Print Friendly, PDF & Email

Αυτός είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας!

Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά, με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, τον ρόλο του, ρόλο υπονομευτή, Δούρειου Ιππου και Πέμπτης Φάλαγγας όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Το ΝΑΤΟ, δια του γενικού γραμματέα του έφτασε σήμερα να επιδιώκει απροσχημάτιστα να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, κατοχυρώνοντας «ντε φάκτο» τις προκλήσεις της Τουρκίας, σε μια περίοδο που η Αγκυρα με τον πιο εμφανή και προκλητικό τρόπο παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Υπογράφηκε το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Αυτός είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας!

Ενώ λοιπόν οι «βόλτες» του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis, συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας για μέρες και μέρες, αποτελεί στοιχειώδες δεδομένο, αρκετό για να ευαισθητοποιηθούν οι «σύμμαχοι» του ΝΑΤΟ, το γεγονός ότι έχουν γραμμένο το Διεθνές Δίκαιο στα παλιότερα των υποδημάτων τους,

τους οδήγησε στο άλλο άκρο, που πλέον δεν είναι καν οι «ίσες αποστάσεις», αλλά το να βάζουν απροκάλυπτα «πλάτη» στην Τουρκία για να κατοχυρώσει ζωτικό χώρο δια των ΝΑΤΟικά «νομιμοποιημένων» προκλήσεων και μάλιστα με την σφραγίδα του ελληνικού κράτους!

Έφτασαν, έτσι, ο ΝΑΤΟικοί να προαναγγέλλουν «διάλογο» και «συνομιλίες» Ελλάδας – Τουρκίας, την στιγμή που η δεύτερη απειλεί έργω και λόγω και μάλιστα χωρίς καμία αναίρεση αυτών των απειλών.

Δείτε με πόσο… ωραίο και «συμμαχικό» τρόπο διατυπώνει τις φράσεις του ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος προανήγγειλε «τεχνικές συνομιλίες» Ελλάδας – Τουρκίας:

«Μετά τις συνομιλίες μου με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ, για να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς για την στρατιωτική αποκλιμάκωση για να μειωθεί ο κίνδυνος συμβάντων και ατυχημάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική πλατφόρμα για διαβουλεύσεις σε θέματα που άπτονται στην συλλογική μας ασφάλεια.

Παραμένω σε στενή επαφή με όλους τους συμμάχους που ανησυχούν, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στις εντάσεις, στο πνεύμα της αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ».

Ο Στόλτενμπεργκ, ανακοινώνοντας «τεχνικές συνομιλίες» συνεχίζει στην χθεσινή «γραμμή» Πομπέο, όταν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, έκανε κάλεσμα «για να μειωθούν οι εντάσεις», υποστηρίζοντας ότι:

«Οι δύο χώρες πρέπει να καθίσουν μαζί και να αρχίσουν συνομιλίες για όλα αυτά και να βρουν διπλωματικές λύσεις».

Πώς απαντάει η κυβέρνηση στην πρόκληση Στόλτενμπεργκ, ο οποίος στην ουσία την υποκαθιστά ανακοινώνοντας εκ μέρους της συνομιλίες που αφορούν κυριαρχικά δικαιώματα;

Αυτός είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας
Αυτός είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας!

Η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη, μέσω διπλωματικών πηγών και ούτε καν, μέχρι τώρα, με επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου ή του υπουργείου Εξωτερικών, διοχέτευσε ότι δεν υπήρξε καμία συνομιλία (!) Στόλτεμπεργκ με τον Κ. Μητσοτάκη αλλά ούτε καν με τους υπουργούς Εξωτερικών ή Άμυνας, παρότι ο καλός «σύμμαχος» θέλησε να προκαταλάβει και να σύρει την Ελλάδα σε διάλογο υπό τις συνθήκες που έχει επιβάλλει η Τουρκία.

Πρόκειται για αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα και της κυβέρνησης, όπως και των «συμμαχιών» της άρχουσας τάξης συνολικά, που υποτίθεται έχουν και ρόλο «προστατών» της χώρας, όπως διαρκώς διαφημίζουν.

Αποδεικνύεται με τον πιο εμφανή τρόπο ότι το ΝΑΤΟ είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας.

Αλήθεια, δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση, άμεσα, να εξηγήσει ποιοι είναι οι «ηγέτες» της Ελλάδας που επικαλείται ο Στόλτενμπεργκ για τη συμφωνία «τεχνικών συνομιλιών»;

Δεν θα έπρεπε να τον καταγγείλει αν ο καλός «σύμμαχος» λέει ψέματα;

Αλλά που αλήθεια βρίσκεται και η αλήθεια και που το ψέμα σε αυτό τον λαβύρινθο της ΝΑΤΟικής υπονόμευσης της χώρας και της ιδιοτελούς πρόσδεσης του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων στο ευρωατλαντικό Κολοσσαίο;

Αυτό που μέχρι στιγμής γίνεται είναι μέσω διπλωματικών πηγών να αναφέρονται τα εξής, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σημειώνουν χαρακτηριστικά. Η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δε συνιστά έναρξη διαλόγου, προσέθεταν οι ίδιες πηγές.

ΥΠΕΞ

Λίγο αργότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αποκαλυπτική, για τα συμφέροντα του, ανακοίνωση για τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ, υποστηρίζοντας:

«Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ανέλαβε μια πρωτοβουλία για την μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αποφυγή ατυχημάτων μεταξύ ναυτικών και αεροπορικών μονάδων. Η πρωτοβουλία αυτή, του γγ η οποία υποστηρίζεται από τη χώρα μας αποσκοπεί στην έναρξη στρατιωτικών – τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ».

Στη συνέχεια υποστηρίζει ότι «οι συνομιλίες αυτές που αποσκοπούν στην εκτόνωση δεν σχετίζονται με την επίλυση των διμερών θεμάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αλλά κατ’ ουσίαν με τις διευθετήσεις που έθεσαν προηγουμένως σε διμερές επίπεδο οι στρατιωτικές αρχές των δύο χωρών. Αναμένουμε να στηρίξει η Ελλάδα αυτή την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ».

Η Άγκυρα καταλήγει λέγοντας:

«Εξάλλου, θέλουμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας είναι έτοιμη να προσέλθει σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για την εξεύρεση δίκαιων και μόνιμων λύσεων στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για τα προβλήματα με την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν πλέον προσχήματα για το πόσο «στημένο» είναι το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν πλέον «μάσκες» για να κρυφτούν τα τσιράκια του ευρωατλαντισμού.

Και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια παρερμηνειών από τον ελληνικό λαό για τον ρόλο του ΝΑΤΟ και εκείνων που το προσκυνούν.

Εν κατακλείδι:

Την ώρα που η Τουρκία βρίσκεται εδώ και 25 μέρες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ο Στόλτεμπεργκ αναγγέλλει –μέσω τουίτερ– ελληνοτουρκικό «διάλογο» κάνοντας πλάτες στην Άγκυρα για την «ντε φάκτο» κατοχύρωση «ζωτικού χώρου» δια των προκλήσεών της, παρέχοντάς της ΝΑΤΟική νομιμοποίηση και μάλιστα με τη σφραγίδα του ελληνικού κράτους!

Αυτός είναι ο πρώτος υπονομευτής της χώρας

Αυτόν τον υπονομευτή των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυτόν τον Δούρειο Ιππο κατά της Ελλάδας, αυτή την «Πέμπτη Φάλαγγα» εναντίον της χώρας, το δολοφονικό και προδοτικό ΝΑΤΟ, τα τσιράκια του ευρωατλαντισμού τον παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό σαν «σύμμαχο»!

Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

(Visited 160 times, 1 visits today)