Print Friendly, PDF & Email

Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας; Εθνότητας, Φυλής ή μήπως θρησκείας;

Είναι θέμα εθνότητας; Φυλής; Ή μήπως θρησκείας;

Οποιος ταυτίζει την εγκληματικότητα, την παραβατική συμπεριφορά, με το χρώμα, την θρησκεία, την εθνότητα, την φυλή, γίνεται θελημένα ή άθελα του, θεματοφύλακας ακραίων αποκρουστικών – αντιδραστικών αντιλήψεων που είναι το λίπασμα για να ευδοκιμήσουν ρατσιστικά – ξενοφοβικά ιδεολογήματα.

Ρατσιστικό βαρομετρικό χαμηλό από τον Τάσο Αρνιακό για τους πρόσφυγες

Το δόγμα της «συλλογικής ευθύνης» που κάποιοι θέλουν να περάσουν είναι υπεύθυνο για ολόκληρες γενοκτονίες, αιματοχυσίες και εγκλήματα και ήταν η δαμόκλειο σπάθη που καθόταν πάνω από τα κεφάλια κοινωνικών ομάδων που επέλεγαν να εξοντώσουν, όπως έγινε στην ναζιστική Γερμανία, φασιστική Ιταλία.

Στο αντιμεταναστευτικό – αντιπροσφυγικό παραλήρημα συγκεκριμένων ομάδων που εμφανίζονται με το προσωπείο του «πατριώτη» γίνεται η προσπάθεια να «χρεωθεί» η παραβατική συμπεριφορά και το έγκλημα στην φυλή, την θρησκεία, την εθνότητα.

Βρίθουν σάιτ και συγκεκριμένα blog με αναλύσεις επί των αναλύσεων, που σε κάποιες περιπτώσεις αυτές παρουσιάζονται με επιστημονικοφανή τρόπο, ότι οι μουσουλμανικοί πληθυσμοί δεν σέβονται τις γυναίκες, τα παιδιά, ότι θέλουν να επιβάλλουν τον νόμο της «σαρία» και να εξισλαμίσουν Χριστιανούς,

ότι είναι επιρρεπής σε βιασμούς και ρέπουν προς το έγκλημα, θέλουν να ζούνε παρασιτικά με επιδόματα και άλλα φαιδρά, για να εγείρουν τα πιο σκοτεινά και πρωτόγονα ένστικτα του γηγενής πληθυσμού εναντίον τους.

Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας; Εθνότητας, Φυλής ή μήπως θρησκείας;
Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας; Εθνότητας, Φυλής ή μήπως θρησκείας;

Τα «fake news», οι ψεύτικες ειδήσεις, οργιάζουν σε σάιτ και blog όπου με μηχανορραφίες, μοντάζ εικόνων, παραπληροφορούν τον κόσμο, για να δημιουργήσουν κλίμα φόβου και παράλληλα εχθρότητας απέναντι σε ανθρώπους που βρέθηκαν και εγκλωβίστηκαν εδώ από χώρες λεηλατημένες από τα κοράκια του διεθνούς καπιταλισμού η βομβαρδίστηκαν στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με στόχο την αναδιανομή αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Οι ανορθολογικές αυτές απόψεις που εξωραΐζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες όλων αυτών που στοιχίζονται πίσω από ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις,

όπως είναι τα κόμματα του αστικού τόξου, που για λογαριασμό της αστικής τάξης και των κερδών της, περιπλέκουν την χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και σχεδίων.

Αυτοί οι σχεδιασμοί δημιουργούν τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών που κυνηγημένοι και εξαθλιωμένοι οι άνθρωποι φεύγουν από τις χώρες τους.

Σχεδιασμοί που είναι εξίσου επικίνδυνοι και για τον λαό μας που πρέπει να επαγρυπνεί.

Αν από το πρίσμα της «συλλογικής ευθύνης» χρεώσουμε όλα τα κακά και δεινά που περνάμε στους πρόσφυγες και μετανάστες, μετατρέποντας τους σε αποδιοπομπαίους τράγους σαν τον πιο αδύναμο κρίκο της κοινωνίας, τότε εγκυμονεί ο κίνδυνος να πάμε σε μια ανθρωποφαγία που επιτομή της θα είναι η βαρβαρότητα.

Το έγκλημα είναι θέμα ράτσας; Εθνότητας, Φυλής ή μήπως θρησκείας;

Ο λαός πρέπει να προσπεράσει τα αναχώματα της ρατσιστικής και ξενοφοβικής ρητορείας που του στήνουν κάποιοι και να στοχεύσει ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπουν την χώρα μας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανονατοικών και σε αυτές που αναπαράγουν την λαϊκή φτώχεια που είναι προϋπόθεση σήμερα για να επιτευχθεί η ανάπτυξη των κερδών των λίγων.

Εκεί να επικεντρώσουμε την οργή και τον θυμό μας και όχι στον φτωχό και ταλαιπωρημένο πρόσφυγα και μετανάστη που σε συνθήκες γενικευμένης ανασφάλειας και αβεβαιότητας ζει μια δύσκολη καθημερινότητα.

«Εισβολείς» δεν είναι οι καταταραγμένοι αυτοί άνθρωποι που ρημάζουν τις χώρες τους από την φτώχεια και τους πολέμους, αλλά οι πραγματικοί εισβολείς είναι αυτοί που με τις βάσεις και τα δολοφονικά τους όπλα έχουν γεμίσει από άκρη σε άκρη όλη την χώρα.

Είναι αυτοί που σε ημερήσια διάταξη κάνουν πρόβες πολέμου προσαρμόζοντας το στράτευμα και την άμυνα της χώρας στα επιθετικά τους σχέδια.

Εισβολείς είναι το ΝΑΤΟ, η ΗΠΑ, η Ε.Ε. και οποιοσδήποτε ιμπεριαλιστικός οργανισμός που δρουν σαν τοποτηρητές μονοπωλιακών και ισχυρών καπιταλιστικών συμφερόντων εις βάρος των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων.

Οσοι αθωώνουν αυτή την επικίνδυνη αντιδραστική στρατηγική και την ξεπλένουν στον μύλο του αποπροσανατολισμού και παραπλάνησης κάνοντας εξιλαστήρια θύματα τους πρόσφυγες και μετανάστες χρεώνοντας σε αυτούς τα πάντα,

γίνονται κοινωνοί αντιλαϊκών σχεδιασμών και ναρκοθετούν την λαϊκή φιλία και αλληλεγγύη με έναν ανέξοδο εθνικισμό που δεν έχει καμιά σχέση με τον πατριωτισμό.

Σαββίδης Παναγιώτης

Ο εχθρός για όλους τους λαούς είναι κοινός.

Είναι ο ιμπεριαλισμός, τα ισχυρά μονοπωλιακά – καπιταλιστικά συμφέροντα σε αυτούς να αντισταθούμε.

Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγή: Το Κουτί

(Visited 271 times, 1 visits today)