Print Friendly, PDF & Email

Τρεχάτε «αριστεροί» – Λύκος στα πρόβατα!

Ξαναθυμήθηκε ο Σύριζα το «αριστεροχώρι»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη αντιφασιστική που μπορεί να καθοδηγήσει όλο το αντιφασιστικό κίνημα»

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

λένε οι Συριζαίοι και ονειρεύονται ένα προεκλογικό «αντιφασιστικό και μπλα μπλα μπλα μέτωπο».

Αλλά αν δικάζανε τους υπεύθυνους της αναβίωσης του φασισμού στη χώρα, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν από τους βασικούς κατηγορούμενους, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τα κανάλια, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές κλπ.

Γιατί οι κυβερνήτες του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας, είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για αντιφασισμό. Να γιατί:

Η Δίκη της Χ.Α.

Χρυσή Αυγή

Έχουν την πλήρη ευθύνη που αποφυλακίστηκαν οι μισοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου, γιατί δεν βρήκαν …κατάλληλη αίθουσα για τη δίκη.

Είναι υπεύθυνοι γιατί καθυστερεί η δίκη τόσο πολύ.

Είναι πολιτικοί προϊστάμενοι της δικαιοσύνης που αφήνει ελεύθερο το Ρουπακιά, αθωώνει τον Κασιδιάρη ό,τι κι αν κάνει, αθωώνει το Μιχαλολιάκο, αθωώνει το Μπαρμπαρούση για μια επίθεση στη λαϊκή που την είδε όλη η Ελλάδα στην τηλεόραση.

Και μη μου πει κανείς «ανεξάρτητη δικαιοσύνη».

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Αφού είναι κυβέρνηση ας νομοθετήσουν. Ας ψηφίσουν νόμους που να παρεμποδίζουν αυτές τις αθωώσεις, αναστολές και αποφυλακίσεις όλων των επιτήδειων.

Τρεχάτε «αριστεροί» – Λύκος στα πρόβατα! Οι «απόψεις» κι οι τελετές

Είναι δικός τους ο Παρασκευόπουλος, τέως Υπουργός δικαιοσύνης που έχει την ευθύνη της αποφυλάκισης του Ρουπακιά και που μιλούσε για

«Σύγκλιση και με τη Χρυσή Αυγή, αν συμμορφωθεί!»

Είναι δικός τους ο Μπαλαούρας που έκανε δηλώσεις συμπάθειας στη ΧΑ.

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Δικός τους είναι κι ο πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης, που όταν ήθελε να περάσει τον εκλογικό νόμο και χρειαζόταν 200 ψήφους μιλούσε για:

«Ευπρόσδεκτες ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Είναι αυτοί που ξέπλυναν τη Χρυσή Αυγή, με φωτογραφίες, παρέα με τους Παπάδες και τους Κασιδιάρηδες, στο Καστελόριζο, στην υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην υποδοχή των οστών πεσόντων της Κύπρου, σε κάθε ευκαιρία.

Τρεχάτε «αριστεροί» – Λύκος στα πρόβατα! Η συγκυβέρνηση

Είναι αυτοί που είχανε στήριγμα τον Καμμένο. Αυτόν που έφυγε από την συγκυβέρνηση, λόγω ακροδεξιότερων απαιτήσεων που είχε κι έτρεξε αμέσως να γίνει αρχηγός ακροφασιστικού κόμματος.

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Αφού πρώτα, με το ακροδεξιό του κριτήριο, στήριζε την ακροδεξιά «αριστερά» τους.

Είναι αυτοί που είχαν σύμμαχο και συνεταίρο τον Καμμένο για 4 χρόνια. Όχι το φασίστα που έφυγε νωρίς, αλλά το φασίστα που έμεινε μέχρι τις παραμονές των εκλογών.

Είναι αυτοί που έχουν υπουργούς την Παπακώστα («οι πρόσφυγες είναι σαν τις κατσαρίδες») και τον Μπόλαρη (που κυνηγούσε οροθετικές), μαζί με όλους τους δεκάδες παλαιοδικοματικούς υπουργούς τους.

Το μεταναστευτικό

Είναι αυτοί που διατήρησαν το τείχος του Έβρου, τη Μόρια και τα άλλα στρατόπεδα στα νησιά.

Αυτοί που εφάρμοσαν τα «Δουβλίνα» κι υπέγραψαν τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Υπεύθυνοι για την κατά γράμμα εφαρμογή των αντιμεταναστευτικών νόμων της ΕΕ που εγκλωβίζουν στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες, τους κρατάνε εδώ στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης» χωρίς ελπίδα και δημιουργούν προβλήματα ζωής και σε αυτούς και στους νησιώτες.

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Που δεν τους δίνουν χαρτιά να πάνε να βρούνε τις άλλες μισές τους οικογένειες όπου είναι κι όπου θέλουν.

Είναι κυβέρνηση στη χώρα όπου η δικαιοσύνη αθώωσε τους πιστολέρο της Μανωλάδας.

Που η επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ έχουν ξεχάσει να περάσουν από κει και η κυβέρνηση έχει ξεχάσει να επανεκδώσει χαρτιά στους μετανάστες, δυο χρόνια τώρα μετά από τότε που τους τα έκαψαν μαζί με τον καταυλισμό τους οι μπράβοι των αφεντικών της φράουλας.

Τρεχάτε «αριστεροί» – Λύκος στα πρόβατα! Με «αντιφασιστικά» ΜΑΤ και Αύρες

Είναι αυτοί που έχουν «κρυφό καμάρι» την αστυνομία και τέσσερα χρόνια ξέχασαν να ψάξουν τι έχει ο κόσμος  «τούμπανο» για το 4ο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας.

Αύρες

Αυτοί που ακόμα περιορίζονται να βγάζουν «αντιρατσιστικές» ανακοινώσεις κάθε φορά που βγαίνει από κει μέσα ένας νεκρός ή βασανισμένος μετανάστης. Λες και κυβερνάει κάποιος άλλος.

Είναι αυτοί που έχουν αναβαθμίσει τα ΜΑΤ και τις Αύρες, σε πρεσβευτές άσκησης κυβερνητικής πολιτικής στο δρόμο. Κι όποιον πάρει ο χάρος.

«Στρατηγέ μου: Ιδού ο στρατός σας», λένε πάλι οι «Μεντεσέδες»

Είναι αυτοί που δικαιώνουν την πολιτική της λιτότητας, των μνημονίων, της εκμετάλλευσης, των προνομίων στο κεφάλαιο, της υποτέλειας στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, στις ΗΠΑ.

Είναι αυτοί που κάνουν ό,τι τους λέει ο Τράμπ και παίρνουν βραβεία γι’ αυτό.

Είναι αυτοί που φέρνουν νέες βάσεις και πυρηνικά στη χώρα. Νέες αλυσίδες εξάρτησης. Νέους κινδύνους πολεμικής εμπλοκής.

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Τραμπ

Είναι αυτοί που δικαιώνουν τους προπάτορες της ΧΑ στο μετεμφυλιακό κράτος που έλεγαν στον Βαν Φλιτ «ιδού ο στρατός σας». Το ίδιο λένε σήμερα κι αυτοί στον Πάϊατ.

Τρεχάτε «αριστεροί» – Λύκος στα πρόβατα! Πότισαν τη ρίζα του φασισμού

Είναι αυτοί που υπηρέτησαν τη μάνα του φασισμού: Την οικονομία της αγοράς, του καπιταλισμού, της ανταποδοτικότητας, των ευκαιριών.

Κλώσησαν τα αυγά του φιδιού, συνεχίζοντας να κάνουν κριτήριο των πάντων το κέρδος και το κόστος.

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Αν όλα μετριούνται έτσι, τότε οι ανάπηροι, οι άρρωστοι, οι αδύναμοι, οι φτωχοί, οι μαθητές κι οι σπουδαστές, πάντα όλοι αυτοί είναι «κόστος» για την οικονομία και την «κοινωνία» (όπως την αντιμετωπίζουν αυτοί).

Άρα; Την άλλη μισή σκέψη την διατυπώνει ο Μιχαλολιάκος και μιλά πολύ… «φυσιολογικά» για τον «καιάδα».

Κι έσπειραν έτσι απογοήτευση κι απελπισία στους αριστερούς.

Έκαναν την ελπίδα κάποιων οπαδών τους να γίνει εφιάλτης ενσωμάτωσης.

Συνέβαλλαν αποφασιστικά στη δεξιά στροφή ολόκληρης της κοινωνίας, πρώτα από όλα με τη μετατόπιση του δικού τους κόμματος πολλά μίλια δεξιότερα από ότι έλεγαν (καμία έκπληξη δεν ήτανε αυτό για μένα) κι απ’ ότι πίστευαν οι οπαδοί τους.

Τρεχάτε «αριστεροί» - Λύκος στα πρόβατα

Εξωτερική πολιτική

Είναι αυτοί που θεωρούν στρατηγικό σύμμαχο το Ισραήλ και πουλάνε την Παλαιστίνη μαζί με κάθε έννοια ηθικής που είχε απομείνει στους οπαδούς τους.

Μάνος Δούκας

(Visited 416 times, 1 visits today)