Print Friendly, PDF & Email

Ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα έξω από τη ΓΑΔΑ (εικ)

Το σπουδαστικό της Ασφάλειας αναβιώνει με «Πρώτη Φορά Αριστερά»

Μετά «των υπέρ πάντων» αγώνα για τη διαφύλαξη του αγάλματος του λαοφίλητου προέδρου Τρούμαν από διαδηλωτές της αντιπολεμικής πορείας φοιτητών και μαθητών,

Ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα έξω από τη ΓΑΔΑη κυβέρνηση Σύριζα ξαναχτυπά «από πολύ αριστερά» με την αναβίωση, ή μάλλον την φανέρωση (αφού ποτέ δεν είχαν επί της ουσίας πάψει να εφαρμόζονται τέτοιες πρακτικές από τις αστικές κυβερνήσεις) του σπουδαστικού της Ασφάλειας, μόνο που αυτή τη φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέχρι πριν λίγο οι συμμετέχοντες στην πορεία απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των τριών συλληφθέντων φοιτητών, προσπάθησε να παρεισφρήσει ένας αστυνομικός με πολιτικά, όμως εγκαίρως τον εντόπισε η περιφρούρηση της πορείας και τον έδιωξε αφού πρώτα έλαβε την αντιμετώπιση που του άξιζε:

Ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα έξω από τη ΓΑΔΑΌταν παίρνει κανείς φόρα-φόρα κατηφόρα τίποτε δεν εκπλήσσει πια, ούτε η ανοιχτή προσφυγή στις σκοτεινότερες εποχές καταστολής του κινήματος.

Με το καλό ευχόμαστε και ανέγερση αγάλματος Αμερικανού προέδρου της αρεσκείας τους στην επόμενη θεματική εκδρομή των Συριζαίων στη Μακρόνησο.

Η φωτογραφία από συνεργάτη της Κατιούσα και από τον nikos christofakis

Πηγή: Κατιούσα

Η συγκέντρωση των φοιτητών έξω από την ΓΑΔΑ

Έξω από τη ΓΑΔΑ για αρκετές ώρες διαδήλωσαν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι, απαιτώντας από από την ελληνική κυβέρνηση την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων μετά την επίθεση που δέχθηκαν το μεσημέρι από τις αστυνομικές δυνάμεις, όταν σε μια συμβολική κίνηση πήγαν να αποκαθηλώσουν του άγαλμα του Τρούμαν.

φοιτητές ΓΑΔΑ«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει» το σύνθημα που φώναξαν.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση που έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αυτού που αιματοκύλισε το λαό της Ελλάδας και άλλους λαούς.

Καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ που απάντησαν με ξύλο και χημικά σε φοιτητές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στον πόλεμο.

Το σύνθημα «δολοφόνοι» και «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» δόνησε την ατμόσφαιρα όταν η διαδήλωση έφθασε έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Παράλληλα, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς την πρεσβεία.

Ασφαλίτης πιάστηκε στα πράσα έξω από τη ΓΑΔΑ (εικ)

«Όχι στον πόλεμο ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία. Έξω η Ελλάδα από το έγκλημα» αναγράφει το πανό των φοιτητικών και σπουδαστικών Συλλόγων που βρίσκεται στην κεφαλή, ενώ φωνάζουν συνθήματα όπως:

«Έξω το ΝΑΤΟ – Να κλείσουνε οι βάσεις – Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις»,
«ΝΑΤΟ σημαίνει πρόσφυγες – πολέμοι», «Ένωση και ΝΑΤΟ πολέμου Συνδικάτου»,
«Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά»,
«Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, μαζί με το λαό επίθεση και πάλη».

Νωρίτερα, οι μαθητές πέταξαν αυγά στην πρεσβεία της Γαλλίας και στα γραφεία της ΕΕ. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι μπροστά και στην πρεσβεία και στα γραφεία της ΕΕ, υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και κλούβες. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια.

«Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «ΕΕ και ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά», «Ξεσηκωμός: Όχι στον πόλεμο στη Συρία»,

αναγράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των φοιτητικών συλλόγων και των μαθητών που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

φοιτητέςΑποφάσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκ. Μηχ. ΕΜΠ, Ναυπηγών, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Νέων εστιών Πολυτεχνείου, Φοιτητικών Εστιών Αθηνών , ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Μαθηματικό, ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, Οικονομικό Αθήνας, Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ενώ στην κινητοποίηση έχει καλέσει και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Ανακοίνωση – καταγγελία για την επίθεση στους φοιτητές έβγαλε και η ΚΝΕ.

Πηγή: 902.gr

(Visited 1.993 times, 1 visits today)