους εφοπλιστές κι ότι ταξική πάλη θα υπάρχει όσο υπάρχουν τάξεις.

Τέλος, αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική, δήλωσε πως:

«Νόμιζα πως άκουγα τον κύριο Κατρούγκαλο, όταν μίλαγε ο κύριος Δένδιας»,

προσθέτοντας πως:

«Εμείς δε δενόμαστε στο αμερικανονατοϊκό άρμα, που ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγε στα ύψη και το έβαλε στο πλυντήριο».

Σαρωτικός Παφίλης στη Βουλή: «Αλήθεια ποιον δουλεύετε;» (vid)

Πηγές: Κατιούσα και 902.gr

(Visited 1.144 times, 1 visits today)