Άβολες τουαλέτες για να μην «τεμπελιάζουν» οι εργαζόμενοι λανσάρει βρετανική εταιρεία

Μπορεί να είχατε ακούσει για χρονομετρημένα διαλείμματα τουαλέτας ή ακόμα και εργαζόμενους με… πάνες σε μεγάλες πολυεθνικές, ώστε να μη χάνεται ούτε δευτερόλεπτο για τα αφεντικά από περιττά πράγματα όπως οι σωματικές λειτουργίες των εργαζομένων, μια βρετανική εταιρεία όμως φέρεται να έχει τη λύση ώστε οι ακαμάτηδες να μην παρατείνουν τις επισκέψεις τους στο μέρος που κι ο βασιλιάς πάει μόνος.

Ο λόγος για τη βρετανική επιχείρηση StandardToilet, που έβγαλε στην αγορά ένα είδος λεκάνης με κλίση 13 μοιρών, η οποία καθιστά εξαιρετικά άβολη την παραμονή κάποιου για πάνω από πέντε λεπτά στην τουαλέτα, καθώς αρχίζει να έχει ενοχλήσεις στα πόδια.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι εργαζόμενοι μένουν 25% περισσότερο από όσο θα έπρεπε στο WC, κάτι που στοιχίζει ως και 6 δις δολάρια σε χαμένες εργατοώρες στις βρετανικές επιχειρήσεις.

Άβολες τουαλέτες για να μην «τεμπελιάζουν» οι εργαζόμενοι λανσάρει βρετανική εταιρεία
Άβολες τουαλέτες για να μην «τεμπελιάζουν» οι εργαζόμενοι λανσάρει βρετανική εταιρεία

Ο ιδρυτής της εταιρείας Μαχαμπίρ Τζιλ λέει πως εμπνεύστηκε την ιδέα μια μέρα που δεν μπορούσε να βρει κενή τουαλέτα σε εμπορικό κέντρο.

Δεν κρύβει τα λόγια του ως προς τη σκοπιμότητα της εφεύρεσής του:

«Βασικά ωφελεί τους εργοδότες, όχι τους εργαζόμενους. Γλιτώνει λεφτά από τον εργοδότη».

Δηλώνει πως ήδη έχει συμφωνήσει με τοπικά δημοτικά συμβούλια και σημεία στάσης σε αυτοκινητόδρομους, προσθέτοντας ότι μεγάλο ενδιαφέρον για το προϊόν έχουν εκφράσει και αμερικανικές υπηρεσίες.

Πάντως, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η τουαλέτα που γέρνει έχει θετικά αποτελέσματα ενάντια στις… αιμορροΐδες.

Ούτε λόγος βέβαια για τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει σε ανθρώπους με δυσκοιλιότητα ή ΑμεΑ.

Επειδή όμως, ακόμα κι αν όλες οι επιχειρήσεις εισάγουν τέτοιου είδους λεκάνες, δεν είναι βέβαιο ότι οι τεμπέληδες εργαζόμενοι δε θα στέκονται απλά όρθιοι «για να τσεκάρουν τις ειδοποιήσεις τους στο κινητό», όπως διατείνεται η «Βρετανική Ένωση Ειδών Υγιεινής».

Οπότε, στον επόμενο τόνο δεν είναι απίθανο να αρχίσουν να τοποθετούνται και κάμερες στο χώρο των αποχωρητηρίων, ώστε να είναι βέβαιο ότι οι δεν πάει ούτε δευτερόλεπτο χαμένο.

Αυτό θα πει μαμ, κακά, δουλειά και νάνι.

Πηγή: Κατιούσα

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 283 times, 1 visits today)
Back2Top