Print Friendly, PDF & Email

Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?» (vid)

Το ΚΚΕ είναι όπως είναι, γιατί έτσι θέλουμε εμείς. Τα μέλη, οι φίλοι κι οι οπαδοί του. Κι αν δεν ήταν έτσι που το θέλουμε, θα φτιάχναμε ένα όπως το θέλουμε. Δηλαδή ένα ΚΚΕ. Ενάντια σε κάθε δεξιά. Δεξιά κανονική δεξιά ή δεξιά που παριστάνει την «αριστερή», σαν εσένα, τον Τσίπρα, το Βαρουφάκη και τους άλλους μασκαράδες

Ρωτάω, γιατί είμαι κι εγώ ένας από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ που μας καλείς ή «να πιέσουμε το ΚΚΕ να αλλάξει γραμμή», ή «να μην ψηφίσουμε ΚΚΕ».

Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?»Δες τώρα τη σημειολογία:

Ο εγγονός του στρατηγού Τσακαλώτου που πολεμούσε λυσσαλέα το ΔΣΕ (με αμερικάνικες Ναπάλμ), ο υπουργός της Μέρκελ, της ΕΕ και του Τσίπρα, αυτός που κοκορευόταν στα αφεντικά του ότι εφάρμοσε και τα τρία μνημόνια, καλεί εμένα στο όνομα της αριστεράς για οτιδήποτε.

Ούστ ρε! Μάλλον πήραν τα μυαλά σου πολύ αέρα.

Άκου λοιπόν Ευκλειδάκο:

1. Είναι καιρός να δεις ότι δεν σε ακούει πιά κανείς;

Π.χ. θα έπρεπε από τις ευρωεκλογές να δεις ότι όχι μόνο δεν πείθεις ούτε τους δικούς σου, αλλά αντίθετα αυτοί φεύγουν τρέχοντας προς κάθε κατεύθυνση, ακόμα και προς τη ΧΑ.

Απόρροια φυσικά της φασιστοτροφικής πολιτικής σας.

Εμείς Ευκλειδάκο, δεν σας ακούσαμε ούτε το 2015. Θαρρείς πως έχεις ελπίδα να σας ακούσουμε τώρα;

Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?»

Μετά από την πλήρη αποκάλυψη της τετραετίας σας για το τι είδους «αριστερό» είναι το δεξιό σοσιαλδημοκρατικό φιλελεύθερο κόμμα σου της υποτέλειας;

2. Το ΚΚΕ είναι όπως είναι, γιατί έτσι θέλουμε εμείς.

Τα μέλη του, οι φίλοι του και οι οπαδοί του π.χ. σαν εμένα.

Κι αν δεν ήταν έτσι που το θέλουμε, θα φτιάχναμε ένα όπως το θέλουμε. Δηλαδή ένα ΚΚΕ.

Κι έχει ευτυχώς το ΚΚΕ αυτή την πολιτική, γιατί είναι σωστή. Ενάντια σε κάθε δεξιά.

Δεξιά κανονική δεξιά ή δεξιά που παριστάνει την αριστερή, σαν εσένα, τον Τσίπρα, το Βαρουφάκη και τους άλλους μασκαράδες.

Ενάντια σε κάθε πολιτική που γονατίζει μπροστά στην ΕΕ, στους «θεσμούς», στο ΝΑΤΟ, στον Τραμπ, όπως κάνατε 4 χρόνια τώρα.

Με μια πολιτική με κριτήριο μοναδικό τα λαϊκά συμφέροντα κι όχι τις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, του καπιταλισμού.

Όσοι ψήφισαν ΚΚΕ ψήφισαν αγώνα και όχι συναλλαγή3. Έχουμε λοιπόν βαθιά την πεποίθηση, ότι δε χρειάζεται να αλλάξει το κόμμα μας

στα χαρακτηριστικά του, στη στρατηγική ή την πολιτική του.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του άλλωστε είναι, που δεκαετίες τώρα, δικαιώνουν τις πολιτικές του προβλέψεις, για τη χώρα, για την Ευρώπη, για τη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και τη μέση Ανατολή, για την κρίση.

Αλλά και για το τι κουμάσι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν υπήρχε λόγος άλλωστε να αλλάξει το ΚΚΕ, σίγουρα δε θα ήταν στην κατεύθυνση που μας προτείνεις εσύ, αλλά στην κατεύθυνση της ακόμα καλύτερης εφαρμογής και προπαγάνδισης της πολιτικής που έχει.

4. Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?»

Όμως, με πολύ αυτοπεποίθηση, απευθύνεσαι σ’ εμένα; 

Με ποιο τουπέ μου λες ότι δεν έχουμε το δικαίωμα της γνώμης; Ή ότι μπορούμε να έχουμε γνώμη, αρκεί αυτή να είναι ίδια με τη δική σας;

Π.χ. μπορώ εγώ να έχω τη γνώμη ότι είστε ίδιοι κι απαράλαχτοι με τους δεξιούς;

Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?»Μπορώ να πιστεύω ότι αυτά τα οικονομικά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου που περάσατε εσείς, οι σαμαροβενιζέλοι δε μπορούσαν να το κάνουν στον αιώνα τον άπαντα;

Ότι τα δωράκια στον Τραμπ και στο ΝΑΤΟ που κάνατε και τα μπράβο που εισπράξατε, ο Κούλης δε μπορούσε να τα δει ούτε στον ύπνο του;

Μπορώ; Αν μπορώ, τότε άντε «να πηδηχτείς από το παράθυρο» ρε Μουσολινάκο.

5. Προφανώς βέβαια εννοείς ότι όποιος δεν είναι μαζί σας είναι με τον εχθρό.

Έτσι έλεγαν κι ο Μπους, ο Τραμπ, ο Παπανδρέου, οι Δεξιοί, ο Τσίπρας.

Τώρα και ο Τσακαλώτος.

Το λέγατε κι όλο τον καιρό, όταν καταψηφίζαμε τις προτάσεις σας.

Σας είδαμε π.χ. στη βουλή να λέτε «αύξηση του κατώτατου μισθού» το «νόμο Βούρτση» και να μας εγκαλείτε που δεν το ψηφίσαμε.

Να προτείνετε μια ενισχυμένη αναλογική και να μας εγκαλείτε γιατί προτείναμε την απλή και άδολη αναλογική.

Δήλωση – έκπληξη στήριξης στο ΚΚΕ από το Δημήτρη ΜπελαντήΝα απορρίπτετε όλες τις δεκάδες προτάσεις νόμου που κατέθετε το ΚΚΕ στη βουλή από την πρώτη μέρα και να μας κατηγορείτε ότι δε ψηφίζουμε τις προτάσεις σας,

Έχουμε γνώμη για όλα αυτά τα θέματα. Τη γνώμη των συμφερόντων της εργατικής τάξης.

Κι έχουμε να σηκώσουμε δυνατή τη φωνή της.

Αλλά δεν «τυχαίνει» να ταιριάζει η γνώμη μας με τη δική σας, την κατ’ εντολήν (ή έστω με την άδειά) της ΕΕ δήθεν «πρόοδο».

6. Όσο για τους όρους και τους φόβους, έχω να σου προτείνω δυο παλιότερα κείμενά μου στην Κατιούσα, για το τι είναι δεξιά και τι είναι αριστερά σήμερα:

Α. «Τί είναι σήμερα Δεξιά;» και Β. «Τί είναι αριστερά σήμερα» («Φίλε Συριζάκο δώσε μας τα φώτα σου»).

Μάνος Δούκας

Σε μένα απευθύνεσαι Ευκλείδη; «Are you talking to me?»

Και η απάντηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου

Ροβεσπιέρος

(Visited 1.103 times, 1 visits today)