Print Friendly, PDF & Email

Απειλές Πούτιν κατά όσων φιλοξενήσουν πυραύλους των ΗΠΑ!

Σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη, η Ρωσία θα απαντήσει με «αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα»

Με προειδοποιήσεις για δραματική επιδείνωση της «διεθνούς ασφάλειας» μετά την κατάργηση της Συνθήκης INF, με ευθείες απειλές και επισημάνσεις για στρατιωτική υπεροχή της Ρωσίας, ξεκίνησε τη χτεσινή ετήσια ομιλία του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Απειλές Πούτιν κατά όσων φιλοξενήσουν πυραύλους των ΗΠΑ

Ο Ρώσος Πρόεδρος, μιλώντας μπροστά στα δυο κοινοβουλευτικά σώματα της χώρας, αποτύπωσε την ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ – Ρωσίας, όπου τα ανταγωνιστικά συμφέροντα προωθούνται με όλο και μεγαλύτερη ένταση σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Στόχοι μας οι περιοχές όπου θα αναπτυχθούν πύραυλοι των ΗΠΑ»

Αναφερόμενος στην αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF, ο Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε ότι η Ρωσία:

«Αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς (με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές) στην Ευρώπη, θα αναγκαστεί να λάβει αντίστοιχα και ασύμμετρα μέτρα».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι:

«Η Ρωσία δεν σκοπεύει να αναπτύξει πρώτη τους εν λόγω πυραύλους (προς) στην Ευρώπη. Αν οι ΗΠΑ έχουν τέτοια σχέδια θα επιδεινωθεί δραματικά η διεθνής ασφάλεια και θα δημιουργηθούν σοβαρές απειλές για τη Ρωσία, αφού σε 10 – 12 λεπτά ένας τέτοιος πύραυλος θα βρίσκεται στη Μόσχα».

Απειλές Πούτιν κατά όσων φιλοξενήσουν πυραύλους των ΗΠΑ

Συμπλήρωσε ότι τέτοιου τύπου όπλα θα κατευθύνονταν κατά περιοχών:

«Από τις οποίες θα αντιμετωπίζουμε άμεση απειλή, αλλά και προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη χρήση αυτών των πυραυλικών συστημάτων».

Επιπλέον, αντέστρεψε τις κατηγορίες για παραβίαση της Συνθήκης, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ την παραβίασαν

«Αναπτύσσοντας εκτοξευτές Mk-41 στην Ευρώπη (Πολωνία, Ρουμανία), με ικανότητα να χρησιμοποιούν τέτοιους πυραύλους».

ΝΑΤΟ: «Απαράδεκτες οι ρωσικές δηλώσεις»

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS» δήλωσε ότι:

«Οι ρωσικές δηλώσεις που απειλούν να στοχοποιήσουν συμμάχους μας είναι απαράδεκτες. Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να υπερασπιστεί όλα τα μέλη του απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή».

Παράλληλα, ο Πούτιν «διαφήμισε» τη ρωσική στρατιωτική υπεροχή (προ)καλώντας τις ΗΠΑ

«Απλά να υπολογίσουν το εύρος και την ταχύτητα των οπλικών μας συστημάτων […] προτού λάβουν αποφάσεις απειλητικές για μας».

Πούτιν - ΤραμπΣτο φόντο των ανακατατάξεων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα και της αμφισβήτησης της πρωτοκαθεδρίας των ΗΠΑ, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι:

«Η Ρωσία δεν επιζητεί τη σύγκρουση με μια παγκόσμια δύναμη όπως οι ΗΠΑ, αντίθετα η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει την καταστροφική της πολιτική λόγω των ραγδαίων παγκόσμιων αλλαγών».

Παραδέχτηκε ότι:

«Πράγματι, έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές στον κόσμο από το 1987 (…) πολλές χώρες αναπτύσσουν αυτά τα όπλα (π.χ. Κίνα), ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ αυτοπεριορίζονται».

Να σημειωθεί ότι η Κίνα αρνείται ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις για να συμπεριληφθεί στη Συνθήκη INF.

Ακόμη ο Ρώσος Πρόεδρος κάλεσε την ΕΕ και τις ηγετικές χώρες της Ευρώπης να προχωρήσουν στην

«αποκατάσταση ομαλών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία»,

υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη για τους επιχειρηματικούς ομίλους των δυο πλευρών.

Απειλές Πούτιν κατά όσων φιλοξενήσουν πυραύλους των ΗΠΑ
Απειλές Πούτιν κατά όσων φιλοξενήσουν πυραύλους των ΗΠΑ!

Κατά τ’ άλλα ο Πούτιν κάλεσε τη ρωσική κυβέρνηση να προσαρμόσει όλη τη νομοθεσία στη «νέα τεχνολογική πραγματικότητα», διαμορφώνοντας ελκυστικές συνθήκες για επενδύσεις σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η επεξεργασία μεγάλων δεδομένων, το ίντερνετ των πραγμάτων και η ρομποτική,

ενώ δήλωσε ότι για να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση και να ηττηθεί η φτώχεια, απαιτείται ρυθμός ανάπτυξης πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2021.

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 589 times, 1 visits today)