Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της «ΕφΣυν»

«Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου: Τα ψέματα της Δημοτικής Αρχής Ντηνιακού συνεχίζονται!

«Ο κ. Ντηνιακός με αυτό το κατευθυνόμενο δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προσπαθεί να καλύψει την ανικανότητα του στο να εκπονήσει τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2020.

Η σύνταξη και ισοσκέλιση του προϋπολογισμού είναι γεγονός που θέλει μεγάλη προσπάθεια, ξεψάχνισμα και άριστη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Απάντηση στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της «ΕφΣυν»

Εμείς ως «Λαϊκή Συσπείρωση» σε όλη την πενταετία που διοικήσαμε το Δήμο και με δεδομένες τις τεράστιες περικοπές (65% μείωση του προϋπολογισμού) καταφέραμε να τον λειτουργήσουμε, να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές,

να εξοφλήσουμε παλιά χρέη, να μειώσουμε δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, να μειώσουμε συνδρομές στον πολιτισμό και το κολυμβητήριο, να καταργήσουμε τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και να κάνουμε πολλά έργα υποδομής για την πόλη μας.

Η σημερινή δημοτική αρχή ψεύδεται και κινδυνολογεί ότι μπορεί να κηρύξει στάση πληρωμών, ξεκινώντας από τους δημοτικούς υπαλλήλους και μάλιστα από τον επόμενο μήνα.

Η δημοτική αρχή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν άφησε ανεξόφλητες υποχρεώσεις προς τρίτους( προμηθευτές κ.α), ενώ επίσης άφησε αποθεματικό για την μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους και επιπλέον 2,5 μισθούς, δηλαδή μέχρι και τις αρχές Μαρτίου του 2020.

Το επίδομα των 176 ευρώ που δικαίως διεκδίκησαν και κέρδισαν οι εργαζόμενοι, εξοφλήθηκε κατά τα 4/5 (δηλαδή τέσσερις από τις πέντε δόσεις) από τη δική μας δημοτική αρχή.

Ενώ για το 13ο και 14ο μισθό που επιδικάστηκε φέτος, εμείς όσο καιρό ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου δώσαμε την πρώτη από τις τρεις δόσεις.

Μόνιμες σχέσεις εργασίας απέκτησαν 64 εργαζόμενοι.

Από αυτούς οι 51 που εργαζόταν στους παιδικούς σταθμούς, πληρώνονταν ήδη ως συμβασιούχοι, άρα δεν υπάρχει επιπλέον μισθολογικό κόστος.

Οι 13 που μονιμοποιήθηκαν μέσω ΟΑΕΔ εργάζονται και είναι απαραίτητοι σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.

Σκόπιμα η διοίκηση Ντηνιακού δεν αναφέρεται στον ισοσκελισμό του μισθολογικού κόστους, που προέρχεται από τη μείωση του προσωπικού( αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις).

Οι απειλές για τη μείωση του προσωπικού έχουν να κάνουν με την πρόθεση του κ. Ντηνιακού να μειώσει το μόνιμο προσωπικό του Δήμου, με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για τους εργολάβους και τις ΚΟΙΝΣΕΠ.

Κάτι που έκανε με το καλημέρα από την ανάληψη των καθηκόντων του, όπου έδωσε ένα κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβο.

Οι ανείσπρακτες όφειλες του Δήμου, προέρχονται από αδυναμία πληρωμών χιλιάδων μικροφειλετών.

Ήδη οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κάνει χρήση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Αλλά και σε λίγους μεγαλοφειλέτες με τους οποίους ο Δήμος είναι ήδη στα δικαστήρια.

Όπως στο παράδειγμα που αναφέρεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα, με την περίπτωση οφειλής 650.000 ευρώ από επιχειρηματία, μια υπόθεση που έχει πάρει ήδη το δικαστικό δρόμο.

Απάντηση στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της «ΕφΣυν»
Απάντηση στο κατευθυνόμενο δημοσίευμα της «ΕφΣυν»

Με δυο λόγια ο κ. Ντηνιακός με αυτό το καθοδηγούμενο δημοσίευμα στοχεύει σε πολλά επίπεδα:

Στην άρνηση του να ικανοποιήσει δίκαια αιτήματα των εργαζομένων όπως τη στήριξη σε αγωγές για μονιμοποιήσεις, την πληρωμή του επιδόματος των 176 ευρώ, καθώς επίσης και του 13ου και 14ου μισθού.

Από την άλλη προσπαθεί να δικαιολογήσει τη θέση του για αύξηση των συνδρομών στον πολιτισμό και το κολυμβητήριο.

Να ιδιωτικοποιήσει υπηρεσίες του Δήμου επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού, αλλά και να απειλεί ότι θα μετακινήσει υπαλλήλους σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο κ. Ντηνιακός χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, φανερώνει την αντιλαϊκή του πολιτική που θέλει να εφαρμόσει στο Δήμο και την αδυναμία-ανικανότητα του να διαχειριστεί τη διοίκηση».

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

(Visited 292 times, 1 visits today)