Print Friendly, PDF & Email

Το ΠΑΜΕ «διακοσμεί» υπουργεία «στολίζει» και υπουργούς! (vid)

Δυναμική η κινητοποίηση στην Αθήνα «Κάτω τα ξερά σας από την απεργία»

Μια μαζική και δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα, στο πλαίσιο των καθημερινών πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων που έχουν αποφασίσει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία εργαζομένων, ήταν η πρώτη απάντηση της εργατικής τάξης στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ώρες.

Το ΠΑΜΕ «διακοσμεί» υπουργεία «στολίζει» και υπουργούς

Η κινητοποίηση άρχισε με συγκέντρωση στην Ομόνοια κι ολοκληρώθηκε με παρέμβαση αντιπροσωπείας των διαδηλωτών στην ηγεσία του υπ. Εργασίας, η οποία για ώρα κρυβόταν και δεν εμφανιζόταν, ενώ λίγο νωρίτερα κρέμασαν γιγαντοπανό στην πρόσοψη του υπουργείου με σύνθημα:

«Κυβέρνηση – μεγάλο κεφάλαιο – ΕΕ ακούστε το καλά. Κάτω τα ξερά σας από την απεργία. Είναι εργατικό δικαίωμα».

Όταν η πορεία έφτασε έξω από το υπουργείο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων απαίτησαν να ανοίξουν τα κατεβασμένα ρολά και να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Καθώς το αίτημά τους έμεινε χωρίς απάντηση, άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες. Φωνάζοντας συνθήματα όπως:

«Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη» και «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», ανάρτησαν στην είσοδο του κτιρίου την επωνυμία που αρμόζει στα έργα και τις ημέρες του: «Υπουργείο ΔΝΤ – ΕΕ – εργοδοσίας».

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των σωματείων ανέβηκε στο γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου όπου ήταν μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

Το ΠΑΜΕ «διακοσμεί» υπουργεία «στολίζει» και υπουργούς

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι «είναι ντροπή, έβαλαν έναν νέο άνθρωπο με αποστολή να ξηλώσει το δικαίωμα στην απεργία» κι υπογράμμισαν ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ένα δικαίωμα για το οποίο γενιές και γενιές εργατών έχουν χύσει το αίμα τους.

Επισήμαναν επίσης προς την υπουργό:

«Tην παραγγελία που σας άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης να την πάρετε πίσω».

Το ΠΑΜΕ «διακοσμεί» υπουργεία «στολίζει» και υπουργούς! (vid)

Κατήγγειλαν ότι ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση είναι πανομοιότυπος με εκείνον που προετοίμαζε η ΝΔ επί υπουργίας Βρούτση, και ότι τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα τον ψηφίσει μαζί με τη ΝΔ, πρόκειται δηλαδή για «νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση».

Μάλιστα θύμισαν ότι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δικάζονται στις 18 Φλεβάρη για αντίστοιχη κινητοποίηση που είχαν κάνει στο υπουργείο Εργασίας το 2013.

Στο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων να πάρει πίσω τη ρύθμιση για την απεργία, η υπουργός απάντησε ένα ξερό «όχι», ενώ μάλιστα τους κούνησε το δάχτυλο επειδή – λέει – μαζεύτηκαν πολλά κανάλια…

Στη συνέχεια, η υπουργός επέλεξε να αποχωρήσει από το γραφείο παρά να απαντήσει στα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Αμέσως μετά την παρέμβαση της αντιπροσωπείας των σωματείων και των Ομοσπονδιών στο γραφείο της Ε. Αχτσιόγλου ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Οι εργαζόμενοι παρέμειναν αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ έγραψαν και σύνθημα στην είσοδο του υπουργείου που αναγράφει:

«Κάτω τα ξερά σας από την απεργία».

Παράλληλα με μεγάφωνα καλούσαν στην απεργία στις 12 Γενάρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις εκείνη την ημέρα.

Η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια με κεντρικό σύνθημα:

«Την απεργία δεν θα την καταργήσετε ό,τι νόμο κι αν ψηφίσετε».

Το ΠΑΜΕ «διακοσμεί» υπουργεία «στολίζει» και υπουργούς! (vid)

Πηγή: 902.gr

(Visited 379 times, 1 visits today)