Print Friendly, PDF & Email

Ο Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ – Έπεται η αποκήρυξη του Γαλιλαίου;

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΝΕ

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.

Ο Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ – Έπεται η αποκήρυξη του Γαλιλαίου;Τον Μητροπολίτη Άνθιμο που πλέον όλων των άλλων «αμαρτιών» του δήλωνε εν έτει 2018 από άμβωνος:

«Μην ακούτε τι σας λένε, ότι έχουν πάει στο φεγγάρι ή ότι υπάρχουν άλλοι πλανήτες. Ο συνομιλητής μου μού είπε ότι τα συμπεράσματα των νέων επιστημόνων δεν έχουν κατατεθεί ακόμα»,

επικαλούμενος συνομιλία του με διαπρεπή επιστήμονα, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Σύμπτωση, σαν σήμερα το 1969 η πρώτη γάτα περπάτησε στο φεγγάρι, κάτι που μάλλον αγνοούν στο Ανθίμειο (όπως πρέπει να μετονομαστεί) Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η τελετή αναγόρευσής του, όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ, πραγματοποιήθηκε το Επισκοπείο τής Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας αλλά και του Πρύτανη του ΑΠΘ.

Ο Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ – Έπεται η αποκήρυξη του Γαλιλαίου;Αξίζει να σημειωθεί πως σχετικά με την αναγόρευση του Μητροπολίτου Άνθιμου σε Επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση-προαναγγελία ούτε από το Πανεπιστήμιο ούτε από τη Μητρόπολη, φοβούμενοι την κατακραυγή τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και των φοιτητών.

Υπενθυμίζεται πως ο Μητροπολίτης Άνθιμος είχε προγραμματιστεί να ανακηρυχτεί επίτιμος Διδάκτορας τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο η σχετική εκδήλωση είχε αναβληθεί τότε, ενώ προκλήθηκαν και έντονες αντιδράσεις.

Εκείνη τη χρονιά βέβαια το ΑΠΘ είχε τιμήσει, αναγορεύοντας τον σε επίτιμο Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ, έναν απ’ αυτούς που ματώσαν το λαό, τον έριξαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ, επικεφαλής της Κομισόν.

Και σήμερα, θα αφιερώσουμε στην Πρυτανεία του  Ανθίμειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το δίστιχο του Κώστα Βάρναλη:

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα

Αυτά συμβαίνουν σε ένα Πανεπιστήμιο που θέλουν μέσα τις δυνάμεις καταστολής και έξω την επιστήμη.

Ο Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ – Έπεται η αποκήρυξη του Γαλιλαίου;
Σχόλιο της ΚΝΕ

Ο Άνθιμος επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ – Έπεται η αποκήρυξη του Γαλιλαίου;Την ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ, από τις πρυτανικές αρχές δεν μας εκπλήσσει!

Άλλωστε, έχει αποδείξει την επιστημονική του κατάρτιση με τις δηλώσεις του «δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες, αλλά μόνο η γη!»

Έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα που περιλαμβάνει από τους τέως βασιλείς Φρειδερίκη και Παύλο μέχρι τον πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν που ματοκύλισε το λαό μας με βόμβες Ναπάλμ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, μέχρι πιο πρόσφατα το 2017, ακόμη και του πρώην προέδρου της Κομισιόν Γιούνκερ!

Το αστικό πανεπιστήμιο του ανορθολογισμού, της μισής και κομματιασμένης γνώσης, της επίσημης διδασκαλίας του συστήματος ότι «τίποτα δεν αλλάζει», ότι το σύστημα που ζούμε είναι αιώνιο, είναι λογικό ότι θα βρίσκει και θα βραβεύει τέτοιου τύπου διδάκτορες:

Καθηγητές της υποταγής και της αμάθειας!

ΑΠΘΑυτό το πανεπιστήμιο θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ, της δήθεν «αριστείας» και της «αξιολόγησης», με καταργημένο το άσυλο για να διδάσκονται όλα τα παραπάνω χωρίς αντίλογο!

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που σχεδίασε και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ:

Τεμαχισμένη γνώση με δίχρονα προγράμματα, μεταφορά γνώσης σε πανάκριβα μεταπτυχιακά, ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ιδιωτικά πανεπιστήμια με πληρωμένη γνώση στα μέτρα των επιχειρήσεων.

Στο πανεπιστήμιο των αναγκών μας για πλήρη γνώση, επιστημονική εξειδίκευση, στο πανεπιστήμιο που θα μαθαίνουμε ότι ο κόσμος και οι κοινωνίες κινούνται και αλλάζουν, που θα μας καλλιεργεί συνεχή διάθεση για αμφισβήτηση και έρευνα μας ταιριάζουν άλλοι διδάκτορες και καθηγητές.

Όπως o Γιάννης Ρίτσος, η Άλκη Ζέη, οι αδελφοί Ταβιάνι, η Κική Δημουλά που επίσης είχαν γίνει επίτιμοι διδάκτορες του ΑΠΘ.

Όπως οι εκατοντάδες καθηγητές μας που προσπαθούν στις δύσκολες συνθήκες της υποχρηματοδότησης, των ελλιπών εργαστηρίων, της υποστελέχωσης, που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ να μας προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη γνώση και επιστημονικά ερεθίσματα.

Γιατί τόση πρεμούρα για το άσυλο; Αλήθειες και προσχήματαΓια αυτό το πανεπιστήμιο, των αναγκών μας και των δυνατοτήτων του 21ου αιώνα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, άμεσα με τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων στις 23/7, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, αλλά και από την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς».

Πηγή: Ατέχνως

(Visited 283 times, 1 visits today)