Print Friendly, PDF & Email

ΚΝΕ Περιστερίου προς Κούλη: «Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε ψυκτικοί»

Αποστομωτική απάντηση στην επίκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «παιδί από το Περιστέρι», που προορίζεται για ψυκτικός ή επισκευαστής ανελκυστήρων, ωσάν να ήταν κάτι υποτιμητικό ή λες και δε σπουδάζει επειδή «δεν παίρνει τα γράμματα», έδωσαν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο Περιστέρι.

Σχολιάζοντας καυστικά τη δήλωση του αρχηγού της ΝΔ, η οργάνωση καυτηριάζει και την απόπειρά του να εμφανίσει τη νεολαία των λαϊκών γειτονιών ως ευεπίφορη στο φασισμό, την ώρα μάλιστα που έχει μαζέψει εξέχοντα ακροδεξιά μπουμπούκια στο κόμμα του και στο Περιστέρι στηρίζει επίσημα το νυν δήμαρχο Παχατουρίδη, που πριν λίγους μήνες φωτογραφιζόταν στα Θεοφάνεια στο πλευρό του Γερμενή της Χρυσής Αυγής.

ΚΝΕ Περιστερίου προς Κούλη: «Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε ψυκτικοί»
ΚΝΕ Περιστερίου προς Κούλη: «Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε ψυκτικοί»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Για την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για 7ήμερη εργασία δεν χρειάζονται σχόλια. Απλά συναγωνίζεται τον Σύριζα που κατήργησε την κυριακάτικη αργία για το ποιος θα υλοποιήσει καλύτερα την πολιτική της ΕΕ.

Προσβάλλουν όμως τη νεολαία του Περιστερίου 2 σημεία της ομιλίας του στα οποία αυτολεξεί ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

Πρώτο: «Σκέφτομαι το νέο παιδί στο Περιστέρι, που είναι 20 χρονών και θέλει να βρει μια δουλειά ως ψυκτικός ή να επισκευάζει ανελκυστήρες… Αυτή η συζήτηση αφορά και τα νέα παιδιά που δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο».

Επειδή σκέφτεστε πολύ αυτά τα παιδιά ψηφίσατε το 3ο μνημόνιο μαζί με το Σύριζα, μειώσατε αλλεπάλληλα μισθούς και συντάξεις των γονιών μας, υποστελεχώσατε την τεχνική εκπαίδευση, χαρίζετε απλόχερα μαζί με την κυβέρνηση φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και επιδοτείτε τους εργοδότες για να πληρώνουν 400 ευρώ μισθό;

Τσίπρας - Κούλης

Τα νέα παιδιά που δεν πάνε στο πανεπιστήμιο δεν είναι από επιλογή. Αλλά γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ταξικό σχολείο που το έχετε μετατρέψει σε εξεταστικό κέντρο και γίνεται ακόμα χειρότερο με την ψήφιση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου.

Δεν ξέρουμε αν στους κύκλους των επιχειρηματιών και των εφοπλιστών που συναγελάζεστε εσείς και ο κ. Τσίπρας, είναι ντροπή να είσαι ψυκτικός και επισκευαστής ανελκυστήρων.

Εμάς είναι τιμή μας και καμάρι μας γιατί με την δουλεια και τον ιδρώτα μας παράγουμε τον πλούτο όλης της χώρας!

Δεύτερο: «Ξέρω επίσης πως αυτά τα νέα παιδιά έλκονται από ακραίες απόψεις και από απόψεις που τονίζουν ένα στείρο εθνικισμό».

Αποτελεί πρόκληση να αναφέρεται στη νεολαία του Περιστερίου, ότι έλκεται από εθνικισμό.

Στο Περιστέρι της Αννας Παρλιάρου, μιας 16χρονης ΕΠΟΝίτισσας που υπέστη φρικτά βασανιστήρια χωρίς να προδόσει τους συντρόφους της, στο Περιστέρι των Μπλόκων, των μεγάλων ταξικών αναμετρήσεων στα οποία οι νέοι Περιστεριώτες πρωτοστάτησαν.

Αυτό είναι το Περιστέρι μας!

Μάλλον κρίνει εξ’ ιδίον, που έχει «μαζέψει» στη ΝΔ τον Αδωνη, τον Βορίδη και διάφορα άλλα φασιστοειδή, μήπως καταφέρει και ψαρέψει στα βρωμόνερα της ΧΑ.

ΚΝΕ Περιστερίου προς Κούλη: «Τιμή μας και καμάρι μας να είμαστε ψυκτικοί»

Επιπλέον η υποκρισία ξεπερνά κάθε όριο, γιατί όλο το Περιστέρι γνωρίζει πως οι φασίστες της εγκληματικής, ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχουν βρει καταφύγιο και θαλπωρή μέσα στο ψηφοδέλτιο του Παχατουρίδη που στηρίζει επίσημα η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτοί τους κρύβουν για να συνεχίσουν το εγκληματικό, ρατσιστικό τους ρεσιτάλ ενάντια σε πρόσφυγες, κατατρεγμένους και μετανάστες, την ίδια ώρα που έκαναν πλάτες σε αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτό το ψηφοδέλτιο ήταν υποψήφιος πριν κάποια χρόνια ο κλαψιάρης Μπούκουρας, πρώην βουλευτής Κορινθίας των φασιστών.

Πριν 3 μήνες ο Παχατουρίδης φωτογραφίζονταν στον αγιασμό στο κολυμβητήριου στο Λόφο Αξιωματικών δίπλα στον υπόδικο Γερμενή της Χρυσής Αυγής.

Τα όνειρα των νέων ανθρώπων για ζωή χωρίς ανεργία, για δουλειά με δικαιώματα σε ό,τι και αν διαλέξουν να κάνουν, για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και φτώχεια, για μια ζωή με ελεύθερο χρόνο να απολαμβάνουν τους κόπους της εργασίας τους, δεν χωράνε στα στενά όρια της πολιτικής της «δίκαιης» ή βιώσιμης ανάπτυξης, της προοπτικής, του ευρωμονόδρομου.

Παχατουρίδης - Γερμενής στο Περιστέρι
Ο Γερμενής (αριστερά) καμαρωτός μαζί με τον δήμαρχο Παχατουρίδη και εκπροσώπους του Σύριζα και του Κινάλ

Να δώσει απάντηση η νεολαία με αντισυστημική, αγωνιστική, αντιφασιστική ψήφος. Να στηρίξει το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση!

Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!».

Πηγή: Κατιούσα

(Visited 997 times, 1 visits today)