Print Friendly, PDF & Email

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής (vid)

Η άθλια επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή σε βάρος του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος είπε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές του Ιούλη η ΝΔ θα φταίει το ΚΚΕ, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί κατά γράμμα τις ΠΑΣΟΚικές αθλιότητες.

Το κόμμα που μπορεί να ανήκεις χωρίς να το γνωρίζεις καν

Ήρθε να επιβεβαιώσει δηλαδή ότι η πολιτική ξεφτίλα ακόμα κι όταν έχει πιάσει πάτο, μπορεί να φτάσει ακόμα πιο βαθιά.

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως οι ΣΥΡΙΖΑίοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να επεξεργαστούν νέα επιχειρήματα στην επίθεσή τους ενάντια στο ΚΚΕ αλλά δανείζονται ατόφιες τις αθλιότητες που εκτόξευαν απέναντι στο Κόμμα τα στελέχη και τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ.

Το παιχνιδάκι αυτό παίζεται ήδη από τη δεκαετία του 1980, έχει όμως ενδιαφέρον να δούμε τις ομοιότητες με όσα λέγονταν στο σχετικό πιο πρόσφατο παρελθόν:

Το Φλεβάρη του 2007, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, λίγο πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, από το ίδιο βήμα που μίλησε ο Τσακαλώτος, από τη Βουλή, είπε το αμίμητο:

«Το ΚΚΕ είναι αριστερός ψάλτης της Δεξιάς».

Αυτό το είπε ο ίδιος άνθρωπος που είχε τοποθετήσει ως βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο!

Μήπως βλέπετε ομοιότητες με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ;

Στελέχη των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, με τους οποίους συνεργάστηκαν επί 4 χρόνια, τοποθετήθηκαν και τοποθετούνται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Φίλε Συριζαίε γιατί μας αφήνεις στα σκοτάδια;
Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής

Λίγες μέρες μετά, κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Π. Ευθυμίου, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Διαμαντοπούλου) με δηλώσεις τους ζητούν:

«Να τεθούν όρια στο ΚΚΕ».

Τον Ιούλη του 2007, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη, ο Θ. Πάγκαλος σε συνέντευξή του συνεχίζει την αθλιότητα λέγοντας ότι:

«Το ΚΚΕ λειτουργεί ενισχυτικά προς την κυβέρνηση όταν είναι η ΝΔ και καταστροφικά όταν είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει συμμαχία».

Τον Αύγουστο του 2009, δύο μήνες πριν από τις εκλογές, επανέρχεται η αθλιότητα και πάλι από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου.

Δηλώνει λοιπόν σε συνέντευξή του ότι το ΚΚΕ.

«Διευκολύνει την κυβέρνηση της ΝΔ».

Το κόμμα που μπορεί να ανήκεις χωρίς να το γνωρίζεις καν

Και συμπληρώνει:

«Η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται συχνά να ταυτίζει το κομματικό συμφέρον με τη διευκόλυνση της κυβέρνησης της ΝΔ. Και δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να εξηγήσει τη στάση της αυτή στους πολίτες. Είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που μένει σ’ αυτή την αδιέξοδη αντι-ΠΑΣΟΚ γραμμή».

Τον Οκτώβρη του 2009, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην αστική διακυβέρνηση, η εφημερίδα «Νίκη» βγαίνει με πρωτοσέλιδο:

«Τύμπανα πολέμου» στο Μαξίμου για το ΚΚΕ – Ποιες σκληρές εισηγήσεις δέχεται ο Γιώργος Παπανδρέου για να ακυρωθεί πολιτικά ο Περισσός – Ποιοι μιλούν για δούρειο ίππο της ΝΔ και τι εννοούν με τη φράση «αριστερός ψάλτης της δεξιάς».

Την πρωτοσέλιδη αθλιότητα συμπλήρωνε φωτογραφία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ να ανταλλάσσει χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό σε εκδήλωση για το Πάσχα σε στρατόπεδο του Λεκανοπεδίου, προκειμένου να δημιουργεί συνειρμούς αλήθειας η σάπια ΠΑΣΟΚική αθλιότητα περί «αριστερού ψάλτη της ΝΔ».

…και μετά ήρθε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

Όπως είναι γνωστό, μετά από όλα τα παραπάνω, το 2011, έχουμε την πρώτη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ., ενώ το 2012 έχουμε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Βεβαίως, μετά τις εκλογές του 2015, είχαμε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλαδή, οι δήθεν «αριστεροί» συνεργάστηκαν με τους ακροδεξιούς για τέσσερα χρόνια.

Άστραψε ο Παφίλης - Η ξεφτίλα της «πυρηνικής αριστεράς»

Όλες αυτές οι αστικές κυβερνήσεις κατεδάφισαν εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Ψήφισαν τρία μνημόνια, το τελευταίο μάλιστα, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Από το 2007 μέχρι το 2019 οι επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ συνεχίστηκαν. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Τσακαλώτου, εξέφρασε τέτοιες απόψεις.

Πριν από τις ευρωεκλογές του 2014 και τις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την αρχή, συνεχίζοντας από εκεί που άφησε το ΠΑΣΟΚ το νήμα της αντιΚΚΕ αθλιότητας.

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής

Έτσι, ο Θ. Καρτερός, που τότε αρθρογραφεί στην «Αυγή», γιατί εδώ και πολύ καιρό είναι στο επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, αναπαράγει (19/10/2014) το γνωστό επιχείρημα ότι:

«Το ΚΚΕ βάζει πλάτη στη ΝΔ»,

ζηλεύοντας προφανώς τα περί «δεκανικιού της δεξιάς» του αυριανισμού και του αλήστου μνήμης Γιαννόπουλου ή τα περί «αριστερού ψάλτη» του Γ. Παπανδρέου.

Για να το αποδείξει αυτό, μάλιστα, επικαλείται ότι Νεοδημοκράτες βουλευτές χειροκρότησαν την κριτική που άσκησε η Αλ. Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διά ταύτα το ζήτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε όπως και από τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, μπαίνει ως εξής:

Ή είσαι με τον ΣΥΡΙΖΑ ή είσαι με τη ΝΔ.

Μετά από όλα αυτά, αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο γρήγορα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα μετατρέψουν τη δεδομένη στρατηγική τους σύγκλιση στο τσάκισμα του λαού σε κυβερνητική συνεργασία…

Ενδεχόμενο που ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ανοιχτό, εάν προκύψει κάποιο κορυφαίο εθνικό ζήτημα.

Σαν εκείνο δηλαδή που οδήγησε στις συγκυβερνήσεις του 2011 και του 2012…

Πηγή: Ριζοσπάστης

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής

Μήπως με την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει το δρόμο για τη ΝΔ;

Αν κάποιος δικαίωσε και ξέπλυνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του και άρα «άνοιξε το δρόμο» για την επικείμενη κυβερνητική εναλλαγή, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτός με την πολιτική του έσπειρε απογοήτευση, παραίτηση, υποταγή στο «ρεαλισμό» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αναπαρήγαγε με τη στάση του τη λογική «όλοι είναι ίδιοι»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγορεί το ΚΚΕ, είναι αυτός που μαζί με τη ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, συνεχίζοντας το έργο της δικής της κυβέρνησης, για να εφαρμόσει τα απανωτά πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων.

Νωπές είναι άλλωστε οι αποκαλύψεις ότι ακόμα και το 2015 είχε ανοίξει η συζήτηση για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, προκειμένου να μην υπάρχει ούτε η παραμικρή υπόνοια στους «θεσμούς» ότι δεν θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το τρίτο μνημόνιο.

Τελικά αποδείχτηκε ότι και μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να το υλοποιήσει μέχρι κεραίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ εμβληματικούς νόμους υπέρ του κεφαλαίου, όπως αυτόν για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, αλλά και για τη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τις κυβερνήσεις με ουσιαστική απαγόρευση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Αντίστοιχα, μαζί ψήφισαν τις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, τα προνόμια στους εφοπλιστές, τα δωράκια στους φαρμακοβιομήχανους, τις μειώσεις φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη, τις εισφοροαπαλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ο.κ.

Αν βγει ο Κούλης... την βάψαμε

Ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη ΝΔ ψηφίζει το 90% των ευρωενωσιακών αποφάσεων στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίες εφαρμόζονται στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που βιώνει ο λαός μας.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αυτή που έκανε υπουργούς της πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε όλα τα μνημόνια, δίνοντας «αριστερό» άλλοθι στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων από τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε μια σειρά δήμους αλληλοστηρίζονταν στις τοπικές εκλογές, ανταλλάζοντας στελέχη μεταξύ τους, με το λαό να βλέπει τους χτεσινούς εχθρούς να γίνονται φίλοι.

Από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδόθηκαν σε μάχη για να μην επανεκλεγούν οι κομμουνιστές δήμαρχοι, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτά της Αττικής στον β’ γύρο, αλλά και της Ικαρίας στον α’ γύρο, όπου στήριξαν τον ίδιο υποψήφιο απέναντι στο συνδυασμό του ΚΚΕ.

Μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεσμεύονται ότι θα σταθούν «σπαθί» στις «υποχρεώσεις» της χώρας απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ότι θα πιάνουν τις ΝΑΤΟικές νόρμες από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Ανταγωνίζονται» για το ποιος είναι ευρωΝΑΤΟικότερος από τον άλλον.

Από κοινού διαβεβαιώνουν ότι θα συνεχίσουν να βάζουν πλάτη για να προχωρούν τα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ στην περιοχή, διαθέτοντας βάσεις, προσωπικό και μέσα, και γι’ αυτό και οι δυο παίρνουν τα εύσημα από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που επιβραβεύει τη «συναντίληψή» τους.

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής

Ποιος, λοιπόν, είναι αυτός (;;) που έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ να διεκδικεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια από τον ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτή της προσφέρεται με βαριά καρδιά;

Το ΚΚΕ, που είναι συνεπής αντίπαλος όλων των αστικών κυβερνήσεων, που η μία συνεχίζει από εκεί που σταματάει η προηγούμενη, και κυρίως του κοινού τους αντιλαϊκού σχεδίου που μαζί υπηρετούν είτε ως κυβερνήσεις είτε ως αντιπολιτεύσεις;

Ή ο ΣΥΡΙΖΑ, που εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ και μάλιστα στο όνομα της «αριστεράς»;

Βεβαίως, η βρωμιά αυτή απέναντι στο ΚΚΕ δεν είναι ανακάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για την ξινισμένη σούπα που ανακάτευε κάθε τόσο το ΠΑΣΟΚ τις περασμένες δεκαετίες, που ήταν ο βασικός εκφραστής της σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας.

Αυτή την παλιοσυνήθεια κληρονόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα σωρό άλλες από το ΠΑΣΟΚ.

Θυμίζουμε ότι τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 2015, ζητώντας τη στήριξη του ΚΚΕ στην τότε κυβερνητική εναλλαγή, ώστε να παραλάβει τη σκυτάλη από τη ΝΔ, και τελικά αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο το ΚΚΕ που έλεγε ότι θα συνεχίσει ως χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής
Πρωτοσέλιδο Αυριανής 1989…Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής

Τα ίδια έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και στο δημοψήφισμα του 2015, κατηγορώντας το ΚΚΕ ότι «σιγοντάρει το ΝΑΙ» και τελικά αποδείχθηκε ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που είπε ένα μεγαλοπρεπέστατο «ΝΑΙ» στο τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, ακυρώνοντας σε μια νύχτα το «ΟΧΙ» που έβγαλαν οι κάλπες.

Τα ίδια λέει και σήμερα, προσπαθώντας να κρατήσει με ψευτοδιλήμματα εγκλωβισμένο εργατικό – λαϊκό κόσμο στη λογική του «μικρότερου κακού», ώστε να εξουδετερώσει τις όποιες αντιστάσεις στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη συνεπής δύναμη, ικανή να οργανώσει τη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα απέναντι σε κυβερνήσεις – κεφάλαιο – ΕΕ.

Αποτελεί «δυνατό χαρτί» για το λαό το γεγονός ότι το ΚΚΕ από θέσεις αρχής δεν στηρίζει οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, όποιο όνομα κι αν έχει αυτή.

Αποτελεί εγγύηση ότι το Κόμμα θα συνεχίσει να είναι δύναμη κρούσης στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για να μπουν εμπόδια στα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, για να διεκδικηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,

και πάνω απ’ όλα ότι είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να λέει στο λαό πως υπάρχει ελπίδα, πως υπάρχει πραγματικά φιλολαϊκή διέξοδος σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την εξουσία τους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ανασύρουν ατόφιες πασοκικές αθλιότητες παλιάς κοπής (vid)

Επιμέλεια: Ομάδα ¡H.lV.S!

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 656 times, 1 visits today)