Print Friendly, PDF & Email

Η «ΕφΣυν» κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό»

Με ξεφωνημένα επιχειρήματα ξεπλένουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η «ΕφΣυν» είναι τα μεγαλύτερα λιβανιστήρια του αμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού το έχουμε αναδείξει πολλές φορές. Αλλωστε, φροντίζουν οι ίδιοι να μας το υπενθυμίζουν με κάθε αφορμή.

Η «ΕφΣυν» κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό»
Η «ΕφΣυν» κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό»

Όσο όμως περνάει ο καιρός, τόσο πιο ξεφωνημένα γίνονται τα «επιχειρήματα», με τα οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν το «ξέπλυμα» σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

Τελευταίο κρούσμα, ένα άρθρο στη χτεσινή «ΕφΣυν», το οποίο κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό», που σύμφωνα με τον συντάκτη του δεν αντιλαμβάνεται ότι:

«Ενίοτε το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας μπορεί να συμπίπτει και με επιλογές των ΗΠΑ».

Εκεί που το απογειώνει η «ΕφΣυν» είναι όταν επικαλείται ότι:

«Στην Αμερική γεννήθηκαν μεγάλες ιδέες και επαναστατικά κινήματα και πλατύ κίνημα φιλελληνισμού…»

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση έχει βαλθεί να σπείρει σε όλη την Ελλάδα πολεμικές βάσεις των ΗΠΑ για να αποτίσει φόρο τιμής στα «επαναστατικά κινήματα» της Αμερικής και ότι προωθεί με πάθος τις ιμπεριαλιστικές διευθετήσεις, όπως τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να τιμήσει τον «φιλελληνισμό» των ΗΠΑ;

Ή μήπως αναλαμβάνει κάθε βρωμοδουλειά των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στην περιοχή, επειδή στις ΗΠΑ «γεννήθηκαν μεγάλες ιδέες»;

Η «ΕφΣυν» κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό»

Τέλος, επειδή η «ΕφΣυν» παραβιάζει «ανοιχτές θύρες», γράφοντας ότι δεν πρέπει να ταυτίζεται ο «(αμερικάνικος) λαός με τις κυβερνήσεις του» και βγάζει λαθεμένο – «δογματικό» το σύνθημα «φονιάδες των λαών», ας μάθει ότι αυτές οι «κατηγορίες» δεν αγγίζουν το συνεπές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Η μόνη «ταύτιση», που αποτελεί πρόβλημα για το λαό, είναι αυτή της ελληνικής κυβέρνησης με την κυβέρνηση Τραμπ και τα δολοφονικά της σχέδια, γιατί μας μπλέκει σε ανυπολόγιστους κινδύνους.

Ο καλύτερος

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του με υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης, ο πρέσβης (ένας είναι ο πρέσβης…) συναντήθηκε τις προάλλες με τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιηθούν πολλά από τις συζητήσεις τους.

Κρίνοντας πάντως με βάση το γεγονός ότι ο πρέσβης συνηθίζει να κανονίζει αυτοπροσώπως διάφορα ζητήματα αμερικανικού ενδιαφέροντος, συναντώντας στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ (τον Μητσοτάκη τον είδε κάμποσες φορές πριν κλείσει η συμφωνία με την ΠΓΔΜ),

εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι με τον Καλογήρου συζήτησαν και το σκάνδαλο της «Novartis», όπου η έρευνα στην Αμερική «έβγαλε λαγό» στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται η δίωξη στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η «ΕφΣυν» κατακεραυνώνει τον «δογματικό αντιαμερικανισμό»

Αν μάλιστα η συνάντηση αυτή συνδυαστεί με δημοσιεύματα που θέλουν έναν από τους βασικούς πολιτικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση να έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να «συλλέξει στοιχεία» και να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή,

αλλά και με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι οι εξελίξεις στην υπόθεση «Novartis» «θα προκαλέσουν σεισμό στο πολιτικό σύστημα», αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο Πάϊατ συμμετέχει ενεργά σε διεργασίες που ξεπερνούν κατά πολύ τα τυπικά καθήκοντα ενός οποιουδήποτε πρέσβη στην Ελλάδα.

Να μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο έτερος της συγκυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, τον χαρακτήρισε τον «καλύτερο πρέσβη των ΗΠΑ» που πέρασε από την Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια τουλάχιστον…

Πηγή: Ριζοσπάστης

(Visited 644 times, 1 visits today)